Správce obrázků. Správce obrázků iPhoto je program určený pro práci s digitální fotografií. Umožňuje snadné zálohování, třídění, sdílení a tisk fotografií.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s prostředím programu
Advertisements

Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
 AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum6. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Obnovení systému Windows.
Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Počítačová grafika Nám umožňuje:
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Prezentační manažer Kapitola 6.2 (Organizační diagram)
snadná tvorba www stránek zadarmo
Základní škola a mateřská škola Bzenec
Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
X EXEL.
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
WINDOWS II Jak co otevřít v daném programu
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
GarageBand_1 Ing . Irena Uluçay.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Tabulkový procesor.
Textový editor. Po spuštění aplikace textového editoru Pages se zobrazí okno Template Chooser, které nám nabízí k práci mnoho přednastavených šablon.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
ZŠ a MŠ Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova –2011 Letem ke klíčovým kompetencím aneb Pohádkou o Raškovi to nekončí Projekt je realizován v rámci Operačního.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Apple Computer Jan Šimík, Education manager, Apple IMC
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,2.04/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autor materiálu: Mgr. Jiří Černohorský Datum vytvoření: říjen 2012.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
2OP381 Manažerská informatika 1
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
COGAIN 2009 Možnosti řízení invalidního vozíku. Systém řízení vozíku  Rozdělen do několika částí  Část pohonu Motor pohonu Senzory ujeté vzdálenosti.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Základní nastavení systému
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti OS Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/23 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
VY_32_INOVACE_ MOVIE MAKER Příručka pro tvorbu prezentací z obrázků a fotografií.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tvorba prezentace na iPadu Co se.
Základy úpravy digitální fotografie Seznámení s program Zoner PhotoStudio.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc iMovie program pro tvorbu filmů na iPadu Co se všechno naučíme???
Tilt-shift efekt Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Přepínání mezi okny Lukáš Jelšina 1.A.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Textový Editor.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
OKNa/ práce s oknem ve windows
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Základní úpravy jasu v Adobe Photoshop
Import fotografií v Adobe Lightroom
Počítač a digitální fotoaparát
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Transkript prezentace:

správce obrázků

Správce obrázků iPhoto je program určený pro práci s digitální fotografií. Umožňuje snadné zálohování, třídění, sdílení a tisk fotografií. Pokud kromě zálohování a třídění potřebujeme fotky i upravovat, můžeme využít nástroje jako je efekt červených očí, nastavení kontrastu obrazu, doostření, aj. Aplikace sice není součástí operačního systému Mac OS X, ale patří mezi bezplatné programy balíku iLife.

Po spuštění programu iPhoto se nám zobrazí prostředí fotoeditoru, které má stejné uspořádání jako ostatní aplikace pro MAC OS X a skládá se z následujících položek: Menu bar Toolbar Source list Information pane Viewing area

Snímky do programu iPhoto většinou vkládáme přes různá záznamová zařízení jako jsou digitální fotoaparáty, kamery nebo mobilní telefony. Princip nahrání fotografií je u této aplikace velice jednoduchý. Stačí toto záznamové zařízení připojit přes USB port (Universal Serial Bus) s PC či notebookem od firmy Apple a počítač sám rozpozná zařízení a automaticky spustí program iPhoto.

Po přenesení snímků se aplikace iPhoto přepne do záložky Last Import. Pokud jsme nechali zatrženou volbu Autosplit events after importing, snímky budou roztříděny do jednotlivých událostí podle času vytvoření. Nyní si snímky začneme pojmenovávat a třídit. Přepneme se do záložky Photos, kde jsou zobrazeny všechny snímky a jednotlivé události jsou odděleny linkou. V této záložce můžeme snímky kopírovat, editovat, otáčet, pojmenovávat, hodnotit, přidávat klíčová slova, skrývat a mazat. Totéž lze provádět už v záložce Last Import, ale jen s naposledy nahranými snímky.

Záložka Faces umožňuje shromažďovat ze všech nahraných snímků ty, na kterých je lidská tvář a řadit je do jednoho alba. Pokud se přepneme do této položky, uvidíme korkovou nástěnku, na které je umístěna fotografie s poznámkou: To get started with Faces, select a photo of people you know, click Name, and then type their names. Named people appear here on the corkboard. Ta představuje jednoduchý návod pro vytvoření série fotografií s určitou tváří. Postup je opravdu velmi jednoduchý, stačí mít nahrané fotografie lidí.

V aplikaci iPhoto můžeme nejenom vytvářet velmi pohodlně alba z obličejů na fotografii, ale u dané fotografie i přímo určit pozici na mapě. K tomu nám stačí najet myší nad požadovanou fotografii, v pravém dolním rohu snímku se zobrazí malé i v kroužku a pokud na něj klikneme, fotografie se přemění na okno s mapou světa s několika editačními poli v horní třetině okna s miniaturou fotografie.

Úprava fotografie se provádí přes ikonu Edit na panelu Toolbar. Po výběru se změní nabídka této lišty a zobrazí se následující ikony: Ukázka jedné z funkcí – Retouch

Díky této funkci můžeme vytvořit pomocí několika kliknutí myši během chvilky velmi dokonalou prezentaci. Pokud tedy tuto funkci potřebujeme využít, stačí v položce Events kliknout na ikonu přehrávání Slideshow, a poté se zobrazí nabídkové okno s třemi záložkami.

Po kliknutí na ikonu Keepsakes na liště Toolbar, vyjede nabídka tří možností na vytvoření šablon pro: Book (fotoknihy) Calendar (kalendáře) Card (pohlednice/přání)

Vyfotografujte deset snímků školy a vytvořte krátkou prezentaci o vaší škole.