Benefity  - efektivní investice do zaměstnanců aneb jak zvýšit jejich motivaci k pracovnímu výkonu Kiekert CS, s.r.o., září 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROF SVAR s.r.o. Tento dokument je v tištěné podobě neřízený, pokud není podepsán ředitelem společnosti !!! Příručka integrovaného systému managementu,
Advertisements

MARKETING A MANAGEMENT
Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
Řízení jakosti výrobků ve společnosti TESCOMA s.r.o.
Představení společnosti
Motivace Jak si udržet zaměstnance? Co motivuje zaměstnance, rozvíjí jejich vztah k firmě? vztahy na pracovišti pracovní prostředí systém řízení výkonnosti.
CRM a konkurenceschopnost vybraných firem Jan Němeček Univerzita Hradec Králové.
Integrovaný systém řízení (ISŘ)
Nabídka personálních služeb
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Seminář ředitelů ZZ února III. pracovní seminář ředitelů nemocnic a zdravotnických zařízení Martin Zeman Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem,
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Konference Hodnocení pracovního výkonu JUDr
TKZ Polná spol. s r.o. od 1994 (1911) výrobce stavebního a nábytkového kování česká firma bez zahraniční spoluúčasti obrat - cca 210 mil. Kč počet zaměstnanců.
Analýza a popis pracovního místa
Benefity efektivní investice do zaměstnanců aneb jak zvýšit jejich motivaci k pracovnímu výkonu © Siemens VDO Automotive AG 2007 | SV HR TRU.
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
ÚLOHA MARKETINGU V PODNIKU
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
1 BOJ NA TRHU PRÁCE aneb bojujeme se ctí Kateřina Cempírková HR manager 21. května 2008, Praha.
HOMEWORKING V Praze Práce z domova Přednášející: Jana Malá předsedkyně představenstva Moravská ústředna Brno, d.u.v.
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Podniková ekonomika Personální činnost.
Hodnocení zaměstnanců ve výrobních firmách
ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PROJEKT: CZ.1.07/1.5.00/
Systém managementu jakosti QMS
Implementace systému flexibilních benefitů
Marketing Návrh výrobku Vývoj, konstrukce Příprava výroby Zásobování Výroba Montáž, kompletace Prodej Poprodejní služby měření, zkoušky, testy konkurenčních.
1 Měření efektů manažerských vzdělávacích a rozvojových aktivit Štěpán Galbavý Partner Inventa,s. r. o.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Systém 360° zpětné vazby v Cabot Corp.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Personální funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 6 JUDr. Martin Landa.
Zaměstnanecký benefit
Optimální zdravotní péče „HEALTH POLICY “ Jan Hůlek Kardia s.r.o.
Agentura BESTa Promotion. Firmy využívají řadu nástrojů na podporu prodeje. Profesionální pomoc a organizace jsou zde nezbytné.Specializované agentury.
Teleworking v Asseco CR Renata Leflerová Ředitel LZ Praha
CZ.1.07/1.3.45/ Ekonomické kompetence v občanském životě pro učitele Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
Oskarovy Flexibilní Benefity. Čeho chceme dosáhnout? Dlouhodobé plnění firemních cílů Jaké schopnosti k tomu potřebujeme? Schopnost oslovit, zaměstnat.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
PÉČE O PRACOVNÍKY.
Téma 8 Mzdový systém podniku a jeho tvorba
1 Výběr a přijímání zaměstnanců. 2 Výběr a přijímání zaměstnanců : Je realizováno na základě jednotné metodiky přijímacího pohovoru, jehož základem je.
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Daňové aspekty využívání zaměstnaneckých výhod Autor: Frederik Frey Vedoucí: Ing. et Ing. Pavel Semerád, Ph.D.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Ing. Zdeněk Blažek AGROTECH Firma AGROTECH je komplexním dodavatelem zboží a služeb v oblasti označování zboží. Dodáváme samolepící etikety, termotransferové.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu s potravinářských zbožím Autor: Veronika Janáková Vedoucí práce: Ing.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
Aktualizace organizační struktury ÚMČ
Marketingový plán podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Zaměstnanecký benefit
Firma byla založena v roce 1921 a v současné době má v průměru 650 zaměstnanců. Isolit–Bravo, spol. s r.o. je ryze českou firmou a uznávaným dodavatelem.
Společenská odpovědnost a školy
MARKETINGOVÝ PLÁN PRO ROK 2009
Benefity.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Transkript prezentace:

Benefity  - efektivní investice do zaměstnanců aneb jak zvýšit jejich motivaci k pracovnímu výkonu Kiekert CS, s.r.o., září 2007

Benefity jako pozitivní motivace zaměstnanců Představení firmy Kiekert Kdo jsme Co vyrábíme

Vize Naše vize Kiekert je v současné době největším světovým výrobcem zámků a systémů zamykání dveří automobilů.Tuto pozici chceme v rostoucí celosvětové konkurenci udržet a pomocí vývoje nových výrobků, zejména dveřních modulů a mechatronických otevíracích a zamykacích systémů ještě posílit. Naším cílem je do roku 2010 zdvojnásobit dosažený obrat roku 2005.

Filozofie Naše filosofie Neustálým zlepšováním všech našich činností ve všech oblastech a organizačních jednotkách chceme průběžně zajišťovat spokojenost našich zákazníků jako náš prvořadý cíl. Toho můžeme dosáhnout pouze tak, že budeme neustále rozvíjet naše klíčové kompetence, to znamená stálou technickou a technologickou inovaci všech našich výrobků a vlastní vývoj veškerých montážních, zkušebních a testovacích zařízení a technologií. To vše v úzké spolupráci s našimi klíčovými dodavateli, představujícími naprostou špičku ve svém oboru.

Podnikatelské zásady Naše podnikatelské zásady Základními a nedílnými principy, na nichž je postavena naše firemní kultura, jsou trvalé a neustálé zlepšování kvality našich výrobků a veškerých našich činností, zajištění spokojenosti našich zaměstnanců a ochrana jejich zdraví a životů a samozřejmě provádění veškerých našich činností v souladu s potřebami a ochranou životního prostředí. K tomu máme vybudován a zaveden integrovaný systém řízení kvality, který plně odpovídá požadavkům norem ISO TS 16949 a ISO 14001. Všechny naše podniky v celém světě jsou certifikovány podle těchto norem.

Firemní kultura Z pohledu zaměstnance Cítím se v téhle firmě : spokojeně ? nespokojeně ? je mi lhostejná ?

Z pohledu zaměstnance Pokus o definici : - souhrn pracovních podmínek, pracovních vztahů, firemních zásad (systému řízení), motivačních faktorů podle kterých si zaměstnanec vytváří svůj vztah (stupeň loajality) ke svému zaměstnavateli

Firemní kultura Dvě hesla z politiky jakosti firmy Kiekert : Každý zaměstnanec je povinen každou činnost,kterou vykonává,provádět od začátku až do konce kvalitně Pouze spokojený a vysoce motivovaný zaměstnanec je schopen tento cíl dlouhodobě plnit.

Zpětná vazba Klíčová otázka : Zná vedení firmy SKUTEČNÝ stav věcí ve své firmě ? (vycházejme z toho, že jej chce znát..) Příklady Kiekert (organizační změna, zavedení SAP HR, spokojenost se štábními útvary…)

Umíme ji změřit? Co umíme změřit (porovnat) ? Spokojenost zákazníků Spokojenost zaměstnanců

Spokojenost zaměstnanců Měřena mírou fluktuace, která vyjadřuje i spokojenost zaměstnanců. Provádíme pravidelně roční porovnání míry fluktuace s významnými firmami v regionu, kdy míra fluktuace v naší firmě patří k nejnižší v Pardubickém kraji. Název firmy Míra fluktuace v roce 2006 v % KIEKERT - CS 21,5 Panasonic PCE 19 Foxconn 30 JTEK 50 Ronal 40 Kayaba

Benefity poskytované firmou K-CS Benefity jsou chápány jako součást systému odměňování a nástroj stabilizace zaměstnanců.

Druhy benefitů 1. Mimořádně zvýhodněné benefity Příspěvky na penzijní připojištění ve výši 3 % z hrubé mzdy - max. 1000,- Kč (620 zaměstnanců + příspěvky 4,4 Mil Kč ročně) Příspěvky na životní pojištění – určené pro stabilizaci vybraných pracovníků ve výrobě a vývoji Příspěvky na doškolování zaměstnanců (jazyková výuka, VŠ) Příspěvky na stravování

Druhy benefitů 2. Benefity ze sociálního fondu/smluvní benefity Kulturní a sportovní akce Půjčky zaměstnancům až do výše 30.000,- Kč Služební automobily i pro soukromé účely Firemní maséři zdarma Příspěvky na bydlení pro zaměstnance Slevové bonusy až do výše 10% při nákupu zahraničních zájezdů u CK Čedok, Eximtours a Fischer pro zaměstnance a rodinné příslušníky Slevové bonusy až do výše 10/ při nákupu osobních vozidel Škoda, VW, Opel u vybraných prodejců Slevové bonusy až do výše 15% ve Fitness Centrech, Salonech krásy a zdraví Slevy ve zdravotních zařízeních (Nemocnice Partus)

Druhy benefitů 3. Další nemzdová plnění Dárkové kupony na nákup vybraného spotřebního zboží Věrnostní a stabilizační bonusy Bezplatné právní poradenství v oblasti občanského, rodinného a obchodního práva

Analýza zaměstnaneckých výhod Je prováděna interní analýza poskytovaných zaměstnaneckých výhod včetně externí analýzy trhu, a to u nejvýznamnějších výrobních firem regionu. Výstupy z těchto analýz jsou následně aplikovány do objemu a obsahu programu zaměstnaneckých výhod s cílem omezit případné odchody klíčových pracovníků ke konkurenčním společnostem.

Úspěchy firmy Kiekert v oblasti personální práce Za období 2005 – 2006 1.místo v soutěži Firma kraje za rok 2005 (pořadatel Pardubický kraj) 2.místo v soutěži Firma kraje za rok 2005 (pořadatel INC – projekt Mosty) 3.místo v soutěži Zaměstnavatel roku 2006 (pořadatel AXA, Pardubický kraj)

Závěr Máte benefit, který my nemáme? Pokud ano … diskuse Pokud ne … děkuji za pozornost