„SP Černý Most s. r. o., Praha 14“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
„SP Černý Most s. r. o., Praha 14“
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI CZ.2.17/1.1.00/36093 Úspěch přeje připraveným II 1.
Ing. Stanislava Správková
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Vznik sociálního podniku
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
„Komunitní centrum Černý Most“ reg. č.: CZ.2.17/3.1.00/36324 EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Zpracoval: Iveta Millerová,
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Sociální podnikání v Praze
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
„Komunitní centrum Černý Most“
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Ing. Stanislava Správková
Vítejte na třetí místní konferenci
Pracovní setkání středních škol
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

„SP Černý Most s. r. o., Praha 14“ EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND „SP Černý Most s. r. o., Praha 14“ PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Zpracoval: Hynek Ležal, manažer projektu, sídlo: Bratří Venclíků 1072/6, Praha 9 Místo: Praha 14, datum: 4. duben 2013

„ Sociální podnikání v Praze 14“ NÁZEV PROJEKTU: „ Sociální podnikání v Praze 14“ Financován: CZ. 2. 17 OP Praha Adaptabilita Název prioritní osy: Podpora vstupu na trh práce Realizace projektu: 01. 01. 2013 - 31. 10. 2014 Registrační číslo: CZ.2.17/2.1.00/35115 Cílová skupina: znevýhodněné osoby na trhu práce, etnické menšiny, nezaměstnané osoby nad 50 let, osoby po (ve) výkonu trestu Partneři projektu: Městská část Praha 14, SP Černý Most s.r.o.,

CÍL PROJEKTU: Hlavním cílem projektu: je podpoření komplexní práce v sociálně vyloučených lokalitách m. č. Praha 14 pomocí vytvoření platformy pro podporované zaměstnávání nezaměstnaných etnických menšin, nezaměstnaných osob starších 50 let a osob po (ve) výkonu trestu žijící na území m. č. Praha 14 Hlavním smyslem: projektu je vytvoření pracovních příležitostí pro získání pracovních návyků v sociálním podniku na nově vytvořených pracovních místech pro 20 osob (doba podporovaného zaměstnání až po 9 měsíců) Realizace dalších podpůrných integračních aktivit (sociální práce v terénu a poradenství při hledání zaměstnání.

Aktivity projektu: 1. Řízení projektu 2. Výběr zájemců z řad cílové skupiny a odborná a motivační pomoc 3. Realizace podporovaného zaměstnávání 4. Podpora při začleňování na trh práce 5. Evaluace projektu

Realizační tým: 1.Hynek Ležal: projektový manažer 2.Mgr. Alice Kačerová: finanční manažer 3.Tomáš Ležal: Asistent pro výběr zájemců

Celkové náklady projektu Celkový rozpočet projektu: 5 441 415,70 Kč Celkový schválený rozpočet: 5 009 367,30 Kč Spolufinancování: 432 048, 40 Kč

Zpráva o zahájení realizace projektu Zpracoval: Hynek Ležal, manažer projektu, sídlo: Bratří Venclíků 1072/6, Praha 9 Místo: Praha 14, datum: 4. duben 2013

Řízení projektu KA č. 1 Ve sledovaném období byly provedeny následující kroky: při zahájení projektu byl sestaven realizační tým projektu, tento si stanovil rozdělení zodpovědnosti, byly stanoveny náplně práce pro jednotlivé pozice, a byl vypracován plán realizace aktivit.   Vyrozumění o výsledku výběru projektů k podpoře z OPPA Podmínky pro poskytnutí podpory z OPPA na projekt Doložení potřebných formálních dokladů organizace Zpracování povinných formulářů; Specifikace pracovních náplní realizačního týmu Prohlášení o deminimis Identifikace BÚ Konzultace s pracovníky OPPA – podmínky grantové smlouvy Rozdělení kompetenci, pravomocí mezi jednotlivé pozice realizačního týmu: Manažer projektu Finanční manažer Asistent výběru osob

Řízení projektu KA č. 1 Sestavení jednotlivých činností: Příprava metodik – archivace, publicita, plnění indikátorů. Příprava a rozpracování rozpočtové skladby, zpracování pracovních smluv, oběh účetních dokladů atd. Příprava a zpracování harmonogramu činností při výběru a oslovení cílové skupiny, zpracování databáze zájemců do zapojení projektů. Oslovení spolupráce partnera projektu, seznámení s projektem a jeho postupného plnění, Prostudování příručky OPPA Oslovení spolupráce ÚP Praha 14 – při výběru zájemců do projektu, získání bližších informací v oblasti APZ – VPP. Zajištění psychologa – diagnostika cílové skupiny. Zajištění kauče – práce s cílovou skupinou.   Pravidelné porady realizačního týmu: Realizační tým se pravidelně scházel 4x/měsíc za účelem hodnocení aktivit projektu a k plánování dalších kroků a naplňování aktivit a cílů projektu. Ze setkání byl vždy pořízen zápis.

Porada realizačního týmu Řízení projektu KA č. 1 Porada realizačního týmu

Výběr zájemců z řad cílové skupiny odborná a motivační příprava KA č. 2 Ve sledovaném období byly provedeny následující kroky:   1) Byl zajištěn odborný tým KA 2: Kaučink, psycholog členové realizačního týmu (dodavatelé služeb), byli podrobně informování o realizaci projektu; cíl, náplň, popis klíčových aktivit, role v projektu, pravidla metodické příručky OPPA, práva a povinnosti k poskytovateli dotace. Dále pracovní pozice a s tím spojené kompetence a vzájemná provázanost v projektu. 2) Byl sestaven harmonogram činnosti KA 2: Přípravná fáze: Konzultace s partnerem – výběr zájemců, podmínky, postup, způsob oslovení zájemců, určení spolupracovníků pro výběr zájemců ze strany partnera, určení jednotlivých kroků/fází pro výběr zájemců, která se stane cílovou skupinou projektu,

Výběr zájemců z řad cílové skupiny odborná a motivační příprava KA č. 2 Fáze č. 1.: - Výběr, oslovení zájemců byl zajištěn TSP partnera (Dana Hrušková, Jana Stezková), podmínky výběru ( zájem o zaměstnání, snaha pracovat, podstoupit vstupní diagnostiku), - forma otevřeného rozhovoru (vstup realizátora do domácího prostředí zájemce - za účasti TSP partnera). - poskytnutí informací pro zájemce – cíl, popis projektu, cílová skupina, doba trvání projektu, souhlas ze strany zájemce o zaměstnání se zpracováním osobních údajů, který je nedílnou součástí projektového záměru. Fáze č. 2.: - Vyhodnocení fáze č. 1 – (zpracování vstupních informací, zpracování databáze zájemců – jméno, příjmení, trvalá adresa, tel. Kontakt - zpracování diagnostiky zájemců – pracovní zkušenosti dovednosti, předešlá a současná zaměstnání, vč. její délky, komunikační schopnosti, problémy spojené se zaměstnavatelem, důvody ukončení pracovního poměru, délka evidence na ÚP, závazky vůči věřitelům, důvody zájmu o zaměstnání.   Zpracování podkladového materiálu pro zájemce – dotazník, který bude nedílnou součástí diagnostiky, příloha o souhlasu se zpracováním osobních údajů zájemců, který bude použit v rámci realizace projektu. Ve sledovaném období bylo provedeno 26 vstupů a individuálních konzultací se zájemci o zaměstnání: Celkový počet: 26 Celkový počet mužů: 24 Celkový počet žen: 2

Výběr zájemců z řad cílové skupiny odborná a motivační příprava KA č. 2 Pracovní diagnostika Kaučování

Další informace o průběhu realizace projektu Ve sledovaném období jsme se intenzivně zaměřili na individuální přístup k cílové skupině a to prostřednictvím rozhovorů v domácím prostředí, individuálními rozhovory s celou rodinou, zmapováním jejich rodinné situace v oblasti zaměstnávání a rodinného zázemí. Jelikož našim cílem je eliminovat předsudky vůči této cílové skupině, a dát ji šanci se ve společnosti prosadit. Zahájení projektu probíhalo ve spolupráci s partnerem a dalšími pověřenými pracovníky partnera. Jednalo se především o oblast výběru zájemců, zajištění prostorového zázemí pro zahájení projektu, zprostředkování kontaktů s pracovníky ÚP Most, s pracovníky Správy majetku Prahy 14, neziskovou organizací Rubikon apod. Dále jsme se zabývali definici „kdo je dlouhodobě nezaměstnaným“ a jakým způsobem, tento doklad poskytovateli dokládat. Po konzultaci s pracovníky OPPA jsme našli vhodná řešení. 1) doklad ÚP – osoba je v evidenci déle než tři měsíce 2) doklad zdravotní pojišťovny - o doklad musí osobně požádat zájemce 3) doklad od České správy sociálního zabezpečení - o doklad musí osobně požádat zájemce - příprava na vyhlášení veřejných zakázek ze strany Praha 14 pro cílovou skupinu projektu

Publicita Při zahájení projektu byl vytvořen hlavičkový papír, který splňuje pravidla pro publicitu uvedené v Manuálu pro publicitu OPPA, označení školící místností, všech prostor administrativního zázemí projektu, tvorba tiskopisů (docházkové listy, prezenční listiny, zadání výroby tužek, bloků, vizitek). Dále je v prvním monitorovacím období naplánována tvorba webových stránek, kde budeme širokou veřejnost, cílovou skupinu, partnera projektu a poskytovatele průběžně informovat o realizaci projektu, jeho průběhu a výsledcích. Byla zpracována prezentace v PowerPointu pro cílovou skupinu a partnera projektu - (cíl, náplň jednotlivých aktivit projektu).   Realizační tým se ve sledovaném období osobně setkal se zástupci: Městská část Praha 14: místostarostka - ing. Lucie Svobodová, místostarosta - Mgr. Aleš Kuda, Odbor sociálních věcí a zdravotnictví – vedoucí odboru Mgr. David Beňak, terénní sociální pracovnice – Dana Hrušková, terénní sociální pracovnice Bc. Jana Stézková, domovník lokality Broumařská 25 – Praha 9: Vojtěch Baláž, Správa majetku Praha 14: ředitelka správy majetku pí. Bažilová, referentka - pí. Burešová, ÚP Praha 14: ředitelka pobočky Pí. Lukešová, zástupce ředitele pobočky – pí. Weinarová, pracovnice pobočky pro oblast APZ pí. Chrzanowská Rubikon o. s: Mgr. Lenka Ouředničková, Ludmila Hasmanová s cílovou skupinou v celkovém počtu 26 osob, které se ucházeli o zaměstnání.

„SP Černý Most s. r. o., Praha 14“ EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND „SP Černý Most s. r. o., Praha 14“ PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Zpracoval: Hynek Ležal, manažer projektu, sídlo: Bratří Venclíků 1072/6, Praha 9 Místo: Praha 14, datum: 4. duben 2013