Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r. o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Trh práce v Jihomoravském kraji – dosavadní vývoj
Advertisements

Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Územní dimenze a priority Olomouckého kraje
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Zahraniční obchod.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Seminář Galerie inovací FOR INDUSTRY,
Představení komory, akce, projekty
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Ekonomická geografie Stanislav Polouček International School of Management Prešov, Slovakia.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
1 Pro koho je venkovská turistika a agroturistika největší příležitostí ? Ing. Marie Stříbrná.
Název Světová ekonomika - úvod Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Jiří Štyrský 11.června 2009 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Současnost a budoucnost.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Ruská federace x WTO a OECD
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Formulace zadání na počátku musí být informační potřeba uživatele = objektivní kategorie definování informační potřeby pro konkrétní místo v systému řízení.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Chce být ekonomie udržitelná resp. je toho vůbec schopna? Ing. Lubor Tvrdý, Ph.D. PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZEK_715 Ročník: 2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Písemná práce, tržní ekonomika,
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Vývoj TIC po roce 1989 a jejich současné postavení v systému cestovního ruchu Ostrava, Ing. Pavel Attl, Ph.D., katedra cestovního ruchu, VŠH.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Kvalita pracovních sil v cestovním ruchu. Trošku statistiky  Celkový počet pracovních úvazků v cestovním ruchu: *  Celková návštěvnost ubytovacích.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Proč potřebujeme zadání od místních autorit pro lokalizaci investic?
Transkript prezentace:

Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r. o. Ing. Antonín Franke, CSc. Výzkumné centrum VŠH odpovědný řešitel projektu MMR ČR WD-37-07-2 Výzkum domácího a příjezdového zahraničního cestovního ruchu ve vztahu k zmírnění společensko-ekonomických disparit Doba řešení: 1. 4. 2007 – 30. 6. 2011 Porovnání trendů inovací ve vztahu k odvětví cestovního ruchu v České republice Vyhne, 14. 5. 2009

Výchozí přístup k inovaci v oblasti cestovního ruchu Závěry 55. Kongresu AIEST (Mezinárodní sdružení vědeckých expertů cestovního ruchu) v roce 2005, Brainerd, USA – prof. Peter Keller, St. Gallen Inovaci nelze pokládat pouze jako kreativní sílu na trhu, se kterou je třeba uvažovat, ale také jako dostupný podnikatelský zdroj, přičemž je třeba mít stále na zřeteli i prostorovou dimenzi destinace Nárůst významu inovací v cestovním ruchu ve vztahu ke globalizaci a současné světové hospodářské krizi

I. Porovnání trendů inovací ve vztahu k odvětví cestovního ruchu v České republice A) Tvůrčí síla trhu vývoj v ČR po roce 1989: podstatné změny v majetkově-právních vztazích MTZ cestovního ruchu, rozvoj terciárního sektoru (malé a střední podniky poskytující služby CR – ubytování, cestovní kanceláře, jejich současná struktura), kreativní a rutinní přístup podnikatelů, změny v poptávce po službách CR – DCR, ACR, nástup zahraničních firem B) Technický pokrok x poškozování přírodních předpokladů - industrializace, indukované investice, rozvoj moderní dopravy (letecká), vznik nadnárodních destinací (Praha), IT revoluce

II. Porovnání trendů inovací ve vztahu k odvětví cestovního ruchu v České republice C) Sociální sféra a kapacity volného času „společnost zážitků“, změny ve využití volného času D) Aplikace inovačních přístupů tvůrčí fáze – tvůrčí napodobení, vyzrálá fáze – rutinní inovace (nedostatek finančních zdrojů u malých podniků, podpora státu, limity příležitostí k inovacím, koncepce nových inovací produktů a služeb v mezinárodním cestovním ruchu)

III. Porovnání trendů inovací ve vztahu k odvětví cestovního ruchu v České republice E) Limity příležitostí k inovaci produktů v destinaci, determinace produktivity práce v cestovním ruchu F) Význam tvůrčího inovačního mechanismu Investice – 30 % Struktura – 20 % Lidské zdroje – 20 % Vzdělání – 10 % Další různé – 20 %

IV. Porovnání trendů inovací ve vztahu k odvětví cestovního ruchu v České republice G) Prostorová dimenze destinace, její vnitřní struktura a ekologické aspekty H) Koncepty inovačních produktů a služeb v cestovním ruchu odolání konkurenci, podpora státu např.: benchmarking - přejímání dobrých vzorů,7 pilířů wellness, prohlubování styků trhu, inovace IT systému, cílené zájezdové programy CK, objektivní proces rekonstrukcí zařízení v hotelnictví včetně zvyšování kvalifikace

V. Porovnání trendů inovací ve vztahu k odvětví cestovního ruchu v České republice I) Problematika inovací v oblasti lidských zdrojů

VI. Inovace v cestovním ruchu a zmírňování společensko-ekonomických disparit (projekt MMR ČR WD-37-07-2) 1. Model základních oblastí pro řešení disparit

2. Model opatření k rozvoji domácího a příjezdového zahraničního cestovního ruchu ve vhodné oblasti

3. Model kvantifikace ekonomického efektu z investic do rozvoje cestovního ruchu

VII. Výsledné závěry (A)   A) Problematika inovací je významnou součástí v současném vývoji odvětví cestovního ruchu v ČR ve vztahu k řešení regionálních disparit B) Vzorové postupy realizace inovačních opatření v destinacích nejvíce zasažených společensko-ekonomickými disparitami v ČR jsou v letech 2008 - 2009 zpracovávány v rámci projektu MMR ČR WD 37-07-02 řešitelským týmem VŠH Praha ve vybraných oblastech ČR s převažujícími přírodními předpoklady a ostatními předpoklady, resp. s pomocí indukovaných investic a to formou vzorových pilotních projektů

VII. Výsledné závěry (B) C) Zařazení destinace podle původního modelu vzorových oblastí, modelu předpokladů společensko-ekonomických, administrativně–organizačních, cestovního ruchu a modelu kvantifikace ekonomického efektu  z investic do rozvoje ubytovacích a ostatních služeb cestovního ruchu umožňují kvalifikované posouzení výsledné rentability navrhovaných konkrétních akcí včetně navazujících synergických efektů a jsou významnou pomocí k řešení této problematiky v praxi  

Deset let Vysoké školy hotelové v Praze Monotematické číslo 09/2009 CzHTP věnované 10 letům činnosti VŠH Mezinárodní vědecká virtuální konference 10 let soukromých vysokých škol v ČR Almanach VŠH vydaný při příležitosti 10. výročí VŠH Setkání absolventů VŠH v prostorách budovy školy Mezinárodní vědecká konference „Hotelnictví, turismus a vzdělávání dnes a zítra“ se koná dne 22. 10. 2009 od 10:00 hod. v hotelu Ambassador v Praze Bližší informace o oslavách 10. výročí založení VŠH jsou zveřejněny na www.vsh.cz/vyroci.

Děkuji Vám za pozornost! Ing. Antonín Franke, CSc. Odpovědný řešitel projektu WD-37-07-2 vyzkum@vsh.cz www.vsh.cz/vyzkum www.vsh.cz/chtp 283 10 11 38