Správné používání E-MAILU Tento soubor "PPS" obsahuje informace o používání e-mailu. Může to být užitečné pro vás a všechny ostatní. Věnujte prosím několik.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POČÍTAČOVÉ VIRY Barbora ČÁPOVÁ 1.A.
Advertisements

Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ.
CINSKE PRISLOVI.
počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo.
Bezpečnost na internetu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_07.
Petr Čech.  Elektronická pošta:  Nízké provozní náklady a možnost téměř okamžitého doručení: ▪ Elektronická pošta je ideální nástroj předávání nevyžádaných.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
SIPVZ – úvodní modul P Elektronická komunikace metodické poznámky (3 h)
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Počítačové viry a jiné hrozby
Bezpečnost na internetu! 
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Počítačové Viry a antivir
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Hromadná korespondence
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Komunikace – internet ( ) Bohumil Bareš. Komunikace Dorozumívání – nejčastějším způsobem takové komunikace bývá lidská řeč a písmo. Podle prostředku.
Ochrana počítače Jak ochránit počítač Jaké programy používat
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 3.18 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Internet – E. pošta Typ: DUM - kombinovaný.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_045 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Lidský Faktor By Michal Husták. „Nikdo není neomylný, ale chybu, ze které se už nevyhrabete udělá jen počítač“ Jedno z Murphyho pravidel „Člověk mu často.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Poplašné zprávy a otravná pošta Poplašné zprávy  Hoax: Poplašná zpráva, která varuje před neexistujícím nebezpečím Falešná zpráva žádající o pomoc.
Bezpečnost počítače – viry a antivirové programy
Vytvoření hypertextového odkazu
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
AHOJKY.
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
počítačová BEZPEČNOST
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ PC A INTERNETU
Co je to hoax? HOAX je poplašná zpráva, která obsahuje nepravdivé anebo zkreslené informace.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Počítačová bezpečnost
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Vytvořili: jaroslav Šindler a Tereza Žitníková I.B.
VY_32_INOVACE_01-52 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Tematický okruh: Vyhledávání.
8. ročník PRÁCE S INTERNETEM. Všechny www stránky jsou napsány kódem HTML – HyperText Markup Language. Prohlížeč tento kód přeloží a výsledek zobrazí.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_10.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_17_ .
SOFTWARE Operační systémy.
INTERNET Pro 5. ročník.
Název společnosti Produkty a služby
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Škodlivý software, počítačové viry
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Elektronická pošta.
Viry a antivirové programy
(1) (Electronic Mail) je služba určená pro zasílání zpráv (pošty) mezi uživateli Každý uživatel, který chce přijímat poštu, musí mít zřízenou.
VŠE O PENĚZÍCH..
Transkript prezentace:

Správné používání U Tento soubor "PPS" obsahuje informace o používání u. Může to být užitečné pro vás a všechny ostatní. Věnujte prosím několik minut přečtení. Je to velmi důležité. Zkrácený překlad.

O mail je třeba se starat Nechcete přece dostávat nevyžádanou korespondenci od cizích lidí. Líbí se vám vtipy, dobré zprávy, prezentace a zajímavá téma? Ale nechcete, aby vaše ová adresa byla v databázích spammerů.

Jak se dostávají na naše ové adresy?

Jak se dostanou na vaši adresu? Obyčejně, shromažďují adresy ze zpráv zasílaných mezi přáteli, jako jsou vtipy, modlitební řetězy, dějí se zázraky, pokud předáte pro 12 osob a podobně. Na to číhají počítače, které automaticky shromažďují adresy. Pak vytváří databáze, které se pak prodávají nebo vyměňují se spammery či hackery. Tímto způsobem nashromáždí miliony adres. Spammeři – Hackeři. Co je to SPAM? Podle definice, nevyžádaná zpráva. Spamy jsou nevyžádaná pošta, reklamní zprávy, výhry nebo účast v průzkumu.

Zájemcem jsou reklamní společnosti, které prodávají nejvíce neobvyklé věci, on-line kasina, údajné způsoby, jak vydělat peníze "snadno„, práce z domova "s vysokými příjmy a žádným šéfem" atd. atd. Někteří hackeři šíří viry, nebo poskytují webové adresy infikovaných stránek. Spammeři, vyměňují nebo prodávají seznamy ů, pro otravné "firmy", které používají spam za účelem dosažení zisku. Řetězce jsou tím nejlepším nástrojem pro sběr ových adres. Uživatelé mailů si ulehčují práci tím že maily jen přepošlou s celým řetězem okopírovaných adres.

Příklad: pomocí webu jako je Seznam.cz můžete kdykoli poslat nebo předat více než jednomu příjemci najednou pomocí "BCC" (Blind Carbon Copy) tj. slepá carbonová kopie. Odesláním „BCC" je pro ostatní neviditelný seznam příjemců ve zprávě. Prosím, proto použijte "BCC"! Použijte "Skrytá" pole místo „komu" 1 2

Další příklad

Umístěním adresy v "BCC" příjemci nebudou vidět ové adresy dalších lidí, kterým byl mail také odeslán. Například, tento mail s přílohou byl odeslán na "BCC„. Můžete se přesvědčit, že další adresy v řetězci jsou neviditelné pro ostatní příjemce. Pokud chcete, předal něco dále, nejdříve odstraňte novou ovou adresu toho kdo to poslal a další zkopírovaný řetězec adres. Tímto způsobem ochráníte sebe a své známé před útokem spammerů.

Vyvarujte se věřit všemožným slibům a zlividujte ty maily. Žádná společnost jako Microsoft a další NIKDY nedaruje žádné peníze za předávání těchto zpráv. Co viry? Soubory s příponou "exe", "PIF", "BAT", "htm", "ascr", "doc„ vyžadují zvláštní péči a obezřeznost. Kromě případů, kdy pochází od někoho, komu důvěřujete, používáte antivirový program. Tyto přílohy jsou klasický způsob, jak infikovat počítač prostřednictvím nového viru. V "hackerské akci", jsou zasílány miliony infikovaných mailů. Antivirus může detekovat pouze známé viry. Nový bude známý možná o týden později, když už je pro vás pozdě.

Nikdy neodpovídejte na odesílatele u s SPAM funkcemi. Pokud obdržíte spam s "chcete být odstraněn z distribučního seznamu„ opravdu nikdy neodpovídejte. Tím jim jenom potvrdíte, že vaše adresa je aktivní a spamu se nezbavíte.

Řetězy mailů jsou chytře navrženy tak, aby apelovaly na vaše humanitární pocity, nebo na vaše touhy, nebo vaše naděje, tím, že zasláním mnoho kopií vašim známým značně zlepšíte své štěstí, nebo odstraníte vaše obavy ze špatných věcí, které vás mohou potkat nebo vaše blízké. Naivní lidé tak se nevědomky zapojí do nekonečného řetězu bez možnosti z něj vystoupit.

Téma spamů a hoaxů poplašných zpráv: 1 - Pomoc pro nemocné dítě. 2 - Ericsson, Nokia nebo Motorola pozor na jejich některé telefony. 3 - Nový virus: neotevírejte jej! (Falešné poplachy) (Falešné zprávy). 4 - Bill Gates nabízí výlet do Disneylandu 5 - HIV + infikované jehly v kinech. 6 - Divné chemikálie v nápojích, potravinách nebo šamponech Východní Tantra "vám přinese štěstí„. 8 - Love text odeslat mnoha lidem i tomu kdo vám to poslal. 9 - Žádost o šíření fotografii při hledání ztraceného dítěte 1o- Od příštího roku Hotmail bude zpoplatněn, kromě těch, kteří předávají tento všem svým minimálně 20-ti kontatům + Hotmailu. S podobnými žádostmi se již setkal možná každý. Budu rád, když budu dostávat maily jen ve BCC formě v opačném případě mne raději škrtněte ze svého seznamu adres.