Zjistili jsme, že existují zahrady pro lidi, kteří rádi pěstují rostliny. Měli jsme průvodkyni Hanku, která nám ukázala prezentaci. Ukázala nám, že palety.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

Bio farma Sasov u Jihlavy Třídy 2KCH a 3KCP SŠOS Jihlava
Německo září – 4. října.
Beseda s paní spisovatelkou
Reportáže Fotodokumentace
My od 1. do 6. třídy ,,DOKONALÁ PARTA“ na Svahové
S T R A Š I D E L N Ý D Ů M Věci Informace Obrázky  Povídka Povídka  Povídka Povídka  Povídka Povídka Délka a výška Co to je.
PRO 3.A a 3.B ZŠ Školní Vrchlabí
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov, aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:13.
Projekt třídy 4. B – les a lidská obydlí
Polsko – Škola v polských Jankowicích. Natálie Kučerová.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Prase divoké Latinský název tohoto zvířete je Sus scrofa
Tajga.
Jsou v ž ivot ě chvíle, kdy nám p ř ítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej cht ě li mít p ř i sob ě.
Automatická presentace se zvukem
Vztahy mezi živočichy a rostlinami
Sčítálek.
Na pozvání Ani č ky a Stanislava jsme p ř ijali pozvání na kávu. Já jsem to trochu cht ě l, protože jsem se tam nedávno krátce zastavil a vid ě l tu nádhernou.
VII. etapa září – prosinec 2014 ReportážeFotodokumentace.
Všichni jistě víte, že jsem měl nedávno zdravotní problémy. Můj lékař mi po řadě vyšetření teprve nedávno stanovil diagnózu: DPPVV.
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Vytvo ř il:Filip Berka. AApollo je chrt. RRuský chrt, neboli barzoj pat ř í mezi psy. JJako nejstarší ruské psí plemeno je pova ž ován ve své p.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
Byla to zábava. Při čekání na vlak jsme přemýšleli, jaké to tam bude.Všichni jsme byli natěšení.
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Morfologie savců a ptáků VFU Brno Autor : Jelínková Lucie.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
1.B Petr Štefek Petr Machej Martin Žák Adam Marcalik.
Zdraví z přírody celoroční projekt ZŠ PROVAZNICKÁ pro školní rok 2013/14 7.B.
Zdravá pětka ve třídě II.B
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Léčivé byliny Kód VM:
Všechny naše lumpárny První minuty Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!! Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!!
Střední průmyslová škola v Písku
Hluchavkovité (Lamiaceae)
EXKURZE DO SPŠ TÁBOR TECHNIKA OČIMA DĚTÍ. V pátek šli žáci 9. třídy ZŠ Bernarda Bolzana na Exkurzi do Střední Průmyslové školy v Táboře.
Zeleň v Březnici. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici nebo jeho okolí. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici.
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Život na louce – Včely TÝDEN U PŘEDŠKOLÁKŮ
BYLINKY aromatická (kořeninová) zelenina
VIII. etapa leden 2015 – červen ReportážeFotodokumentace.
Zdravý životní styl Libor Štrohalm.
ČAJ o Čaj je zpracovaná nadzemní část rostlin – listy, plody, květy Rozdělení čaje 1. Čaj pravý – černý, zelený, žlutý, bílý, matcha 2. Čaj ovocný.
BYLINKY. MEDUŇKA (čeleď hluchavkovité) vytrvalá listy vonní po citronu východní středozemí, Malá Asie použití: čaj, koření navozuje klid – dobrý spánek,
Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme.
Bylinky na zahradě Autor: Mgr. Dagmar Jánová Datum: Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí, Poštovní 1663/3, Velké Meziříčí.
VÝLET DO PRAHY PROSINEC 2013.
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Přírodověda – opakování.
Reportáže Fotodokumentace
DEN ZEMĚ
ROK SVĚTLA
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Vaření za dob Karla VI..
Bylinková spirála.
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov, aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
Vzdělávání lidí s postižením
Den Země 3.A – 25. dubna.
„RELAXAČNÍ NÁMĚSTÍČKO“
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 021
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Není včela jako včela. V červnu prvňáčci ze školní družiny navštívili ve Východočeském muzeu výstavu Včely za všech ú(h)lů. Dozvěděli se množství informací.
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_08_ Český jazyk
Transkript prezentace:

Zjistili jsme, že existují zahrady pro lidi, kteří rádi pěstují rostliny. Měli jsme průvodkyni Hanku, která nám ukázala prezentaci. Ukázala nám, že palety nejsou zbytečné.

Šli jsme ven sázet byliny do spirály. Sázeli jsme: mátu, šalvěj, meduňku, melisu, bazalku, rozmarýn, petržel, oregano. Eva, Karolína, Sára

1)  Sázení rostlin – ZAHRADY BEZ HRANIC  líbilo se mi moc  sázeli jsme bylinky do,,Bylinkové spirály‘‘  ve spirále jsme sázeli rozmarýn, oregano,  bazalku, šalvěj, mátu, meduňku atd.  k sázení jsme používali motyku a lopatku  zjistili jsme, že lidé v Berlíně neměli prostor k pěstování rostlin a proto si ze špinavé skládky udělali zahrádky na bednách, pytlích nebo v šuplících. 2)  Ochutnávka bylinkových čajů  na stole stáli konvice  já jsem ochutnala kopřivoví čaj  ale byli zde i jiné druhy např. máta a meduňka  hmmmm…..Mňam! Moc mi chutnal! Sára Římanová

Také jsme ochutnávali zajímavé čaje. Jako první jsme v malých miskách ochutnali čaj uvařený ze sušeného ovoce, ze sušeného šípku a brusinek. Druhý jsme ochutnali pravý zelený čaj z čajových lístku z Asie. Třetí čaj byl dobrý na hubnutí, ale moc nám nechutnal. Katka Verča Marki 6.A Ou jéééé

STOPY Na Dni Země nám ukazovali fotky z fotopastí v našem okolí. K obrázků jednotlivých zvířat jsme přiřadili správné stopy. Měli je i odlité například od vlka, lišky, medvěda, rysa, jezevce, prasete divokého, jelena atd.

ZAHRÁDKY BEZ HRANIC - Velmi se nám líbily nápady, které by jsme mohli pou ž ít na naší zahrádku, nebo na balkón. - Nau č ili jsme se sadit r ů zné bylinky a taky jahody. - Paní nám ukázala prezentaci nápad ů které vymysleli se svým týmem. - Bylo tam jak by jsme mohli vyu ž ít staré rozbité v ě ci nap ř íklad starou rozbitou konev na č aj, klidn ě do toho m ůž eme dát hlínu a zasadit si n ě co, vypadá to opravdu zajímav ě. Katka, Verča, Marki

WORKSHOPY Den Země jsme strávili v budově DDM. Moc se nám to líbilo a hezky nás uvítali. Sadili jsme: Rozmarín,mátu,bazalku,petrželku,medunku,oregano,koriandr. V jurtě (velký stan) jsme ochutnali pravé čaje: ovocný čaj ze sušeného ovoce, pravý zelený čaj, africký čaj. Mezi tím jsme stihli vyrobit pro naše pilné včelky samotářky malé úly. Každý si svůj úl ozdobil. A nakonec jsme poznávali stopy zvířat a zvuky ptáků.

ZAHRADA BEZ HRANIC Den Zem ě Nejvíce se nám líbilo když jsme pomáhali včelkám samotářkám postavit jim úl. Toto jsou bambusy, do kterých si ukládají larvy... Nina a Míša

MŮJ NÁZOR NA WORKSHOP ZAHRADA BEZ HRANIC Bylo to docela fajn, nejvíce se mi líbilo sázení rostlin. Ochutnávali jsme různé čaje. Potom jsme vyráběli domek pro včelky samotářky. Takže kdybych to mněl oznámkovat, tak dávám za jedna. Byly tam BILINKY např.: ROZMARÝN, KOPŘIVA, MEDUŇKA ATD… Bylo to vážně COOL Petr Čonka

Dnes jsme navštívily DDM. Dozvěděli jsme se, že existuje zahrada pro lidi, kteří rádi sázejí rostliny. Poté jsme rozpoznali rostliny, které jsme si zasadily na zahrádce ve spirále. Zuzka a Aneta

DEN ZEM Ě Zahrada bez hranic Na den Země jsme byli pozváni do DDM. Připravili si pro nás stánky s různými zajímavostmi. Ochutnávali jsme čaje, dozvěděli jsme se, že nemusíme sázet květiny jen do květináčů, ale i do nepotřebných věcí např.: látkové pytle, zničené konvice…

Komunitní zahrady Tyto zahrady se vyskytují v pytlích a paletách Kyjonka a Vaněk

Můj názor na workshop je takový, že bych mohl říct, že se mi tam líbilo. Nejvic se mi líbilo, jak jsme sázeli rozmarýn. Kreslili jsme takový úl pro včely. Daniel Daško

Den Země Nejlepší bylo povídání o zvěři. Toráč