Formy nabídkové ceny Individuální kalkulace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SOUPIS STAVEBNÍCH PRACÍ, DODÁVEK A SLUŽEB
Advertisements

ZMĚNY ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Zákon o veřejných zakázkách: problémové okruhy
Poddodávky ve stavebnictví
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Financování stavební zakázky
Kalkulační třídění nákladů Technická univerzita v Liberci
Ing. Jana Korytárová, Ph.D.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Úvod do podnikových financí
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
1. Poskytování informací komunikace mezi uchazečem a zadavatelem Dobrá praxe = Otevřenost 2 kvalita & množství forma a způsob uveřejňování a poskytování.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
4.Kalkulace nákladů.
TECHNOLOGICKÁ STRUKTURA, JEJÍ PARAMETRY A ZNÁZORNĚNÍ
Řízení nákladů a ceny stavby
SOUPIS STAVEBNÍCH PRACÍ, DODÁVEK A SLUŽEB
Kalkulace nákladů.
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
Ekonomika a management
Jak chápeme kalkulační systém
Didaktický rozbor vybraných okruhů učiva Kurz DEP 507.
Systém kontrolní činnosti SEI
Autor: Ing.Holenda Jiří
Podmínky pro zadávání VŘ/ZŘ ve vztahu k elektronickým učebnicím Mgr. Monika Málková.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Výkaz výměr Rozpočet Oceňovací podklady
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Smluvní výtahy ve výstavbě Poptávka, nabídka, smlouva o dílo, plnění
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Naklady a jejich členění
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Kalkulace - učitel.
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
V EŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE P RAVIDEL OP VK Z POHLEDU EXTERNÍHO AUDITORA AUDIT DANĚ CZ.
Novela zákona o veřejných zakázkách Porada s ekonomy neškolských příspěvkových organizací Jihomoravského kraje Mgr. Michal Lipovský.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Financování podniku. náklady přímé – stanoví se na jednotky (materiál, úkolová mzda, pojištění z úkol. mezd) přímé – stanoví se na jednotky (materiál,
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vnitropodnikové účetnictví. Finanční účetnictví Normativně upraveno Sleduje aktiva, pasiva, náklady a výnosy účetní jednotky za celek Poskytuje souhrnné.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Rozpočty a kalkulace.
Požadavky na položkový rozpočet u zakázky na stavební práce
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
PROCES ZÍSKÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Z POHLEDU DODAVATELE STAVBY
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Stavební zakázka.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Cena stavebního objektu
Transkript prezentace:

Formy nabídkové ceny Individuální kalkulace Nabídková cena Formy nabídkové ceny Individuální kalkulace

Nabídka ve veřejné soutěži (veřejný zadavatel, z. o veřejných zakázkách) soukromému investorovi Výkaz výměr Rozpočet Nabídkový rozpočet Kontrolní rozpočet Nosné položky

Zadávací dokumentace obchodní podmínky včetně platebních podmínek, podmínky pro překročení nabídkové ceny, technické podmínky (§45, §46 zákona), požadavky na varianty nabídek (§70 zákona), požadavek na způsob zpracování nabídkové ceny, podmínky a požadavky na zpracování nabídky, způsob hodnocení nabídek podle hodnotících kritérií, jiné požadavky na plnění veřejné zakázky.

Zadávací dokumentace Kromě výše uvedeného musí zadávací dokumentace v případě veřejné zakázky na stavební práce obsahovat rovněž: projektovou nebo jinou dokumentaci stavby nebo technické podmínky, soupis stavebních prací, dodávek a služeb s výkazem výměr – rovněž v elektronické podobě,

Nabídka = návrh smlouvy podaný uchazečem písemně, v uzavřené obálce

Obsah nabídky (dle zákona) identifikační údaje uchazeče, návrh smlouvy, dokumenty požadované zákonem, dokumenty požadované zadavatelem, doklady a informace prokazující splnění kvalifikace, seznam statutárních orgánů nebo členů statutárních orgánů, kteří v posledních 3 letech od konce lhůty pro podání nabídek byli v pracovněprávním, funkčním či obdobném poměru u zadavatele, seznam vlastníků akcií, jejichž souhrnná jmenovitá hodnota přesahuje 10 % základního kapitálu, vyhotovený ve lhůtě pro podání nabídek, prohlášení uchazeče o tom, že neuzavřel a neuzavře zakázanou dohodu v souvislosti se zadávanou veřejnou zakázkou.

Obchodní podmínky stanoví základní obchodní a navazující právní, organizační a ekonomické vztahy mezi objednatelem a zhotovitelem stavby a) termín zahájení prací, b) termín předání a převzetí staveniště, c) lhůta provádění díla, d) termín dokončení díla, e) termín předání a převzetí stavby, f) termín počátku běhu záruční lhůty.

Obchodní podmínky předání a převzetí příslušné dokumentace, možnost změny subdodavatele, předmět díla - dokumentace (PZS), obsah sjednané ceny, Ceny uvedené zhotovitelem v položkovém rozpočtu musí obsahovat všechny náklady související se zhotovením díla, umístěním stavby, zařízením staveniště i ostatními náklady souvisejícími s plněním obchodních podmínek.

Obchodní podmínky ujednání pro případnou změnu ceny jestliže: a) objednatel požaduje práce, které nejsou v předmětu díla, b) objednatel požaduje vypustit některé práce předmětu díla, c) při realizaci se zjistí skutečnosti, které nebyly v době podpisu smlouvy známy a dodavatel je nezavinil ani nemohl předvídat a mají vliv na cenu díla, d) při realizaci se zjistí skutečnosti odlišné od dokumentace předané objednatelem (neodpovídající geologické údaje, a pod).

Obchodní podmínky způsob sjednání změny ceny díla v případě změn u prací, které jsou obsaženy v položkovém rozpočtu, bude změna ceny stanovena na základě jednotkové ceny dané práce v položkovém rozpočtu v případě změn, které nejsou v položkovém rozpočtu uvedeny, musí obchodní podmínky stanovit způsob stanovení ceny (např. odkazem na jednotkové ceny v obecně dostupných cenových soustavách)

4 formy nabídkové ceny Pevná cena Skladebná cena Pohyblivá cena Cílová cena

Pevná cena smlouva o dílo : fixní částka = předběžně dohodnutá celková suma, která je uhrazena po skončení výstavby bez ohledu na provedená množství konstrukcí a skutečné náklady výstavby klouzavá doložka platební kalendář : % ceny a etapa podrobná dokumentace

Skladebná cena smlouva o dílo : jednotkové ceny produkce pro jednotlivé stavební práce (vyčerpávající a jednoznačný popis) výsledná cena = součin skutečně provedeného množství a jejich jednotkových cen zjišťovací protokol

skutečně vynaložené náklady výstavby Pohyblivá cena Smlouva o dílo : skutečně vynaložené náklady výstavby + přirážky k těmto nákladům umožňuje změnu projektu předpokládá perfektní sledování nákladů

Cílová cena sestavena jako pevná cena, ale sledují se skutečné přímé náklady Smlouva o dílo : dohoda o podílu dodavatele na úsporách nákladů

Individuální kalkulace přímé náklady pro zjištění vlastních nákladů přímé náklady pro tvorbu ceny v nákladových složkách (podle kalkulačního vzorce) s respektováním : konkrétních podmínek technologie výroby organizace výroby místa času

Přímé mzdy Přímý materiál Náklady na provoz strojů a zařízení Ostatní přímé náklady Výrobní režie Správní režie Poddodávky Zisk / Ztráta Vlastní náklady výroby Úplné vlastní náklady výkonu Cena

Náklady na přímý materiál PH prodejní cena materiálů, výrobků, polotovarů, dílců v různé paritě (loco výrobna, franco vykládací stanice, franco staveništní sklad) náklady spojené s pořízením (přímé + zásobovací režie) náklady na spojovací a pomocný materiál náklady na opakovaně používaný materiál

Náklady na přímé mzdy PM spotřeba lidské práce (hod, Nh) oceněná : základním hodinovým mzdovým tarifem a příslušnými dalšími složkami mzdy (příplatky, doplatky, pohyblivé složky mezd) hodinovou mzdovou sazbou doplněnou o pohyblivé složky

Ostatní přímé náklady OPN + S náklady na spotřebu technologické energie náklady na odpisy náklady na provoz stavebních strojů a zařízení (S) náklady na přepravné ostatní náklady (ceny příslušných služeb, výrobků a prací, licencí)

Výrobní režie VR a správní režie SR přirážková kalkulace pomocí režijních přirážek, sazeb, koeficientů na základě skutečných nákladů minulých období s přihlédnutím ke změnám předpokládaným v období, pro které se náklady kalkulují na základě rozpočtů budoucích režijních nákladů