Informatika 4_14 13. – 17. 1. 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 PaySec pro neziskové organizace. 2 Co je PaySec  Internetový platební systém  Založený na předplacené peněžence  Otevřený klientům všech bank.
Advertisements

AUKRO – TRENDY V PODVODECH
Internet – E. bankovnictví
Elektronické bankovnictví České spořitelny 2007
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet2
Pavel Kurfürst - Ústav cizích jazyků LF Univerzita Palackého v Olomouci, ČR
Ekonomická gramotnost
Bankovní poplatky Téma „Finanční trh“
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Analýza síťového provozu
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity Aktivita VI/2 – Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností.
Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
FTP – přenos souborů Tato služba se používá pro přenos souborů pomocí přenosového protokolu FTP. Pro tuto službu existují speciální klienti, kteří se dokáží.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Informační technologie v každodenním životě ICT 2.-3.ročník.
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
Platební karty a přímé bankovnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník Autorem materiálu je Jitka Fialová, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Scope2 INDEX 1. Internet mktng and sales 2. Marketing Strategy 3. International M. 4. Tenders and public procurement 5. Q & A E-commerce (Elektronické.
Internetové prohlížeče
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Internet.
, ShopRoku surfování na internetu web aplikace lokalizační služby cloud premium SMS IVR USSD i-banking NFC karty.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Základní služby Internetu
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
6. července 2013VY_32_INOVACE_100302_Bankovnictvi_2_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Blaha. Obchodní akademie.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Jan Majer UČO: Využití informačních technologií Vznik elektronického bankovnictví Vývoj elektronického bankovnictví Charakteristika elektronického.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
WWW – hypertextový informační systém
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
Informační zdroje v jednotném prostředí: SEN VŠECH KNIHOVNÍKŮ Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
MBank Maximum výhod a pohodlí ??? PETRA NGUYENOVÁ ma381.
Ústřední knihovna FSS MU Zprávám z médií a tisku na stopě!
SIMPLE freehosting UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta elektrotechniky a informatiky projekt pro ISPWE.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_62_INOVACE_73 8 _ Přímé bankovnictví II. AutorIng. Renata Wagnerová Průřezové téma Člověk a svět.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vyjádření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
MM – system s.r.o. MM - system s.r.o Prezentace společnosti.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_14 Název materiáluPřímé bankovnictví.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_62_INOVACE_01B_15_Bezhotovostní placení TEMA:Finanční.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Transportní vrstva v TCP/IP Dvořáčková, Kudelásková, Kozlová.
VY_62_INOVACE_ – Přímé bankovnictví Autor Ing. Hana Sůvová
Elektronické bankovnictví
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Internetové prohlížeče
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení 4.
Bankovnictví Mgr. Yvetta Kałužová
MARKETINGOVÝ PLÁN PRO ROK 2009
INTERNETOVÉ BANKOVNÍCTVO
Transkript prezentace:

Informatika 4_14 13. – 17. 1. 2014

Internetové obchodování Obchodování na internetu (e-commerce) doznalo nebývalého rozmachu, dnes je již běžné, že hodně zákazníků dokonce internetový obchod upřednostňuje před kamenným Je to spojení více služeb dohromady Celý nákup se odehrává ve virtuálním prostředí – na internetových stránkách dostupných z prohlížeče Ke zboží nutno přičíst náklady na přepravu (občas bývají ze zahraničí levnější než v ČR) Na zboží se váží záruční podmínky a legislativa země, ve které je obchod zaregistrovaný

Výhody internetového obchodování Otevřeno 365 dní v roce/24 hodin denně Časově i kapacitně neomezený prostor Detailní informace o zboží, detailní zobrazení zboží Vrácení bez udání důvodu (stejně jako v klasickém obchodě, dle zákonů dané země) Obchody jsou intuitivní, nakupování je snadné, obchodník ušetří náklady Nákup bez čekání, bez hotovosti, okamžité srovnání cen s konkurencí

Internetové bankovnictví Internetové bankovnictví (e-banking) dnes poskytují všechny větší banky, většina z nich i zdarma Umožní kompletní správu a řízení bankovního účtu z jakékoliv stanice připojené na internet, přístupné 24 hodin denně a 7 dní v týdnu Platby a kontakty klienta v pobočce banky jsou časově náročné a pro banku časově, mzdově i personálně náročné – snaha o minimalizaci, příp. zpoplatnění služeb na pobočce

Internetové bankovnictví - prostředky Přístup k účtu přes prohlížeč zadáním adresy banky a následně uživatelského jména a hesla (volit maximálně bezpečné heslo!) Prostředí pro správu účtu bývá intuitivní a jednoduché, liší se podle banky Komunikace mezi bankou probíhá pomocí služby HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure) – kryptovaný (zašifrovaný) protokol = standardní bezpečnostní prvek + bezpečnostní certifikát (vygeneruje si klient ve spolupráci s bankou)

Internetové bankovnictví - úkol Najděte pomocí vyhledávače demo verzi internet bankingu libovolné banky (prohlédněte si možnosti a vyberte banku, jejíž bankovnictví vás zaujalo Vyzkoušejte si zadání alespoň 3 příkazů k úhradě – vložte do prezentace stručné zhodnocení produktu, vaši spokojenost či nespokojenost a screenshoty zadání převodních příkazů

Internetové bankovnictví – příklady demo verzí https://www.servis24.cz/demo- s24/ib/base/inf/productlist/home?execution=e2s1 https://www.fio.cz/bankovni-sluzby/internetbanking/demo-internetbanking http://www.csob.cz/cz/Produktovy-katalog/Elektronicke-bankovnictvi/CSOB- InternetBanking-24/Stranky/Demo-CSOB-InternetBanking-24.aspx https://www.erasvet.cz/fyzicke-osoby/ostatni/stranky/internetove- bankovnictvi/dema/era-portal-flash-demo.aspx http://www.rb.cz/attachements/direct-banking/demoverze/demo- ib/informaceouctech.htm

Demoverze - příklad

Internetové rozhlasové a TV vysílání K rozvoji přenosu hudby a videa přispělo neustálé zvyšování rychlosti internetu, společnosti se předhánějí, kdo poskytne vyšší rychlost, zvyšují se také kapacitní možnosti serverů Podmínky k poslechu rozhlasového vysílání: Nainstalovaná zvuková karta v PC Solidní připojení k internetu (stálost, rychlost) Nainstalovaný program, který hudbu přehraje (Win Media Player, RealPlayer) – dnes již neplatí beze zbytku, lze poslouchat i pouze spuštěním v prohlížeči

Rozhlasové vysílání - úkol Vyhledejte stránky, na kterých lze poslouchat rozhlasové vysílání Vyberte 3 rádia, která vás zaujala, zpracujte jednoduchou prezentaci vč. screenshotů

Rozhlasové vysílání

Rozsah rychlostí 64 kb/s kvalitní rychlosti na telefonování po Skype 64 kb/s je potřeba pro datově úsporné internetové rádio 128 kb/s je potřeba pro běžné internetové rádio 256 kb/s je potřeba pro internetové rádio s vysokou kvalitou 115 kb/s na datově úspornou internetovou televizi. 600 kb/s internetová televize střední kvalita 1500 kb/s internetová televize - televizní kvalita

Internetové televizní vysílání Vyhledejte stránky, na kterých lze sledovat televizní vysílání zdarma Zpracujte aktuální nabídku do prezentace (postačí 3 stránky, na kterých lze sledovat TV online) Příklady: http://www.tv-online.tv-on-line.cz/ http://www.tvonlinezdarma.cz/tv_online_zdarma.html http://www.spustit.cz/

Televizní vysílání