Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář k IP krajů v rámci OP LZZ Zpracovala: Mgr. Jitka Marková
Advertisements

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Dotazníkový průzkum E-SSL a TC Jana Třísková
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Středočeský kraj Česká republika
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Střednědobé plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji IP – „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“
Veřejné projednání návrhu 2
Individuální projekt Karlovarského kraje. Financování: Financování: ESF – OP LZZ prioritní osa 4.3 sociální integrace a rovné příležitosti, oblast podpory.
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Jak funguje vládní Agentura pro sociální začleňování – s důrazem na oblast bydlení Praha, 26. března 2014 Václav Zeman.
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Statutární město Ostrava
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Příspěvek k problematice sociálního začleňování v ČR Zuzana Zajarošová, MPSV
Středisko integrace menšin Opava Husova
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Činnost asistentů prevence kriminality ve městě Bruntál
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
KI ISVS MSK pilot spolupráce
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pracovní jednání k problematice prevence kriminality.
Financování sociálních služeb Odbor sociálních věcí – oddělení ekonomické
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Socioekonomická sféra
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Základní informace o projektu ANALÝZA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT V ČR Mgr. Markéta Pěchoučková MPSV, Řídicí orgán Operačního programu Zaměstnanost Závěrečná.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Republikový výbor pro prevenci kriminality 26. května Zpráva o stavu romské menšiny Metodika naplňování Strategie romské integrace 3.Dotace.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Krajský projekt „Resocializační program MSK 2016“ Solenice, červen 2016 Petra Havláková
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
Plánování sociálních služeb krajů
Činnost pracovní skupiny styčného důstojníka pro národnostní menšiny
Transkript prezentace:

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském kraji z pohledu krajského koordinátora pro romské záležitosti a národnostní menšiny Zpracoval: Daniel Vrána Datum:

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zpracoval: D. Vrána Datum: Moravskoslezský kraj  Dle kvalifikovaných odhadů žije na území ČR tis. Romů. MSK je druhý kraj v ČR s největším počtem Romů žijící na území kraje.  Kvalifikované odhady odborníků - 30% z celkového počtu Romů v ČR žije na území MSK.  Dle údajů vycházejících ze Sčítání lidu, domů a bytů z roku 2011 se k romské národnostní menšině na území kraje hlásí cca 700 osob.

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zpracoval: D. Vrána Datum: Sčítání lidu, domů a bytů z roku 2011 Počet osob hlásící se k romské národnosti 2001/počet osob hlásící se k romské národnosti 2011  Bílovec 101/14,  Bohumín 69/47, Bruntál 73/30,  Český Těšín 22/25,  Frýdek-Místek 84/23,  Frýdlant n. Ostr. 14/1,  Havířov 51/43,  Hlučín 30/0,  Jablunkov 1/0,  Karviná 98/91,  Kopřivnice 55/6,  Kravaře 17/1,  Krnov 79/32,  Nový Jičín 160/16  Odry 14/11,  Opava 120/19,  Orlová 47/11,  Ostrava 675/283,  Rýmařov 4/5,  Třinec 21/27,  Vítkov 44/26

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zpracoval: D. Vrána Datum: Koncepční přístup MSK v oblasti integrace příslušníků romské komunity žijící na území kraje  Strategie integrace romské komunity Moravskoslezského kraje na období 2011 – 2014 (dále jen Strategie)  Hlavní oblasti Strategie: Vzdělávání Bydlení Zaměstnanost Zdravotní péče Rizikové formy chování ve vztahu k sociálnímu vyloučení

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zpracoval: D. Vrána Datum: Pracovní skupina pro naplňování Strategie a její činnost  Jedno z hlavních opatření Strategie vznik pracovní skupiny složené z odborníků - zajišťování naplňování Strategie na území kraje  Členové pracovní skupiny jsou jak zástupci kraje, tak obcí, NNO a dalších spolupracujících subjektů (PČR, Agentura pro sociální začleňování) Akční plán Strategie na období 2011 – 2014  Definuje konkrétní opatření k hlavním oblastem Strategie  Opatření pro oblast Rizikové formy chování ve vztahu k sociálnímu vyloučení pokrývají také úroveň aktivit v oblasti prevence kriminality

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zpracoval: D. Vrána Datum: Sociálně vyloučené lokality (SVL) na území Moravskoslezského kraje  Jedna z prvních Analýz sociálně vyloučených lokalit byla tzv. „Gabalova analýza SVL“ z roku 2006  V rámci Gabalovy Analýzy na území kraje identifikováno 10 obcí s rozšířenou působností, na jejichž území jsou SVL (hrubý odhad 50 SVL v MSK, celkový počet SVL v ČR cca 300)

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zpracoval: D. Vrána Datum: Sociálně vyloučené lokality (SVL) na území Moravskoslezského kraje  V současnosti se SVL nebo lokality sociálním vyloučením ohrožené nacházejí na území 15 obcí s rozšířenou působností MSK  Tyto lokality nacházíme také na území obcí II. a I. typu  Novým fenoménem v oblasti SVL se stává vznik ubytovacích zařízení, kde v oblastech bez dostatečné občanské vybavenosti hrozí vznik SVL definované samotnou ubytovnou (SVL nemusí být definovaná vždy jen prostorově v podobě většího území)

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zpracoval: D. Vrána Datum: Další aktivity MSK v oblasti integrace příslušníků romské komunity v MSK  Individuální projekt „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK) Projet realizován od roku 2012 a ukončen bude v roce 2013  Hlavní aktivity projektu: Realizace sociálních služeb terénní programy, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a nízkoprahová zařízení pro děti a mládež na území SVL v 5 obcích MSK (Bohumín, Bruntál, Frýdek-Místek,Opava a Ostrava) Analýza sociálně vyloučených lokalit Moravskoslezského kraje

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zpracoval: D. Vrána Datum: Další aktivity MSK v oblasti integrace příslušníků romské komunity v MSK  Ve druhé polovině roku 2013 bude započata realizace navazujícího individuálního zaměřeného na realizaci sociálních služeb na území SVL MSK  V současné době probíhá příprava třetího individuálního projektu se zaměřením na realizaci jak sociálních služeb, tak podpůrných aktivit na území SVL MSK

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Děkuji za pozornost Daniel Vrána koordinátor pro národnostní menšiny a romské záležitosti KÚ MSK tel: