NIKAZAM „Posílení konkurenceschopnosti absolventů MENDELU v oblasti rozvojové spolupráce a managementu přírodních zdrojů v zemích třetího světa“ 5.10.2012,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Advertisements

Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Úvod do rozvojových studií Základní pilíře rozvojové pomoci.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Lokální ekonomika základ rozvoje. Kdo vyřeší náš problém Udělám to sám Dejte mi lidi, já to udělám Ať si to udělají sami.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STÁTY SEVERU A JIHU.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_06_OSVZ_ON Anotace: Seznámit žáky s problematikou Ročník:
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Klasifikace států podle úrovně hospodářství
Demografie je věda, která se zabývá:
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Dopady světové finanční krize na rozvojové země Science Café 7. června 2012 Ondřej Horký ???
Financování politických stran a regulace politických kampaní Prorůstání ekonomiky a politiky Vladimíra Dvořáková CESTA Praha, , hotel Jalta.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
KONFERENCE projektu APSYS „ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe “ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Jsou potřebné,
HOSPODÁŘSKÉ PROBLÉMY SOUČASNÉHO SVĚTA
Partnerství se soukromým sektorem v rozvojové spolupráci Michal Kaplan Česká rozvojová agentura Kulatý stůl na MZV Praha,
Společenská odpovědnost organizací
Světová ekonomikaOPF1 SVĚTOVÁ EKONOMIKA 10. Světová ekonomikaOPF2 1)Tendence a problémy 2)Možnosti růstu 3)Bludný kruh chudoby 4)Růstové strategie 5)Příklad.
Sociální politika 06 CHUDOBA.
Organizace spojených národů
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Předmět: Občanská výchova Ročník: první Téma: Soudobý svět
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
1 Neziskové organizace Neziskovky jsou nedělitelnou součástí občanské společnosti a jako takové mají nezastupitelnou roli v rozvoji demokracie a řešení.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Vize 2050 České republiky … jak dál? Miroslav Havránek Jiří Vrubel Praha
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
CELOU PREZENTACI I PDF PODOBU NALEZNETE NA
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Diskuse u kulatého stolu o udržitelných cílech rozvoje ve zdravotnictví.
Program rozvojového partnerství pro soukromý sektor Program studie proveditelnosti ČESKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA Subsaharská Afrika – exportní příležitosti.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
indikátory udržitelného rozvoje na místní úrovni
Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období
VÝSLEDKY PRŮZKUMU Zúčastněné země:.
„Vraťme českého lva tam kam historicky patří.“
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Demografie je věda, která se zabývá:
Transkript prezentace:

NIKAZAM „Posílení konkurenceschopnosti absolventů MENDELU v oblasti rozvojové spolupráce a managementu přírodních zdrojů v zemích třetího světa“ , Brno Připravil: Libor Grega

Partneři projektu HFC, a.s. Lesprojekt východní Čechy, spol. s r.o. Njovu o.p.s. Partneři projektu

Struktura projektu Teoretický modul (3 kredity) Praktická stáže Struktura projektu

Afrika Konflikty v různých částech kontinentu Hladomor HIV/AIDS, malárie Politická transformace Státní správa Demokratizace, občanská participace, transparentnost Kapacita lidských zdrojů Hospodářský růst Rozvoj podnikatelského sektoru, SME, průmyslového zemědělství Role žen Úmrtnost dětí Vzdělávání Zdravotnictví Environmentální udržitelnost Globální partnerství pro rozvoj Globální rozvojové problémy

Latinská Amerika Nerovnost – částečně díky historickým vazbám mezi Evropany, domorodci a potomky Afričanů, podpořená rozvojem šedé ekonomiky Vzdělávání – deficit sekundárního vzdělávání a nízká kvalita vzdělávacích systémů Podnikatelské prostředí – neodpovídající regulace, infrastruktura trpí omezenými veřejnými výdaji, jen částečná kompenzace ze soukromých zdrojů Jasná strategie do budoucna – export surovin nebo výrobků? Mobilizovat využití znalostí a technologií Potravinová bezpečnost v době klimatických změn Zadluženost Bezpečnost, kriminalita, drogy Koncentrace médií Demokracie, státní správa Globalizace Systémy sociálního zajištění Globální rozvojové problémy

Jižní a Jihovýchodní Asie Společenský rozvoj Snížení chudoby, hospodářský růst, místní ekonomiky Rozvoj zemědělství Urbanizace Informace a komunikace Venkovský rozvoj Environmentální management Zdravotní péče, AIDS Demokracie Bezpečnost Rozvoj vzdělanosti Globální rozvojové problémy