Kontaktní a koordinační centra

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Problematika informační kriminality
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Informační podpora při krizovém řízení
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Problematika informační kriminality
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
19. výzva IROP - „Technika pro IZS“ (blok pro obce) Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ Aktualizace dne:
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Hraniční kontrola předmětů na vnějších hranicích spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
INTEGROVANÉ BEZPEČNOSTNÍ CENTRUM krok k bezpečnému regionu Ing. Evžen Tošenovský Dr. h. c. hejtman Moravskoslezského kraje.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ Aktualizace dne:
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Národní základna humanitární pomoci Logo vaší společnosti vložíte na snímek následujícím způsobem: V nabídce Vložit vyberte příkaz Obrázek. Najděte soubor.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Národní základna humanitární pomoci Logo vaší společnosti vložíte na snímek následujícím způsobem: V nabídce Vložit vyberte příkaz Obrázek. Najděte soubor.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Obnova HW a koncových stanic v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Modernizace mobilního monitorovacího prostředku projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
Rozšíření informačního systému OBZOR projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Mobilní kontaktní a koordinační centra.
ÚVOD: Činnost správních orgánů a obcí, právnických a podnikajících fyzických osob v IZS (3)
Projekt lokalizační a záznamová zařízení LZZ - policejní vozidla nového tisíciletí Praha, 12. února 2009.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Rozšíření funkcionalit systému ZC-CIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Michal Šperling - EUREDIS
Předávání údajů o cestujících leteckými dopravci Policii České republiky projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice.
Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Pracovní skupina Parkoviště P+R
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Zrealizované projekty z Fondu pro vnější hranice v rámci ročních programů FVH 2007, ročního programu FVH 2008 realizovaných v roce 2009.
Moderní technika a technologie Policie ČR CZ.1.06/3.4.00/
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ projekt je realizován z Evropské unie, Evropského.
Integrovaný regionální operační program – IROP
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Kontaktní a koordinační centra 30. 9. 2009 Kontaktní a koordinační centra

Obsah projektu Realizace projektu je zaměřena na: zajištění podmínek pro nepřetržitou pohotovost, pro příjem ohlášení vzniku mimořádné události, její vyhodnocení a neodkladný zásah v místě mimořádné události a zajištění podmínek pro efektivní koordinaci při vzniku kalamitních situací. (Za tímto účelem budou po celém území ČR zřízena kontaktní a koordinační centra – lokalizace nastavena v souladu s Koncepcí ochrany obyvatelstva). průběžné zpracovávání a vyhodnocování aktuálních poznatků a zajišťování koordinace vzniklé situace – obousměrný tok informací „občan x IZS“ vybudování prvotního shromaždiště pro občany při vzniku krizových stavů a bezpečné zóny s možností zajištění základních lidských potřeb do doby rozvinutí sítě pomoci v krizové oblasti. Kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 30. 9. 2009

Kontaktní a koordinační centra podstatně zkvalitní a zefektivní podmínky při prevenci a řešení mimořádné události, poskytnou občanům v kontaktním místě nezbytný informační a koordinační servis a budou tak pro občany sloužit jako opěrné pomocné body, které se v rámci IZS budou podílet zejména na zajištění:   záchrany bezprostředně ohrožených osob koordinace při řešení mimořádných událostí v rámci IZS podávání nezbytných informací o mimořádné události a o provádění záchranných a likvidačních prací sdělovacím prostředkům a veřejnosti. Kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 30. 9. 2009

Rozpočet projektu Projekt je spolufinancován Strukturálním fondem EU – ERDF (Evropským fondem pro regionální rozvoj) v rámci Integrovaného operačního programu, Oblasti podpory: 3.4 – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik, aktivity e) Zřízení kontaktních a koordinačních center po celém území ČR. Cíl podpory: Konvergence Celkový rozpočet projektů KKC I. a KKC II. - cca 964 mil. Kč Integrovaný operační program - Evropská unie (85% alokace) Rozpočet Policie ČR - Česká republika (15% alokace) Kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 30. 9. 2009

Období realizace Žadateli o finanční podporu jsou Krajská ředitelství Projekty Kontaktní a koordinační centra I. – 2007 až 2009 Předloženo 7 žádostí o finanční podporu. Projekty Kontaktní a koordinační centra II. – 2009 až 2011 Připravujeme dalších 14 žádostí o finanční podporu. Žadateli o finanční podporu jsou Krajská ředitelství Policie České republiky. Kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 30. 9. 2009

Proměny Vstup do objektu, v němž bylo vybudováno KKC Recepce Čekárna Zázemí stálé služby Kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 30. 9. 2009

Kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 30. 9. 2009

Mobilní kontaktní a koordinační centra 30. 9. 2009 Mobilní kontaktní a koordinační centra

Obsah projektu Realizace projektu je zaměřena na: vytvoření plně funkčních mobilních kontaktních a koordinačních center (MKKC), tzv. „front office“, která budou v případě mimořádné události poskytovat základní informace o prevenci nebo opatřeních k předcházení či eliminaci hrozících nebo vzniklých následků rizik občanům přímo na daném místě; možnost MKKC operativně se přesouvat i dlouhodoběji působit na místě; průběžné zpracovávání a vyhodnocování aktuálních poznatků a zajišťování koordinace vzniklé situace Mobilní kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 30. 9. 2009

pro zajištění efektivní akceschopnosti Policie ČR v rámci IZS. Jedná se o pořízení 76 speciálních motorových vozidel s moderní informační a komunikační technikou a dalším speciálním vybavením např.: odolná výpočetní technika kontejner první pomoci a první záchrany osvětlovací zařízení, megafon, proměnná informační LED tabule přístřešek, elektrocentrála vozidlová radiostanice, mobilní telefon pro zajištění efektivní akceschopnosti Policie ČR v rámci IZS. Technologie MKKC bude plně kompatibilní s nově budovanou technologií operačních středisek IZS. Mobilní kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 30. 9. 2009

Rozpočet projektu Celkový rozpočet projektu: 123 mil. Kč Projekt je spolufinancován Strukturálním fondem EU – ERDF (Evropským fondem pro regionální rozvoj) v rámci Integrovaného operačního programu, Oblasti podpory: 3.4 – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik, aktivity e) Zřízení kontaktních a koordinačních center po celém území ČR. Cíl podpory: Konvergence Celkový rozpočet projektu: 123 mil. Kč Integrovaný operační program - Evropská unie (85% alokace) Rozpočet Policie ČR - Česká republika (15% alokace) Mobilní kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 30. 9. 2009

Období realizace Přípravná fáze projektu: květen - srpen 2008 Zpracování a předložení žádosti o finanční podporu do hodnotícího procesu Realizační fáze projektu: září 2008 – září 2009 Vyhlášení výběrových řízení, dodávky a zkušební provoz Fáze udržitelnosti projektu: následujících pět let Provozní fáze projektu: užívání MKKC dle závazných předpisů EU, ČR a PČR (PŘÍRUČKA užívání mobilních kontaktních a koordinačních center, prioritně určených pro podporu v případě technologických či živelních katastrof) Mobilní kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 30. 9. 2009

Ilustrační nákres vozidla Mobilní kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 30. 9. 2009

POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Děkuji za pozornost. POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Kancelář projektů a evropských fondů e-mail: kpef@mvcr.cz www.policie.cz Strojnická 27 170 89 Praha 7 Mobilní kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 30. 9. 2009