Síť informačních center zaměřených na agro-environmentální programy v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Komunitární program PROGRESS
Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
Reg. č. CZ.1.07/1.2.00/ od do
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Úloha ÚZPI v programu rozvoje venkova Ústav zemědělských a potravinářských informací.
Představení komory, akce, projekty
Spolupráce zemědělských subjektů při zakládání MAS
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
Celostátní síť pro venkov
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
Ing. Stanislava Správková
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
EVVO v Karlovarském kraji
Ekologický chov koz a faremní zpracování mléka
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
EVVO v Plzeňském kraji.
Centrum zelených vědomostí Integrovaný projekt spádového území obce s rozšířenou působností Bystřice nad Pernštejnem II. etapa.
STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA DALOVICE PŘEDSTAVUJE NOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ v KARLOVARSKÉM KRAJI TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Chov nosnic a produkce vajec v EZ
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Regionální značení v České republice Tomáš Kažmierski Asociace regionálních značek, o.s.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
ADONIS – ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu , Dolní Kounice.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Výzva k předkládání žádostí
Ochrana přírody a krajiny
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

Síť informačních center zaměřených na agro-environmentální programy v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina

Projekt Síť informačních center zaměřených na agro-environmentální programy v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem Projekt financuje Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Projekt financuje „ESF napomáhá rozvoji zaměstnanosti podporou zaměstnatelnosti, podnikatelského ducha, rovných příležitostí a investicemi do lidských zdrojů“.

Projekt spolufinancuje Ministerstvo životního prostředí ČR Vršovická 65 100 10 Praha 10 www.envi.cz

Spolek poradců v ekologickém zemědělství ČR Realizátor projektu Spolek poradců v ekologickém zemědělství ČR Kotlářská 51, 602 00 Brno IČ: 43961479 tel., fax: 549 213 563 Ing. Roman Rozsypal, CSc. předseda mob.: 731 471 708 E-mail:epos@eposcr.c

EPOS - Spolek poradců v ekologickém zemědělství ČR Realizátor projektu EPOS - Spolek poradců v ekologickém zemědělství ČR je občanským sdružením odborníků v oblasti ekologického zemědělství, sdružuje poradce, výzkumné pracovníky a pedagogy. Členství ve spolku je zárukou vysoké odbornosti a kvalifikace. Cílem spolku je zvyšování odborné kvalifikace ekologických zemědělců v oblasti rostlinné a živočišné produkce, zpracování bioproduktů a jejich odbytu. Tímto spolek pomáhá nejen ekologicky hospodařícím zemědělcům zajišťovat ekonomickou stabilitu farem a následně také k posílení trvale udržitelného zemědělství v ČR.

Aktivita 1: Cíl: Vybudovat síť agroenvironmentálních informačních center (IC) a informačních míst (IM), která budou územně pokrývat Jihomoravský kraj a kraj Vysočina

Zemědělská a ekologická regionální agentura ZERA Informační centrum: Zemědělská a ekologická regionální agentura ZERA V. Nezvala 977 675 71 Náměšť nad Oslavou fax:568 620 547 Tel:724 339 709 E-mail:hortova@komposty.cz Úřední hodiny Úterý 9:00-11:00, 13:00-18:00 Středa 13:00-16:00 Čtvrtek 9:00-11:00,

Informační centrum: ZO ČSOP ADONIS Náměstí 30 692 01 Mikulov Fax:519 510 885 Tel:. 607 914 186 E-mail:info@adonis-mikulov.cz Úřední hodiny Pondělí 8-12hodin Středa 8-12

Sdružení pro ekologii a zdravý životní styl Informační centrum: Beseda Sdružení pro ekologii a zdravý životní styl Lipová 323Náměstí 30 586 05 Jihlava Tel: 737 689 996 fax: 561ě00312 E-mail:natural.centrum@volny.cz Úřední hodiny Pondělí 8-12hodin Středa 8-12

Informační centrum : 774 710 391 Petr David, ředitel EPOS Spolek poradců v ekologickém zemědělství ČR Kotlářská 51, 3poschodí, 602 00 Brno Tel/fax:549213563 774 710 391 Petr David, ředitel 736 114 766 Klára Hermanová E-mail: klara.hermanova@eposcr.cz pdavid@eposcr.cz Úřední hodiny: Pondělí 9-12hodin Středa 9-16 hodin a dále dle telefonické dohody

Informační místa Jihomoravský kraj PRO-BIO PM, Moravské Knínice PRO-BIO RC Jižní Morava, Pavlov Správa CHKO Moravský Kras Blansko Správa CHKO Pálava, Mikulov Biosférická rezervace Dolní Morava, Břeclav Správa NP Podyjí, Znojmo

Informační místa kraj Vysočina Mikroregion Telčsko (MěÚTelč) Havlíčkův Brod odloučené pracoviště SOŠ,SOU a U Humpolec SOŠ, SOU a U Humpolec Okresní agrární komora Třebíč Správa CHKO Žďárské vrchy VOŠ, SzeTŠ Bystřice n.P

Aktivita 2: Vzdělávání pracovníků sítě Cíl: Zaručit fungování sítě informačních center a informačních míst na odborné výši formou vzdělávání a informování pracovníků sítě a organizací zapojených v síti.

Vzdělávání pracovníků sítě Pracovníci sítě absolvovali vnitřní kurzy k získání aktuálních informací v oblasti: Ekologické zemědělství ( legislativa, výživa zvířat, hnojení a ochrana rostlin) Třídění, zpracování a kompostování odpadů Finančních podpor Mze ČR, MŽPČR Marketing Zemědělská legislativa Natura, ochrana přírody…

Aktivita 3: Vzdělávání pracovníků středisek EVVO, podnikatelů, samospráv a místních iniciativ v oblasti agroenvironmentálních programů, ekologického programů, ekologického zemědělství a biologického zpracování odpadů

Aktivita 3: Cíl: Informovat, proškolit a zvýšit odbornou a metodickou připravenost zejména pracovníků středisek EVVO, zemědělských podnikatelů, členů a pracovníků místních samospráv a členů místních iniciativ v oblasti agroenvironmentálních programů MŽP a MZe, jejich možností, výhod a způsobem využití, seznámit s principy a výhodami ekologického zemědělství, a principy a postupy biologického zpracování odpadů, mimo jiné v chráněných územích a územích soustavy Natura 2000 a nabídnout konkrétní poradenství v dané oblasti.

Aktivita 3: Vybudování eko-knihoven: ZERA Náměšť nad Oslavou Tel:724 339 709 E-mail:hortova@komposty.cz BESEDA Jihlava Tel: 737 689 996 E-mail:natural.centrum@volny.cz

Aktivita 4: Zlepšení využití informačních technologií v agropodnikání Cíl: Zvýšit počítačovou gramotnost zemědělských podnikatelů včetně ekologických zemědělců.

Zlepšení využití informačních technologií v agropodnikání Kurzy „ Využití internetu v agropodnikání “ budou ve všech okresech Jihomoravského kraje a kraje Vysočina. Tématem kurzu je: podpora využívání elektronické pošty, vyhledávání a využívání informací zveřejněných na internetu včetně možností čerpání dotací a vyškolení zemědělců ve využívání speciálních počítačových programů k optimalizaci své činnosti. Kontaktní osoby: Ing. Petr David, tel:774710391 kraj Jihomoravský Ing. Tomáš Klejzar, tel:739 235 944 kraj Vysočina

Zlepšení využití informačních technologií v agropodnikání Vybudování počítačových učeben s přístupem na internet: ZERA – Náměšť nad Oslavou Tel:724 339 709 E-mail:hortova@komposty.cz Beseda – Jihlava Tel: 737 689 996 E-mail:natural.centrum@volny.cz

Aktivita 5: Podpora místních iniciativ v oblasti udržitelného rozvoje Cíl: Zapojit místní správu, NNO a podnikatele do řešení konkrétních lokálních potřeb a zájmů v oblasti udržitelného rozvoje a udržitelného zemědělského hospodaření.

Aktivita 6: Vytvoření učebních pomůcek pro výuku v oblasti udržitelného zemědělství Cíl: Pilotní projekt vytvoří výukové materiály pro předmět „Ekologický statek“ pro pracoviště EVVO zaměřená na děti a mládež.

Aktivita 7: Síť ukázkových ekologických farem Cíl: Vytvořit „Síť ukázkových ekologických farem“ jako prostředku pro vzdělávací, výchovné a osvětové aktivity budované sítě EVVO v oblasti využití agroenvironmentálních programů a správné zemědělské praxe, s návazností na vznikající síť ukázkových farem v ostatních regionech České republiky.

Aktivita 8: Řešení biologických odpadů v mikroregionu Cíl: Zpracovat „Systém třídění, svozu a zpracování biologického odpadu v zájmovém mikroregionu“ – návod, jak postupovat, technika, technologie a ekonomika zpracování, osvěta; vše v souvislostech s platnou legislativou a Plánem odpadového hospodářství kraje Vysočina. Zpracování systému sběru a zpracování biologicky rozložitelných odpadu v regionu, kde je již nastaven technický a technologický způsob třídění ostatních složek komunálního .

Aktivita 9: Biopotraviny do škol Cíl: Vypracovat „Metodiku postupu zavádění biopotravin do školních jídelen“ a ověření její správnosti v praxi

Partner projektu Krajský úřad kraje Vysočina Žižkova 56, 587 33 Jihlava IČ: 70890749 Ing. Marie Černá, náměstkyněhejtmana pro oblast reg. rozvoje tel: 564 602 148 E-mail:cerna.m@kr-vysocina.cz

Partner projektu Krajský úřad Jihomoravského kraje Žerotínovo nám. 3/5, 601 82 Brno IČ: 70888337 Ing. Ivo Minařík, vedoucí odboru regionálního rozvoje RNDr. Iveta Macurová, vedoucí oddělení rozvoje venkova a zemědělství tel: 541 652 353 E-mail:macurova.iveta@kr-jihomoravsky.cz Ing. Pavel Illek, tel. 541 652314 E-mail:illek.pavel@kr-jihomoravsky.cz

Partner projektu Agentura ochrany přírody a krajiny ČR Kališnická 4-6, 130 23 Praha 3 IČ: 62933591 tel: RNDr. Luboš Stárka 241 082 306 E-mail:lubos.starka@schkocr.cz AOP ČR zastupuje v projektu: Správa CHKO Moravský kras Správa CHKO Pálava Správa CHKO Žďárské vrchy

Partner projektu Regionální agrární komora JmK Kotlářská 53, 602 00 Brno IČ: 71198440 Ing. Božík Severin, předseda tel: 549 216 864 ing. Musil, ředitel fax: 549 216 878 E-mail:rak@rakjmk.cz

Partner projektu ZERA Zemědělská a ekologická regionální agentura V. Nezvala 977, 675 71 Náměšť nad Oslavou IČ: 70851131 Ing. Květuše Hejátková tel: 724 144 401 Lucie Valentová 724 339 709 Pavlína Hortová fax: 568 620 547 E-mail:valentova@komposty.cz hortova@komposty.cz

Partner projektu PRO-BIO prodej a marketing biopotravin Vinohradská 261, 664 34 Moravské Knínice IČ: 71164316 Mgr. Tomáš Václavík, správce tel: 541 263 456 fax: 541 264 037 mob. 777 082 448 E-mail:tom@greenmarketing.czE-mail:dana@greenmarketing.cz

Partner projektu PRO-BIO RC Vysočina Náměstí Svobody 11, 586 01 Jihlava IČ: 70972931 Ing. Tomáš Klejzar, správce tel:739 235 944, 603 279 735 E-mail:rc.vysocina@volny.cz

Partner projektu ZO ČSOP ADONIS č. 56/03 Náměstí 1, 692 01 Mikulov Marcela Koňáková, manažerka tel: 519 512 200-1 mob. 607 914 186 fax: 519 510 885 E-mail:konakova@mikulov.cz E-mail:info@adonis-mikulov.cz

Partner projektu BESEDA – sdružení pro ekologii a zdravý životní styl Nám. Svobody 11, 586 01 Jihlava IČ: 26987210 Vít Prchal tel.: 567 21 5 340 mob. 737 689 996 E-mail:natural.centrum@volny.cz

Partner projektu Mikroregion Telčsko Nám. Zachariáše z Hradce 4, 588 56 Telč IČ: 71180311 Mgr. Roman Fabeš, předseda tel: Eva Skálová 567 223 235 fax: 567 223 236 E-mail:rsz@telecsko.cz; telcsko@telcsko.cz IM: Šeniglová Radmila, Šenigl Martin 774 550 960 E-mail:radmilla@seznam.cz

Partner projektu Rezekvítek Kamenná 6, 639 00 Brno IČ: 15549429 Ing. Petr Laštůvka, ředitel tel: 543 216 483 mob. 775 580 203 E-mail:reditel@rezekvitek.cz

Partner projektu PRO-BIO regionální centrum Jižní Morava Pavlov 191, 692 01 Pavlov IČ: 70951616 Josef Abrle, správce tel: 519 515 394 E-mail:josef.abrle@tiscali.cz

Partner projektu ZO ČSOP Ponikva Hybešova 51, 678 01 Blansko Ing. Jozef Jančo tel: 516 428 892 Jozef Jančo mob. 739 042 933 E-mail:jozef.janco@schkocr.cz E-mail:ponikva@seznam.cz

Partner projektu Správa národního parku Podyjí Na vyhlídce 5, 669 02 Znojmo IČ: 00837971 Ing. Tomáš Rothröckl, ředitel Tel: 515 221 115 E-mail:rothrockl@nppodyji.cz IM: Veronika Dubovská, tel. 604 260 327 E-mail:rajcata@oknet.cz Ludmila Bínová, tel. 549 249 785 E-mail:spzp@volny.cz

Partner projektu SOŠ SOUaU v Humpolci Školní 764, 396 01 Humpolec tel: 565 532 069 mob. 728 234 321 Jiří Doubek E-mail:m.cer@sos-humpolec.cz E-mail:minor.quercus@centrum.cz

Zahájení projektu: 30. srpna 2006 Náměšť nad Oslavou 31. Srpna Jihlava 1. září 2006 Brno 4.září 2006 Mikulov Info: pdavid@eposcr.cz Mobil: 774710391