Museli jsme začít úplně od nuly Nalezeno 13 PC navíc, některé bez licence Opis smlouvy School Agreement (20 PC) Pravidelné plně automatizované kontroly.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Advertisements

Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Ing. Adam Mikula FairNet Systems, s.r.o.
Monitorovací systém Asistent
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Univerzitní licence Radim Peša Úvod Aktuální informace o celouniverzitních softwarových licencích jsou uživatelům k dispozici na adrese.
Právní aspekty užívání software
SIS - Supermarket Informační Systém 1 Komplexní řešení toků zboží v supermarketu.
Implementace AuditPro Elektrizace železnic Praha, a.s.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
S OFTWARE PRO AUDIT PC Dostál David. OCS I NVENTORY Software pro automatický asset management pro PC a k němu připojené zařízení. Dimenzované na velkou.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
WBI Systems a.s. Barákova Říčany T: F: E: W: SAM versus SOM Jakub Vlček ISO SAM Auditor.
License Compliance Ochrana autorských práv k softwaru Markéta Zemanová License Compliance Manager.
Markéta Mead Anti-Piracy Manager Microsoft Česká republika.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Geo-informační systémy
Prezentace bakalářské práce. Josef Karliak, DiS. Monitoring záložních zdrojů UPS připojených do sítě Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
SOM Konference Microsoft Days –
Ekonomika informačních systémů
E - Insurance Management System © 2003 FSS, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. Financial Support Services Zjednodušení prodeje pojištění.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
Správný krok ke prosperitě… …ukážeme Vám JAK. NETAX – kdo jsme ? Vize: Stát se vyhledávaným poskytovatelem služeb na českém trhu v oblasti finančního.
Zavádění a údržba informačních systémů
Under-Licensing Proč se zabývat správou softwarových licencí? (softwarovým managementem)
Microsoft School Agreement Výhody pro školy na území hl. m. Prahy Magistrát hl. m. Prahy.
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Představení nové verze OPSI Kamil Malinka Martin Lebeda PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Krajský úřad Libereckého kraje
Redakční systém dopravní informace pro státní správu ISSS 4. dubna 2006.
1 Průběh implementace IS Přehled jednotlivých etap.
Příležitost pro partnery s Windows 7 Lukáš Křovák Produktový manažer divize Windows
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
IT a software management ve školství Jakub Vlček, DiS. a Ing. Milan Kafka Praha,28. červen 2006.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ing Jiří Krump, UOOU, náměstek předsedy pro ekonomiku a provoz
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Webový knihovní systém
Helios Orange - Implementace systému
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_03 SOFTWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ LICENCÍ MICROSOFT VE ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍCH V RÁMCI LIBERECKÉHO KRAJE ING. JAN KNYTTL Servodata, a.s.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
 Jak zaměstnanci tráví pracovní dobu?  Zneužívají vaši techniku k vlastnímu podnikání?  Tisknou soukromé dokumenty?  Vynášejí interní data ke konkurenci?
V součastné době o pirátství hovoříme nejčastěji ve spojitosti s filmovými a hudebními díly a počítačovými programy jako o filmovém, hudebním a softwarovém.
Řešení rozhodovacího problému Volba kancelářského software (Microsoft Office vs. Open Office) v prostředí podniku Autor: Dalibor Kaláb Ročník II: 2006/2007.
Nastavení serverů OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
Jak dostat IT pod stoprocentní kontrolu během chvíle. 20. května 2011 Petr DokoupilADVANteach s.r.o. Obchodní ředitelŠkolská čtvrť 1343 Tel.:
Konference Informatika XVI./2005, Svratka Studijní systém z pohledu systémového integrátora Ing. Jitka Šedá
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Webové portály LDS/MDS
, Brno Autor práce: Bc. Tomáš Vencálek
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 2
Transkript prezentace:

Museli jsme začít úplně od nuly Nalezeno 13 PC navíc, některé bez licence Opis smlouvy School Agreement (20 PC) Pravidelné plně automatizované kontroly změn v konfiguraci počítačů a instalacích softwaru Minimální časová zátěž pro správce IT Žádné velké a nečekané investice Pořádek v licencích = Využití volných licencí pro domácí použití v rámci licenčních smluv jednotlivých výrobců softwaru

Všechny informace má pouze správce sítě (v hlavě) Počet i stav PC velmi dobře odpovídá realitě Starší nabývací doklady jsou neúplné Více jak polovina studentů nakopírovala na PC hru a tu hráli v době výuky Nasazení auditovacího softwaru = zákaz spouštění nežádoucího herního softwaru Elektronická evidence softwaru Pravidelné plně automatizované kontroly změn v konfiguraci počítačů a instalacích softwaru

Důvěřuj, ale prověřuj Nalezeny 3 PC navíc, následně se prokázalo, že jde o přenosné počítače Pravidelné plně automatizované kontroly změn v konfiguraci počítačů a instalacích softwaru Nasazení auditovacího softwaru = zákaz spouštění nelicencovaných programů, a především programů umožňujícím stahování nelegálního softwaru, CD a DVD Automatická evidence HW a SW ulehčuje dohledávání potřebných dokladů mimo vlastní účetnictví

Co školám SAM přinese? Přesně zmapuje instalovaný software (i hardware) Ověření stavu majetkových evidencí (PC i software) Odhalení potencionálních problémů (nežádoucí programy, neukáznění uživatelé sítě aj.) Kontrolu existence a správnosti všech dokladů o nabytí Ověření efektivního investování do IT na základě skutečných požadavků uživatelů Nastavení kontrolního mechanismu tak, aby bylo možné udržet optimální stav IT sítě s co nejmenším úsilím do budoucna

Chcete začít se SAMem SAMi? zmapujte co nejpřesněji stávající vybavení (informační technologie – hardware i software) definujte potřebný software pro výuku a provoz školy u definovaného software dohledejte v účetnictví všechny doklady o nabytí (faktury, darovací smlouvy, kupní smlouvy atd.) spárujte doklady s nalezeným software – vznikne základ pro evidenci software vytvořte základní předpis (směrnici), popisující životní cyklus software ve škole všechen software, který není na seznamu potřebného vybavení, urychleně z počítačů odstraňte pravidelně kontrolujte, zda se na počítačích znovu neobjevil nežádoucí software při nákupu nových softwarových licencí se obraťte na svého dodavatele – pomůže vám při výběru nejvhodnějšího způsobu nákupu z hlediska ceny a získaných možností nasaďte trvale auditovací software – pomůže vám při udržení počítačů v pořádku, snadno aktualizovat evidence a mít aktivity uživatelů počítačů pod kontrolu

Závěr Ukázalo se, že ve spolupráci s profesionálním auditorem je každá škola bez problému schopna SAM zavést a okamžitě z něj těžit. Hlavním přínosem zůstává dokonalý přehled o všem vybavení a jistota, že každá koruna za nové vybavení jde přesně tam, kam je třeba. Omezit studenty je obtížné – počítače jsou tu pro ně – ale je třeba velmi pečlivě hlídat hranici, za kterou už ohrožují školu samotnou.

Informační zdroje