ÚČEL AUTOMATIZACE (c) 1999. Tralvex Yeap. All Rights Reserved.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MARKETING A MANAGEMENT
Advertisements

GOOD DECISIONS – BAD OUTCOMES
Péče o pracovníky.
Metoda QFD metoda plánování jakosti založená na principu maticového diagramu umožňuje transformaci požadavků zákazníků do navrhovaného produktu a procesu.
Projektové řízení Modul č.1.
Předmět a prameny pracovního práva
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality
Organizační struktury
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Analýzy administrativních procesů. Analýzy ve 2 krocích Analýza dokumentů Analýza administrativních procesů.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Metody zpracování vybraných témat (projektů)
Analýza a popis pracovního místa
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
 Stanovení a upřesnění potřeby a to v množství, kvalitě i čase  Profil pracovního místa a profil personálu  Zmapování zdrojů uchazečů  Volba dokumentů.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Proces řízení projektu
Úvod do podnikových financí
Výrobek a jeho životní cyklus
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Metoda FMEA týmová analýza možností vzniku vad u posuzovaného návrhu spojenou s ohodnocením rizik výsledkem aplikace je návrh a realizace opatření vedoucích.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Ekonomika informačních systémů
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Příprava výrobního procesu Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
Analýza makro a mikroprostředí
MARKETINGOVÝ MIX.
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
Marketing Návrh výrobku Vývoj, konstrukce Příprava výroby Zásobování Výroba Montáž, kompletace Prodej Poprodejní služby měření, zkoušky, testy konkurenčních.
Marketingové prostředí
Tvorba variant technologických pracoviš ť ve tvá ř ení a jejich ekonomické hodnocení Historický vývoj produktivity práce ve tváření: A) Mechanizace Systémy.
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
10 Logistická struktura a plánování v servisních podnicích a útvarech
MARKETING.
Evropská obchodní akademie1 Projektové řízení fundraising Evropská obchodní akademie Děčín projektové řízení klíčová kompetence školského pracovníka.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Produkt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Racionalizace montáže Ročník:2. Datum vytvoření:leden.
Komplexní produktivní údržba (TPM)
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Nákupní chování spotřebitele
1 NÁKLADOVÉ ÚČETNICTVÍ (MU_305). 2 Ing. Jaroslav Wagner, PhD. Katedra manažerského účetnictví Místnost: 285 NB KH: Pondělí 15,00 – 17,00 hod.
Eva Dufková, Jan Matyáš VSRR, 3.ročník
Bezpečnostní politika
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
H u m a n r e s o u r c e s OD a implikace do oblasti HR - řízení lidských zdrojů Michaela Vojtková.
Personální plán pro podnikatelský plán
Vybrané manažerské nástroje
Obsah Marketingový mix Marketingový mix obchodníka Nákupní marketing.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Úvod do kybernetiky Kybernetika se zabývá dynamikou komplexních soustav z hlediska řízení procesů, které v nich probíhají. Řízení je společný název pro.
Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Montáže Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Didaktika odborných předmětů jako vědní disciplína
Marketingový plán podniku
Ekonomika – základní pojmy.
Výroba. Výroba Výrobní proces zahrnuje všechny činnosti, které vedou k hotovému výrobku.
Základní pojmy v automatizační technice
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Základní pojmy v automatizační technice
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Principy inovace.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Tradiční metody vývoje softwaru
Ekonomika malých a středních podniků
Transkript prezentace:

ÚČEL AUTOMATIZACE (c) 1999. Tralvex Yeap. All Rights Reserved

DŮVODY AUTOMATIZACE VYNUCENÁ AUTOMATIZACE A) POTŘEBUJEME VYŘADIT ČLOVĚKA Z PROCESU, PROTOŽE JEHO BEZPROSTŘEDNÍ PŘÍTOMNOST PRO NĚHO PŘEDSTAVUJE NEBEZPEČÍ. B) POTŘEBUJEME VYŘADIT ČLOVĚKA Z URČITÉHO PROCESU PROTOŽE JEHO ČINNOST JE PŘÍČINOU CHYB. C) POTŘEBUJEME VYŘADIT ČLOVĚKA Z URČITÉHO PROCESU PROTOŽE JEHO PŘÍMÁ ÚČAST MU ZPŮSOBUJE FYZICKOU ÚNAVU NEBO NA NĚHO PŮSOBÍ PROCES JINAK NEPŘÍJEMNĚ. D) POTŘEBUJEME VYŘADIT ČLOVĚKA Z URČITÉHO PROCESU PROTOŽE ČLOVĚK NENÍ SCHOPEN VYKONÁVAT POTŘEBNOU ČINNOST Z HLEDISKA RYCHLOSTI, PŘESNOSTI, ROZSAHU NEBO JINÝCH PŘÍČIN. E) POTŘEBUJEME VYŘADIT ČLOVĚKA Z URČITÉHO PROCESU PROTO, ŽE AUTOMATICKÉ ŘÍZENÍ VYKONÁ POŽADOVANÉ ÚKONY S VYŠŠÍ JAKOSTÍ NEŽ ČLOVĚK F) MUSÍME POUŽÍT AUTOMATICKÉ ZAŘÍZENÍ, PROTOŽE V URČITÉM PŘÍPADĚ NENÍ NEBO NEMŮŽE BÝT PŘÍTOMEN ČLOVĚK, KTERÝ BY MOHL POŽADOVANÉ ČINNOSTI VYKONÁVAT

DŮVODY AUTOMATIZACE II. EKONOMICKÉ HLEDISKO A) POUŽITÍ AUTOMATICKÉHO ZAŘÍZENÍ PŘEDSTAVUJE SNÍŽENÍ VÝROBNÍCH NÁKLADŮ B) POUŽITÍ AUTOMATIZAČNÍHO ZAŘÍZENÍ PŘEDSTAVUJE SNÍŽENÍ REŽIJNÍCH NÁKLADŮ C) POUŽITÍ AUTOMATICKÉHO ZAŘÍZENÍ UMOŽŇUJE ZVÝŠENÍ PRODUKTIVITY PRÁCE A OBJEMU VÝROBY D) POUŽITÍ AUTOMATIZACE DOVOLUJE ZKRÁCENÍ PRŮBĚŽNÉ DOBY VÝVOJE A VÝROBY. E) POUŽITÍ AUTOMATIZACE UMOŽŇUJE PRUŽNĚ REAGOVAT NA INDIVIDUÁLNÍ PŘÁNÍ ZÁKAZNÍKA. F) AUTOMATICKÉ ZAŘÍZENÍ POUŽITÉ VE VÝROBKU MU DODÁVÁ UŽITEČNÉ FUNKČNÍ VLASTNOSTI. G) AUTOMATIZACE ZÍSKÁVÁ FIRMĚ URČITOU KONKURENČNÍ VÝHODU H) AUTOMATIZACE UMOŽŇUJE REALIZOVAT FIRMĚ NADSTANDARDNÍ JAKOST.

DŮVODY AUTOMATIZACE II. JINÉ DŮVODY A) AUTOMATIZACE BÝVÁ POUŽÍVÁNA ČASTO Z PRESTIŽNÍCH DŮVODŮ. B) AUTOMATIZACE ČASTO ZVYŠUJE POHODLÍ ČLOVĚKA. C) AUTOMATIZACE UMOŽŇUJE DODÁVAT ČLOVĚKU BEZPROSTŘEDNĚ ŘADU INFORMACÍ, KTERÉ MŮŽE POUŽÍT PRO SVOU POTŘEBU. D) AUTOMATIZACE STÁLE ČASTĚJI POMÁHÁ ZABEZPEČOVAT REALIZACI EKOLOGICKÉHO HLEDISKA. E) AUTOMATIZACE MŮŽE BÝT ZDROJEM A PŘEDMĚTEM ZÁBAVY.

SYSTÉMOVÝ PŘÍSTUP K AUTOMATIZACI ZA SYSTÉMOVÝ PŘÍSTUP POVAŽUJEME ZPŮSOB MYŠLENÍ, ZPŮSOB ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ ČI ZPŮSOB JEDNÁNÍ, PŘI NĚMŽ JSOU JEVY CHÁPÁNY KOMPLEXNĚ VE SVÝCH VNITŘNÍCH A VNĚJŠÍCH SOUVISLOSTECH.

SYSTÉMOVÝ PŘÍSTUP K AUTOMATIZACI SYSTÉMOVÝ PŘÍSTUP SE UPLATŇUJE HLAVNĚ PŘI ŘEŠENÍ KOMPLIKOVANÝCH PROBLÉMŮ, KTERÉ ZASAHUJÍ DO NĚKOLIKA ROZLIČNÝCH OBORŮ LIDSKÉHO POZNÁNÍ A VĚDĚNÍ. AUTOMATIZACE JE PRÁVĚ TAKOVÝM PROBLÉMEM, PŘI KTERÉM JE NUTNO ŘEŠIT SOUČASNĚ ŘADU PROLÍNAJÍCÍCH SE DÍLČÍCH PROBLÉMŮ.

ŘEŠENÍ DÍLČÍCH PROBLÉMŮ ZNALOSTI POTŘEB TRHU A VÝVOJE POŽADAVKŮ ZÁKAZNÍKŮ TECHNICKÉ PROBLÉMY TECHNOLOGICKÉHO PROCESU, KTERÝ SE AUTOMATIZUJE TECHNICKÉ PROBLÉMY AUTOMATIZAČNÍCH PROSTŘEDKŮ PROBLÉMY TECHNICKÉHO A PROGRAMOVÉHO VYBAVENÍ POUŽITÝCH POČÍTAČŮ SOCIÁLNÍ A PSYCHOLOGICKÉ PROBLÉMY DOPADU AUTOMATIZACE EKONOMICKÉ ASPEKTY AUTOMATIZACE ORGANIZAČNÍ PROBLÉMY PŘI ZAVÁDĚNÍ A VYUŽÍVÁNÍ AUTOMATIZACE PERSONÁLNÍ PROBLÉMY STAVEBNÍ ÚPRAVY STÁVAJÍCÍCH PROSTORŮ

DVA TYPICKÉ PŘÍPADY SYSTÉMOVÉHO PŘÍSTUPU ANALÝZA PŘEDSTAVUJE ROZBOR NĚJAKÉHO PROBLÉMU, ROZBOR PROBLEMATICKÉHO NEBO ZADANÉHO SYSTÉMU, ROZBOR URČITÉ SITUACE NEBO STAVU ZADANÉHO SYSTÉMU NÁVRH (SYNTÉZA) NA ZÁKLADĚ SYSTÉMOVÉ ANALÝZY MŮŽEME PŘISTOUPIT K NÁVRHU NOVÉHO POŽADOVANÉHO SYSTÉMU, K NÁVRHU ŘEŠENÍ ZADANÉHO PROBLÉMU, K NÁVRHU NA ZLEPŠENÍ DOSAVADNÍHO PRŮBĚHU PROBLÉMOVÉHO PROCESU APOD.

VYUŽITÍ PROJEKTOVÉHO ŘÍZENÍ V AUTOMATIZACI ŽIVOTNÍ FÁZE PROJEKTU STANOVENÍ CÍLŮ ANALÝZA SYNTÉZA OPTIMALIZACE KONKRETIZACE A PROJEDNÁNÍ ÚKOLŮ KONTROLA REALIZACE PROJEKTU UKONČENÍ PROJEKTU VYHODNOCENÍ PROJEKTU

LITERATURA AUTOMATIZACE A AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA 1 (SYSTÉMOVÉ POJETÍ AUTOMATIZACE)

End of Lecture Good Night.