Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obnova HW a koncových stanic v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obnova HW a koncových stanic v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)"— Transkript prezentace:

1 Obnova HW a koncových stanic v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)

2 Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2012 2 Obsah prezentace Cíle projektu Důvody realizace Základní informace o projektu Klíčové aktivity Kontaktní údaje

3 Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2012 3 Cíle projektu Účelem projektu je obměnu síťových prvků na mezinárodních letištích a pracovních stanic určených pro práci v klientských aplikacích systému NS-VIS a pracovních stanic určených k hraniční kontrole na mezinárodních letištích. Hlavní cíl Zabezpečení plnění úkolů v oblasti ochrany vnějších hranic, a to s využitím odpovídající výpočetní techniky. Specifický cíl Podpora vyhledávaní a lustrace na hraničních přechodech, zrychlení procesu odbavení cestujících, zrychlení a zkvalitnění operací při vyřizování krátkodobých víz, účinnější a rychlejší práce s rozsáhlými informačně-technologickými systémy jakou jsou Vízový informační systém (VIS) a Schengenský informační systém (SIS).

4 Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2012 4 Důvody realizace Hlavním důvodem je technická nedostatečnost koncových stanic a komunikačních prvků – zastarání stávající techniky 1. Realizace projektu má značný význam pro spolehlivý provoz systému NS-VIS a na rychlou dostupnost 2 dalších lustračních databází v on-line provozu. Po zrealizování tohoto projektu bude možné v plném rozsahu, v souladu s platnou legislativou a reálném čase, využívat všech dostupných informací z CS-VIS a významně se zvýší efektivita práce s biometrickými údaji resp. s otisky prstů. Jakmile bude ze strany EU rozhodnuto o plném využívání biometrických údajů při kontrole na letištích a při procesech týkajících se krátkodobých víz (tak, jak je již připravováno rozhodnutí), bude výkonnější výpočetní technika a kvalitní a rychlá síťová infrastruktura nezbytností, a to i s ohledem na objem zpracovávaných dat. 1 Koncové stanice NS-VIS i síťová infrastruktura, používaná na mezinárodních letištích v nepřetržitém provozu, jsou zastaralé. V praxi to znamená reálnou hrozbu omezení požadované vysoké dostupnosti systémů VIS, SIS a dalších lustračních databází, riziko zpomalení celého odbavovacího procesu na vnějších hranicích ČR, a to zejména v době zvýšené zátěže. 2 Díky výkonnější výpočetní technice a posílené síťové infrastruktuře dojde ke zrychlení operací požadovaných jak ze strany provozu a bezpečnosti mezinárodních letišť, Ředitelství služby cizinecké policie, tak i ze strany jednotlivých krajských ředitelství policie ČR a ke zkrácení doby dotazu a odezvy lustrace do CS-VIS.

5 Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2012 5 Základní informace o projektu rozpočet projektu: 12 544 000 Kč příspěvek z FVH 9 408 000 Kč (75%) žadatel 3 136 000 Kč (25%) žadatel: Ministerstvo vnitra - Policie České republiky statutární zástupce žadatele: Ing. Miroslav Fidrhel vedoucí projektu: kpt. Mgr. Branislav Samek odpovědný orgán pro FVH: Ministerstvo vnitra ČR období realizace: 1. duben 2013 – 31. prosinec 2013 území působnosti: celá ČR evidenční číslo: FVH 2012 - 04

6 Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2012 6 Klíčové aktivity Výměna koncových stanic pro NS-VIS (včetně mezinárodních letišť) Zajištění síťové dostupnosti pro mezinárodní letiště Publicita a administrace projektu

7 Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2012 7 Kontaktní údaje kpt. Mgr. Branislav Samek Policejní prezidium České republiky Kancelář projektů a evropských fondů tel.: 974 835 555 intranet: pp.kpef.samek@pcr.czpp.kpef.samek@pcr.cz Internet: kpef2@mvcr.czkpef2@mvcr.cz


Stáhnout ppt "Obnova HW a koncových stanic v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)"

Podobné prezentace


Reklamy Google