21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Dotační příležitosti.
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
VOLEBNÍ PROGRAM MO PLZEŇ 3.  Za prioritu považujeme bezpečnost občanů ve dne i v noci, obzvláště pak bezpečí dětí v okolí škol a mateřských školek. 
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Odpovědná radnice 1 PŘEDSTAVENÍ VOLEBNÍHO PROGRAMU PŘEDSTAVENÍ KANDIDÁTŮ DO ZM V KLIMKOVICÍCH Ing. Zdeněk Husťák – kandidát na starostu města.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
Školení členské základny MAS a dalších partnerů
Integrované plány rozvoje města Ústí nad Labem Ing. Zdeněk Výborný MEPCO, s.r.o. Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha.
Úvod Rozvoj venkova. Struktura předmětu 8. března Venkovský prostor z architektonického a urbanistického hlediska 15. března Kulturní hodnoty, jejich.
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Pracovní skupiny Bystřice; 13. května Postup přípravy strategie:  – pracovní skupiny – Bystřice  – „kulatý stůl“ – Jablunkov.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od do formou internetového.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Výsledky projednávání
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY

STRATEGICKÁ VIZEGLOBÁLNÍ STRATEGICKÁ VIZE INFRASTUKTURA OBCE ŠKOLSVÍ, ZDRAVOTNICTVÍ, SOCIÁLNÍ ROZVOJ, EKONOMICKÁ STABILITA OBCE OCHRANA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ OBCE POZITIVNÍ AKTIVITA OBČANŮ

Strategická vize obce LIBČANY „Vesnice je určena především lidem k bydlení a odpočinku“

Globální strategická vize „Všestranný rozvoj obce a efektivní využití potenciálu obce v souladu s principy udržitelného rozvoje“

Hlavní směry strategického vývoje  Údržba, obnova a dobudování infrastruktury obce  Podpora školství, zdravotnictví, sociálního rozvoje obce a zajištění bezpečnosti a ochrany občanů  Zajištění ekonomické stability obce  Kvalitní životní prostředí obce  Podpora pozitivní činnosti veřejných aktiv občanů

Údržba, obnova a dobudování infrastruktury obce  Doprava a dopravní obslužnost opravy, údržba stávajících komunikací a výstavba nových zajistit technickoorganizační opatření vedoucí k zpomalení dopravy dobudování komunikací zajišťující maximální bezpečnost chodců a cyklistů udržet a rozvíjet veřejnou dopravu obce bezpečná a spolehlivá doprava dětí do školních zařízení  Dostavba inženýrských sítí další rozšíření plynofikace obce zajistit podmínky pro rozvoj výstavby soukromých rodinných domů (vybudování veškerých inženýrských sítí) podporovat využití alternativních zdrojů energie výstavba informačních systémů pro obyvatele

Podpora školství, zdravotnictví, sociálního rozvoje obce a zajištění bezpečnosti a ochrany občanů  Školství  kvalitní a prosperující škola v rámci regionálních struktur je základní priorita obce  vytváření podmínek pro mimoškolní výchovu dětí  zajištění efektní a bezpečné fungování školy (snížení energetické náročnosti provozu školy, speciální učebny, bezpečnostní systémy zajištění)  bezpečná a spolehlivá doprava dětí do školních zařízení (školský autobus)  podpora spolupráce s místní správou a s místním obyvatelstvem  Zdravotnictví a sociální rozvoj obce  dbát na zachování základní zdravotnické péče v obci  podpora rozvoje terénních sociálních služeb  podpora výstavby zařízení pro seniory  podpora zajištění kvalitní občanské vybavenosti v oblasti služeb  Zajištění bezpečnosti a ochrany občanů  podpora opatření pro zvýšení bezpečnosti silničního provozu  v rámci politiky mikroregiónu podporovat založení obecní policie mikroregiónu

Zajištění ekonomické stability obce  Obec součástí regionálních struktur  Maximálně aktivní začlenění do regionálních struktur (MAS, Mikroregion)  Kooperace rozvoje školství v rámci regionálních struktur  Podpora bydlení  nalezení nových forem podpory inviduální bytové výstavby a rekonstrukcí pro bydlení  zajistit podmínky pro rozvoj výstavby soukromých rodinných domů  posilovat sounáležitost obyvatel s obcí  Zajištění zdravého podnikatelské prostředí  podpora kulturních a společenských akcí s regionálním a s nadregionálním charakterem  napomáhání vytvoření partnerství mezi subjekty ovlivňujícími krajinu a lesy  vytvořit předpoklady ke vzniku služeb a podniků podporují rozvoj turisticky  zlepšení podmínek pro podnikání včetně zajištění zázemí, technického vybavení a podpora spolupráce s místní správou  mikropodiky a živnostníci jako základ ekonomické stability obce

Kvalitní životní prostředí obce  Moderní a ekologické nakládání s odpady a zátěžemi  zajištění odpadové hospodářství obce, vybudování sběrného dvora a skládky biodpadů  podpora třídění komunálního odpadu  alternativní zdroje energie šetrné na čistotu ovzduší  Revitalizace vodního hospodářství  údržba drobných vodních toků a budování protipovodňových opatření  revitalizace vodních ploch a rybníků  využití vodních ploch k rekreaci a odpočinku  Ochrana a péče o přírodu  údržba a rozšiřování zelených ploch v obci, stromořadí  revitalizace a údržba lesních porostů, výsadba zeleně ve volné krajině  zlepšení kvality životní prostředí občanů a návštěvníků  zajištění v rámci regionálních struktur vzdělávání spoluobčanů k ochraně životního prostředí

Podpora pozitivní činnosti veřejných aktiv občanů  Osvěta a vzdělávání občanů  příprava důstojných prostor k zachycení odkazu významných osobností obce  podpora vybudování technického zázemí vzdělávacích základen v rámci regionálních struktur  zajištění podmínky ke vzdělávání a přístupu k informacím  Rozvoj cestovního ruchu a volnočasových aktivit  udržovaní kulturní a historické památky v obcích  vybudování základní i doprovodné infrastruktury cestovního ruchu  informovanost o turistických atraktivitách obce a okolí  podpora vytváření ubytovacích a stravovacích kapacit na území obce  modernizace a výstavba nových sportovních zařízení  Kulturní, společenské a sportovní vyžití  rekonstrukce a modernizace kluboven a dalšího zázemí pro spolkový život  podpora informovanosti a spolupráce na pořádání kulturních, společenský a sportovních akcí  modernizace a výstavba nových sportovních zařízení  podpora mezinárodního přátelství a spolupráce spolků a obyvatel