Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vytvořili: jaroslav Šindler a Tereza Žitníková I.B.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vytvořili: jaroslav Šindler a Tereza Žitníková I.B."— Transkript prezentace:

1 Vytvořili: jaroslav Šindler a Tereza Žitníková I.B

2  SMS, neboli krátká textová zpráva, je zkratkou anglických slov Short Message Service.  Krátké textové zprávy se využívají pro zasílání informací a vzájemné dorozumívání mezi uživateli.  Mobilní operátoři poskytují svým zákazníkům možnost zaslat bezplatně omezenou či neomezenou textovou zprávu do své vlastní sítě.  Mezi mobilní operátory partří např. T-mobile, Vodafone, O2,..  Délka zprávy je omezena na 160 znaků.  Moderní mobilní telefony podporují možnost dlouhých SMS zpráv, což je vlastně několik „normálních“ zpráv tvářící se jako jedna.  SMS lze zasílat z internetu, někdy je ovšem nutná registrace.

3 Na šířku Na výšku Klávesnice mobilního telefonu při psaní zpráv

4  Příjemce obdrží zprávu ve zlomku sekundy.  Není nutné, aby měl příjemce mobilní telefon v blízké vzdálenosti od odesílatele, pokud má příjemce mobil vypnutý, dostane zprávu uloženou na kartě SIM. Po zapnutí telefonu obdrží zprávu.  Odesílatel může posílat zprávy mnoha lidem ve stejnou dobu.  Levnější druh komunikace než volání.  Široké spektrum využití: V dnešní době jde přes SMS platit vstupenky do kina i jízdenky na autobus.

5  SMS má omezený počet znaků. (160 znaků)  Může docházet ke zneužití čísla, pro reklamní a propagační účely různých společností.  Psaní na malé klávesnici mobilního telefonu může být pro někoho nepohodlné. Proto v dnešní době lze posílat SMS i přes počítač, kde je psaní pohodlnější.  Může docházet k přečtení obsahu SMS.

6  SMS zprávy lidem velice zjednodušily a zpříjemnily život, protože jejich zasílání je snadné a nezabere to mnoho času. Ovšem sms zpráva se nevyrovná přímému kontaktu s člověkem. Vypracovali: Jaroslav Šindler a Tereza Žitníková I.B


Stáhnout ppt "Vytvořili: jaroslav Šindler a Tereza Žitníková I.B."

Podobné prezentace


Reklamy Google