Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Prostějově
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ VE MĚSTĚ UHERSKÝ BROD
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Transformační procesy- péče o osoby se zdravotním postižením ( mentálním) v KK
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
OP LZZ Název prioritní osy: Sociální integrace a rovné příležitosti Název oblasti podpory: Podpora sociální integrace a sociálních služeb Výzva pro předkládání.
Střednědobé plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji IP – „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“
Veřejné projednání návrhu 2
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Plánování sociálních služeb metodou komunitního plánování Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Ministerstvem pro místní rozvoj.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDÍCÍ SKUPINY Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PREZENTACE PRO JEDNÁNÍ K21
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Ing. Stanislava Správková
Klíčové aktivity projektu
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je financovaná z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR.

Komunitní plánování ve městě Olomouci  Statutární město Olomouc využívá plánování rozvoje sociálních služeb déle než sedm let - od roku 2005  První komunitní plán byl vypracován pro roky 2007 – 2008  Druhý komunitní plán sociálních služeb města Olomouce byl vypracován na období let 2010 – 2012

TVORBA 3. KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB  Od září projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“  Duben zpracování analýzy „Sociodemografický přehled města Olomouce“  Květen - červen SWOT analýzy v pracovních skupinách  Červenec - srpen 2012 – „Analýza potřeb poskytovatelů a uživatelů sociálních služeb v Olomouci“, využití ohniskových skupin (focus group)

TVORBA 3. KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB  Září - říjen 2012 – v pracovních skupinách se na základě výše uvedených podkladů vytvářely návrhy cílů a opatření  Představení návrhu 3. KPSS veřejnosti  Proces připomínkování: celkem 4 připomínky, z toho 3 byly zapracovány do návrhu 3. KPSS  Komunitní plán byl projednán v Radě města Olomouce dne

CÍLE SPOLEČNÉ PRO VÍCE PRACOVNÍCH SKUPIN  Cíl 1: Nastavení efektivního financování pro udržení a rozvoj sociálních služeb a souvisejících aktivit Opatření 1.1: Nastavení minimální sítě služeb a její pravidelná evaluace Opatření 1.2: Vyhodnocení pilotního projektu víceletého financování a rozvoj víceletého financování Opatření 1.3: Podpora souvisejících služeb a aktivit

CÍLE SPOLEČNÉ PRO VÍCE PRACOVNÍCH SKUPIN  Cíl 2: Podpora dluhového poradenství a finanční gramotnosti  Cíl 3: Udržení a rozvoj projektu Bezbariérová Olomouc  Cíl 4: Podpora zaměstnávání osob nezaměstnaných a osob ohrožených na trhu práce

Pracovní skupina 1 / Děti, mládež a rodina  Cíl 1: Zajištění a optimalizace minimální sítě sociálních služeb pro děti, mládež a rodiny na území města Olomouce  Cíl 2: Podpora souvisejících služeb a aktivit na území města Olomouce  Cíl 3: Podpora náhradní rodinné péče

Pracovní skupina 2 / Občané se zdravotním postižením  Cíl 1: Zajištění a optimalizace minimální sítě sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením na území města Olomouce  Cíl 2: Zvýšení informovanosti odborné veřejnosti o problematice zdravotně postižených  Cíl 3: Zajištění podmínek pro aktivní trávení volného času pro osoby se zdravotním postižením

Pracovní skupina 3 / Senioři  Cíl 1: Zajištění a optimalizace minimální sítě sociálních služeb pro seniory na území města Olomouce  Cíl 2: Podpora souvisejících služeb a aktivit na území města Olomouce  Cíl 3: Zvýšení informovanosti laické i odborné veřejnosti o sociálních službách a souvisejících službách pro seniory  Cíl 4: Podpora sociálních služeb a souvisejících služeb v oblasti bydlení pro seniory

Pracovní skupina 4 / Občané s mentálním postižením  Cíl 1: Zajištění a optimalizace minimální sítě sociálních služeb pro osoby s mentálním postižením na území města Olomouce  Cíl 2: Podpora aktivit vedoucích k zapojení klientů do běžného života  Cíl 3: Podpora pečujících osob a rodin osob s mentálním postižením

Pracovní skupina 5 / Občané dlouhodobě duševně nemocní  Cíl 1: Zajištění a optimalizace minimální sítě sociálních služeb pro osoby dlouhodobě duševně nemocné na území města Olomouce  Cíl 2: Rozvoj sociální služby podpora samostatného bydlení pro osoby s dlouhodobým duševním onemocněním  Cíl 3: Rozvoj terénní formy poskytování služeb pro osoby dlouhodobě duševně nemocné  Cíl 4: Edukační aktivity pro rodinné příslušníky osob dlouhodobě duševně nemocných

Pracovní skupina 6 / Osoby ohrožené návykovým chováním  Cíl 1: Zajištění a optimalizace minimální sítě služeb pro osoby ohrožené návykovým chováním na území města Olomouce  Cíl 2: Podpora souvisejících služeb a aktivit pro osoby ohrožené návykovým chováním na území města Olomouce

Pracovní skupina 5 / Občané dlouhodobě duševně nemocní  Cíl 1: Zajištění a optimalizace minimální sítě sociálních služeb pro osoby dlouhodobě duševně nemocné na území města Olomouce  Cíl 2: Rozvoj sociální služby podpora samostatného bydlení pro osoby s dlouhodobým duševním onemocněním  Cíl 3: Rozvoj terénní formy poskytování služeb pro osoby dlouhodobě duševně nemocné

Pracovní skupina 7 / Etnické menšiny  Cíl 1: Zajištění a optimalizace minimální sítě sociálních služeb pro cílovou skupinu etnické menšiny na území města Olomouce  Cíl 2: Spolupráce se vzdělavateli v oblasti multikulturní výchovy  Cíl 3: Podpora mezikulturního dialogu  Cíl 4: Udržení fungování stávající platformy Lokálního partnerství Přichystalova - Holická

Pracovní skupina 8 / Občané v přechodné krizi  Cíl 1: Zajištění a optimalizace minimální sítě sociálních služeb pro osoby v přechodné krizi na území města Olomouce  Cíl 2: Rozvoj a podpora služeb souvisejících  Cíl 3: Rozvoj terénních, mobilních a nízkoprahových služeb pro osoby bez přístřeší