Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky Ž ENY NAŠÍ GENERACE Rovné příležitosti pro muže a ženy.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Klíčová aktivita 03 l Tuzemské a zahraniční stáže vedoucích pracovníků a učitelů mateřských škol Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum celoživotního vzdělávání Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Cesta k modernímu vzdělávání
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Prezentace výsledků projektu Centrum občanského vzdělávání CZ.1.07/1.2.00/
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Plán vzdělávacích aktivit
Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 3
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vítejte na třetí místní konferenci
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost PROFESNÍ RŮST V MATEŘSKÝCH ŠKOLKÁCH Reg. č.: CZ.1.07/1.3.00/48.0040 Okresní hospodářská komora Karviná www.hkok.cz

představení projektu Název: Profesní růst v mateřských školkách Zkrácený název: Profesní růst v MŠ Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/48.0040 Opatření: OP VK, 1.3 další vzdělávání pracovníků Š a ŠZ Partner projektu: Okresní hospodářská komora Přerov Doba realizace: 1.7.2014 – 30.6.2015 Rozpočet příjemce dotace: 3.468.307,92 Kč

Cíle projektu tvorba a pilotáž vzdělávacích programů určených učitelům a vedoucím pracovníkům MŠ v návaznosti na RVP pro předškolní vzdělávání, získání akreditace vzdělávacího programu „Polytechnika v MŠ“, posílení kompetencí učitelů v oblasti technického vzdělávání ve formě přizpůsobené dětem předškolního věku, podpora učitelů v naplnění jejich poslání prostřednictvím realizace vzdělávacího programu „Osobnostní a sociální rozvoj“,

Cíle projektu získávání a sdílení praktických zkušeností zapojených MŠ z Moravskoslezského a Olomouckého kraje formou stáží, tvorba a rozvoj komunikačního a vzdělávacího centra, tvorba metodických dokumentů k vzdělávacím programům „Polytechnika v MŠ“ a „Osobnostní a sociální rozvoj“, vybavení MŠ pomůckami k polytechnickému vzdělávání.

Cílové skupiny projektu Učitelé MŠ a ŠZ vzdělávající předškolní děti CS tvoří zkušení pedagogové MŠ, kteří musí denně zvládat ve své profesi vše promýšlet, analyzovat, argumentovat, zpracovávat vhodnou formou, a zároveň kreativně a inovativně působit na děti. Proto si neustále musí osvojovat nové metody podporující integrované tematické učení hrou, prožitkové, interaktivní, kooperativní učení. Vedoucí pracovníci MŠ a ŠZ Členové této CS si musí navíc osvojit metody pedagogické diagnostiky a umět je využívat v praxi. S pedagogy musí pracovat týmově, naučit se sebereflexi, kriticky hodnotit svůj postoj k podřízeným, dětem, rodičům, aj.

KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 1 PODPORA PROFESNÍHO ROZVOJE UČITELŮ MATEŘSKÝCH ŠKOL V OBLASTI PODPORY POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Doba realizace: 7/2014 ‒ 6/2015 Cíl aktivity: tvorba, akreditace a pilotní ověření vzdělávacího programu „Polytechnika v MŠ“ určeného učitelům MŠ Výstupy: akreditovaný vzdělávací program, 8 seminářů vzdělávacího programu „Polytechnika v MŠ“, 60 účastníků projektu (učitelů), osvědčení, evaluace

KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 2 OSOBNOSTNÍ A SOCIÁLNÍ ROZVOJ UČITELŮ MATEŘSKÝCH ŠKOL Doba realizace: 7/2014 ‒ 6/2015 Cíl aktivity: tvorba a pilotní ověření vzdělávacího programu „Osobnostní a sociální rozvoj“ určeného učitelům MŠ a vedoucím pracovníkům MŠ Výstupy: vzdělávací program, 5 seminářů vzdělávacího programu „Osobnostní a sociální rozvoj“, 40 účastníků projektu (učitelů a vedoucích pracovníků), osvědčení, evaluace

Klíčová aktivita č. 3 Tuzemské stáže vedoucích pracovníků a učitelů MŠ Doba realizace: 7/2014 ‒ 6/2015 Cíl aktivity: krátkodobé (1 týden) tuzemské stáže vedoucích pracovníků a učitelů v rámci Moravskoslezského a Olomouckého kraje Výstupy: 10 výměnných stáží, závěrečná zpráva ze stáže, ppt prezentace, workshop

Klíčová aktivita č. 4 Komunikační a vzdělávací centrum Doba realizace: 7/2014 ‒ 6/2015 Cíl aktivity: vytvoření komunikačního a vzdělávacího centra – samostatného webového portálu určeného částečně pro CS a částečně pro veřejnost Výstupy: komunikační a vzdělávací centrum – www.profesnirust2.cz

Monitorovací indikátory akreditovaný vzdělávací program „Polytechnika v MŠ“ pro učitele/ky MŠ (60 osob) vzdělávací program „Osobnostní a sociální rozvoj“ pro učitele/ky MŠ a vedoucí/řídící pracovníky MŠ (40 osob) tuzemská výměnná stáž učitelů/ek a vedoucích/řídících pracovníků MŠ (10 osob) komunikační a informační centrum

www.hkok.cz Kontakty: Okresní hospodářská komora Karviná Svatováclavská 97/6 733 01 Karviná – Fryštát Ing. Andrea Hoschnová manažerka projektu telefon: +420 596 311 707 e-mail: hkok@hkok.cz