Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

8. ročník PRÁCE S INTERNETEM. Všechny www stránky jsou napsány kódem HTML – HyperText Markup Language. Prohlížeč tento kód přeloží a výsledek zobrazí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "8. ročník PRÁCE S INTERNETEM. Všechny www stránky jsou napsány kódem HTML – HyperText Markup Language. Prohlížeč tento kód přeloží a výsledek zobrazí."— Transkript prezentace:

1 8. ročník PRÁCE S INTERNETEM

2 Všechny www stránky jsou napsány kódem HTML – HyperText Markup Language. Prohlížeč tento kód přeloží a výsledek zobrazí. PROHLÍŽEČ / BROWSER

3

4 Webová stránka, která umožňuje najít jiné webové stránky. VYHLEDÁVAČ

5 zahraniční VYHLEDÁVAČ české

6 1.Kolik stojí dálniční známka, pokud ji potřebuju na 14 dní? 2.Zjistěte, jaký pořad běží tento pátek na televizích Nova a Prima. Na serveru ČSFD zjistěte, který je lépe hodnocený. 3.Jakou otevírací dobu má dnes Stezka v oblacích na Dolní Moravě? 4.Najděte vlakové spojení ze Svitav do Liberce tak, abyste byli v Liberci dnes nejlépe ve 22 hodin. …nebo si vytiskněte pracovní lístky: U MÍTE VYHLEDÁVAT ?

7 SOUBORY NA SÍTI

8 Všichni uživatelé jsou propojeni v síti – většinou prostřednictvím nějakého softwaru. Co má ve sdílené složce jeden, mohou stahovat všichni ostatní. Dochází k automatickému sdílení – proto je vždy nelegální. SOUBORY NA SÍTI např. ulož.to Vše se nahrává na server a z něj mohou uživatelé stahovat 24 hodin denně. Je legální stahovat hudbu, filmy a další pro vlastní potřebu. Je nelegální aktivovat pirátský software. Sdílení (upload) nevlastních věcí je téměř vždy nelegální!

9 SOUBORY NA SÍTI Sdílet můžeme díla, jejichž autor je 70 let po smrti.

10 8. ročník E-MAIL

11 Nevyžádaná hromadná pošta reklamního charakteru. SPAM Spamboti (roboti) hledají znak @ a zjistí vaši adresu. Proto ji nepišme! Nesouhlasíme se zasíláním novinek! Jak se spamu vyhnout:

12 Vážení, Alexandra přežila požár, ale nyní musí bojovat o holý život a svoji budoucnost. Je jí 14 měsíců, má popálenou kůži na celém těle a prasklou lícní kost v důsledku velmi vysoké teploty. Má popálenou půlku obličeje. Nyní je v nemocnici v Krakově a stará se o ní jeden z nejlepších specialistů. Alexandra musí prodělat mnoho operací a bude následovat dlouhá rehabilitace. Bohužel její rodiče nemají mnoho peněz, a proto Vás žádáme o pomoc. Za každý přeposlaný email obdrží rodiče Alexandry 3 centy. Prosím, podpořte je a přepošlete tento e-mail tolika lidem kolika to je možné. Šíření poplašných, nebezpečných či zbytečných zpráv. Více info na adrese: http://hoax.czhttp://hoax.cz HOAX

13 PHISHING Podvodná stránka, vydává se za originál Snaží se vylákat přihlašovací či jiné údaje k účtům či platebním kartám.

14 NEVYŽÁDANÁ POŠTA S pomocí vyučujícího si nastavte ve své e-mailové schránce filtr: – Všechny zprávy obsahující slovo „viagra“ se automaticky smažou. Víte, že mnohdy se stačí odhlásit z odběru novinek (unsubscribe) ?

15 Software pro správu jednoho či více e-mailů. Někdy je třeba vyplnit servery a porty. Informace najdete u svých poskytovatelů e-mailových schránek. E- MAILOVÝ KLIENT

16

17 Mějte synchronizované účty s mobilním telefonem! SYNCHRONIZACE

18 TEST

19

20

21

22


Stáhnout ppt "8. ročník PRÁCE S INTERNETEM. Všechny www stránky jsou napsány kódem HTML – HyperText Markup Language. Prohlížeč tento kód přeloží a výsledek zobrazí."

Podobné prezentace


Reklamy Google