Yeovil THE SMALLEST FOOTBALL TOWN IN UK JOSEF CHRPA student kvinty anglická škola 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZŠ Kostomlaty pod Milešovkou
Advertisements

GVID – MATURITA 2014 aktuální stav – říjen 2013.
MINIMATURITY.
VY_32_INOVACE_173_ORIENTACE_V_ČASE Denní režim CZ 1.07/1.4.00/
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA. VOLBY DO ŽÁKOVSKÉ RADY zástupci 4. až 9.třídy zástupci 4. až 9.třídy každá třída si zvolí své dva zástupce se svým třídním.
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
Hodiny a režim dne pro první třídu.
Model maturitní zkoušky po změně od roku 2010 Pro 3. ročníky Podle platné legislativy ke dni
Volitelné předměty ve 3. ročníku
Rotary Exchange Columbus, Wisconsin Columbus, Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Přibližně.
Interkulturním vzděláváním a prožitkem k toleranci
Maturita 2015.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
MěVG Klobouky u Brna.
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům,
Masarykovo Gymnázium Vsetín
Masarykovo gymnázium.
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
VE ŠKOLE Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_681_2TR_PRV Autor: Mgr. Jana.
Využití počítače ve výuce zeměpisu Školení SIPVZ – úroveň S Školitel: Antonín Jalovec.
Masarykovo gymnázium Barbora Ondruchová.
Maturita 2010 Společná část –2 zkoušky Profilová část –3 zkoušky.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Co se mi líbí a nelíbí ve škole
MGVsetín Ráj na Zemi.
2. pololetí v V. A. 2. pololetí začalo velkou personální změnou ve vedení školy paní učitelka Veronika Studená.
Mise Londýn Golden Lane Campus, 101 Whitecross Street, London.
Prezentace určená k propagaci MGV
NOVÁ MATURITA 2011 Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
MG Vsetín vím,kam jít..
NAŠE ŠKOLA.
Cesta za dobrodružstvím..
PROČ JÍT NA MG VSETÍN? Budeš mít všeobecný přehled o čemkoliv
Maturita 2011 Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN
Základní škola Přimda. Poloha ZŠ Přimda se nachází ve městě Přimda, okres Tachov, Plzeňský kraj. Přimda se nachází v pohoří Český les.
Masarykovo gymnázium Vsetín
Masarykovo gymnázium Pozvánka na školu.
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
S Olgou hodinu za hodinou Mgr. Renata Nogolová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renata Nogolová. Autor obrázků Tomasz.
MOJE VYSNĚNÁ ŠKOLA.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
SPOLEČNÁ (STÁTNÍ) ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011 ZAČÍNÁ Od 2.5. do 7.6. probíhá jarní zkušební termín MZ.
Představení Programu Skutečně zdravá škola Tom Václavík.
Naše škola VY_32_INOVACE_1C_17 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
školská rada + rodičovská unie
Vojtěch Plíva Portsmouth
ZŠ STARÉ MĚSTO 2.STUPEŇ.
PODĚKOVÁNÍ Žákovský parlament moc děkuje všem, kteří se zapojili do charitativní akce konané ve prospěch Dětského domova Velké Heraltice.
Naše škola 1.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA.
Věta se skládá ze slov Název školy
ZŠ VRCHLICKÉHO ŠKOLNÍ družina.
GVID – MATURITA 2019 aktuální stav – říjen 2018.
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Vítejte milí žáci/studenti!
Anglický jazyk Bc. Renata Fehérová 
Školní vzdělávací program
Zástupce ředitelky školy
Transkript prezentace:

Yeovil THE SMALLEST FOOTBALL TOWN IN UK JOSEF CHRPA student kvinty anglická škola 2005

Yeovil MĚSTO Yeovil je menší, příjemné město jihovýchodně od Londýna. Yeovil je menší, příjemné město jihovýchodně od Londýna. Je spádovým městem kraje Sommerset. Je spádovým městem kraje Sommerset. Leží v hezké malebné krajině, plné zeleně a pasoucích se stád ovcí. Leží v hezké malebné krajině, plné zeleně a pasoucích se stád ovcí. Samotné město má přibližně padesát tisíc obyvatel, žijících převážně v rodinných domcích. Samotné město má přibližně padesát tisíc obyvatel, žijících převážně v rodinných domcích.

Yeovil AREÁL ŠKOLY Ve městě je několik školských zařízení. Ve městě je několik školských zařízení. Jedním z nich je i škola, kterou jsem po dva týdny letos navštěvoval. Jedním z nich je i škola, kterou jsem po dva týdny letos navštěvoval. Škola se nachází v severní části města uprostřed zástavby rodinných domů a navštěvuje ji 1500 žáků. Škola se nachází v severní části města uprostřed zástavby rodinných domů a navštěvuje ji 1500 žáků. Má rozsáhlé pozemky, na kterých je umístěno několik školních budov, tři sportovní hřiště a velké množství okrasných trávníků. V areálu školy je i velké parkoviště. Má rozsáhlé pozemky, na kterých je umístěno několik školních budov, tři sportovní hřiště a velké množství okrasných trávníků. V areálu školy je i velké parkoviště.

Yeovil ŠKOLNÍ PŘEDMĚTY Při vstupním pohovoru s paní ředitelkou mi byl sestaven rozvrh, který se skládá z povinné části, tu mají žáci všech úrovní, a z výběrové části, podle priorit studenta, jeho zájmů a schopností. Při vstupním pohovoru s paní ředitelkou mi byl sestaven rozvrh, který se skládá z povinné části, tu mají žáci všech úrovní, a z výběrové části, podle priorit studenta, jeho zájmů a schopností. Mezi povinné předměty patří anglický jazyk a literatura, matematika, zeměpis nebo dějepis (podle volby žáka) a dvojkombinace chemie-biologie nebo trojkombinace chemie-biologie-fyzika. Mezi povinné předměty patří anglický jazyk a literatura, matematika, zeměpis nebo dějepis (podle volby žáka) a dvojkombinace chemie-biologie nebo trojkombinace chemie-biologie-fyzika. Já jsem si jako své výběrové předměty zvolil ještě počítače, hudební výchovu, sport a drama. Já jsem si jako své výběrové předměty zvolil ještě počítače, hudební výchovu, sport a drama.

Yeovil VYUČOVÁNÍ Povinná docházka v Anglii je od pěti do šestnácti let. Žáci jsou rozděleni do jedenácti "levelů" – úrovní. (Byl jsem, po dohodě s vedením školy, zařazen do desáté úrovně.) Povinná docházka v Anglii je od pěti do šestnácti let. Žáci jsou rozděleni do jedenácti "levelů" – úrovní. (Byl jsem, po dohodě s vedením školy, zařazen do desáté úrovně.) Každá úroveň je vlastně jeden školní ročník. Na konci levelů se dělají různé postupové testy. Místo známek dostávají žáci písmena A, B, C, D a F (to je naše pětka - "fail"). Každá úroveň je vlastně jeden školní ročník. Na konci levelů se dělají různé postupové testy. Místo známek dostávají žáci písmena A, B, C, D a F (to je naše pětka - "fail").

Yeovil VYUČOVÁNÍ Školní vyučování začíná v půl deváté ráno. Proběhne kontrola přítomnosti (přihlášení "YES SIR"), stejná kontrola se koná na začátku odpoledního vyučování. Školní vyučování začíná v půl deváté ráno. Proběhne kontrola přítomnosti (přihlášení "YES SIR"), stejná kontrola se koná na začátku odpoledního vyučování. Vyučovací hodiny jsou šedesátiminutové, jejich průběh je různý, vždy ale zcela odlišný od českých zvyklostí. Při hodinách mají žáci velkou volnost projevu, vyučování probíhá formou rozhovorů, diskuse o tématech, žáci zpracovávají téma podle svých představ. Vyučovací hodiny jsou šedesátiminutové, jejich průběh je různý, vždy ale zcela odlišný od českých zvyklostí. Při hodinách mají žáci velkou volnost projevu, vyučování probíhá formou rozhovorů, diskuse o tématech, žáci zpracovávají téma podle svých představ. Většinou jsou tři až čtyři vyučovací hodiny dopoledne a dvě hodiny odpoledne. Polední přestávka je asi hodinu. Ve škole je jídelna, kde lze nakoupit i různé drobné jídlo mimo oběd. Vyučování končí ve čtvrt na čtyři odpoledne. Většinou jsou tři až čtyři vyučovací hodiny dopoledne a dvě hodiny odpoledne. Polední přestávka je asi hodinu. Ve škole je jídelna, kde lze nakoupit i různé drobné jídlo mimo oběd. Vyučování končí ve čtvrt na čtyři odpoledne.

Yeovil ŽÁCI A UČITELÉ Jednání spolužáků i učitelů je dost sympatické. Je vidět, že jsou normálně zvyklí na mnoho cizinců a různých národností, se kterými se setkávají. Jednání spolužáků i učitelů je dost sympatické. Je vidět, že jsou normálně zvyklí na mnoho cizinců a různých národností, se kterými se setkávají. Zarazilo mě, že mají celkově slabé zeměpisné znalosti - o existenci České republiky toho moc netuší. Zarazilo mě, že mají celkově slabé zeměpisné znalosti - o existenci České republiky toho moc netuší. Učitelé a učitelky jsou jak mladí, tak staří, tak 1:1. Snaží se s žáky hodně komunikovat, vše rozebírají, hodně o všem diskutují, učí žáky vystupovat a obhajovat své názory. Učitelé a učitelky jsou jak mladí, tak staří, tak 1:1. Snaží se s žáky hodně komunikovat, vše rozebírají, hodně o všem diskutují, učí žáky vystupovat a obhajovat své názory. Běžně jsou zadávány domácí úkoly, které jsou opravovány a rozebírány ve škole. Běžně jsou zadávány domácí úkoly, které jsou opravovány a rozebírány ve škole.

Yeovil ŠKOLNÍ UNIFORMA

Yeovil POVĚST ŠKOLY Škola má výbornou pověst a hodnocení, což je v Anglii velmi považováno. Škola má výbornou pověst a hodnocení, což je v Anglii velmi považováno. Rodiče jsou neustále informováni, a to i formou osobních dopisů, o výsledcích inspekcí, které ve škole proběhly. Rodiče jsou neustále informováni, a to i formou osobních dopisů, o výsledcích inspekcí, které ve škole proběhly. Přesto, že jsem byl ve škole pár dní, už jsme takovouto zprávu od paní ředitelky obdrželi. Přesto, že jsem byl ve škole pár dní, už jsme takovouto zprávu od paní ředitelky obdrželi. Celkem bych řekl, že to tady docela ujde, ale Celkem bych řekl, že to tady docela ujde, ale VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÉPE!