Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, 14. 9. 2011 8. Zpráva o činnosti Sekretariátu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Program rozvoje venkova Opatření IV.1.1 Místní akční skupina Hanušovice
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. listopad 2013 – červen stručné shrnutí období Lada Nevečeřalová
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
FICHE Objasnění dokumentu MAS ZNOJEMSKÉ VINAŘSTVÍ, o.s.
Program rozvoje venkova ČR , III. OSA. Realizace osy III Programu rozvoje venkova ČR Projektová opatření Zaregistrováno žádostí.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Zpráva o činnosti sekretariátu MAS – medializace a propagace (bod 8 programu) Valné shromáždění Chotěvice, Evropský zemědělský fond pro rozvoj.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Program rozvoje venkova, OSA LEADER v MAS Sdružení SPLAV, o.s. od r.2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Novinky v Programu rozvoje venkova, OSA LEADER v MAS Sdružení SPLAV, o.s. a MAS Vyhlídka,o.s. od r.2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory. Valné shromáždění MAS –  Program:  Přivítání  Plnění úkolů z minulé Valného shromáždění.
Budujeme region se společnou budoucností II Návrh fichí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
3. Programový výbor Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Novinky v Programu rozvoje venkova, OSA LEADER v MAS Sdružení SPLAV, o.s. a MAS Vyhlídka,o.s. od r.2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory. Valné shromáždění MAS –  Volba mandátové a návrhové komise  Zpráva činnosti za rok 2008.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s. Programový výbor Jan Šída Listopad 2013 – červen 2014.
Střednědobé hodnocení realizace SPL opatření IV.I.2
5. Hodnotitelská komise Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory. Valné shromáždění MAS –  Přivítání  Volba mandátové a návrhové komise  Zpráva činnosti.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Centrum rozvoje venkova Olomouckého kraje 27. listopadu, hotel FIT v Přerově Obnova a rozvoj vesnic, občanského vybavení a služby na ochranu kulturního.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Školení žadatelů 10. výzva MAS Leden 2014 Jiřina Bischoffiová.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 6/ Petr Chroust Hana Švarcová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Školení MAS „Přiďte pobejt!“o.s MAS „Přiďte pobejt!“o.s. MAS „Přiďte pobejt!“ občanské sdružení V letech zpracovávalo Strategický.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Region spokojeného života pro všechny
Interní postupy MAS Brdy
Představení SCLLD MAS Sokolovsko o.p.s.
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
„Budujeme region se společnou budoucností“
Stav výzev IROP, OPZ a PRV
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
I. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu MAS KJH v rámci programu LEADER

Osnova: 1.Představení teamu 1.Úloha sekretariátu v roli administrátora 2.Další úlohy sekretariátu; rok změn 3.Oblasti podpory; 2011-rok změn

2. Představení Pracovníci sekretariátu: Jan Balcar – manažer MAS pro Leader Kateřina Valdová – propagace MAS Lada Nevečeřalová - manažerka MAS pro Leader Dagmar Peterková – administrativa pro Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Jan Balcar – manažer MAS pro Leader opatření IV.1.1. – místní akční skupina –Tvorba a naplňování rozpočtu –Vyřizování žádosti o proplacení na RO SZIF HK –Vyřizování hlášení o změnách na RO SZIF HK –Komunikace s RO SZIF, CP SZIF a MZE ohledně IV.1.1. –Příprava jednání Valného shromáždění –Komunikace s programovým a kontrolním výborem –Komunikace se členy MAS –Vedení sekretariátu

Kateřina Valdová - propagace MAS Propagace Leader –Tvorba TV reportáží a fotodokumentace z jednotlivých projektů –Tvorba tiskových zpráv nejen k programu Leader –Šéfredaktorka časopisu Společník –Aktualizace informací na webových stránkách

Lada Nevečeřalová - manažerka MAS pro Leader opatření IV.1.2. – realizace místní rozvojové strategie –Proces administrace projektů Vyhlášení výzvy – min. 1x / rok Příjem žádostí o dotaci Administrativní kontrola a kontrola přijatelnosti Příprava podkladů pro výběr projektů Registrace projektů na RO SZIF Doplnění dokumentace na RO SZIF Schvalování Hlášení o změnách Kontrola žádosti o proplacení Kontroly na místě Průběžná podpora žadatelů v rámci celého projektu - konzultace

Dagmar Peterková – administrativa pro Leader opatření IV.1.2. – realizace místní rozvojové strategie –Proces administrace projektů Příjem žádostí o dotaci Administrativní kontrola a kontrola přijatelnosti Příprava podkladů pro výběr projektů Registrace projektů na RO SZIF Doplnění dokumentace na RO SZIF Schvalování Hlášení o změnách Kontroly na místě

3. Úloha sekretariátu v roli administrátora Administrativní cyklus projektu do podpisu Dohody se SZIF Podpis DOHODY na RO SZIF HK

Administrativní cyklus projektu po podpisu Dohody se SZIF MAS RO SZIF CP SZIF Schvalování HoZ Registrace a schvalování HoZ Podání ŽOP Kontrola ŽOP Kontrola na místě – 3x Kontrola na místě Schválení platby PLATBA Doba vázanosti projektu na účel - 5 let

4. Další úlohy sekretariátu rok změn Školení pro žadatele a pro příjemce Monitoring výstupů projektů Evaluace SPL Aktualizace Fichí Členství v pracovních skupinách NS MAS ČR

5. Oblasti podpory rok změn Současný stav Fiche č. 1 Infrastruktura Hlavní opatření: III Obnova a rozvoj vesnic Fiche č. 2 Občanská vybavenost a kulturní dědictví venkova Hlavní opatření: III Občanské vybavení a služby Vedlejší opatření: III Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Fiche č. 3 Vzdělávání a osvěta Hlavní opatření: III Vzdělávání a informace Fiche č. 4 Cestovní ruch a propagace Hlavní opatření: III Podpora cestovního ruchu Fiche č. 5 Podpora drobného podnikání v regionu MAS Hlavní opatření: III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy

5. Oblasti podpory rok změn Změny Možnost přidat nové fiche Rozšíření výčtu způsobilých výdajů Sloučení kódů způsobilých výdajů Rozšíření definice vhodných žadatelů Možnost výběru režimu podpory režim de minimis Strašák VEŘEJNÁ PODPORA řešení bloková výjimka

Děkuji za pozornost! Lada Nevečeřalová

Chcete vědět o Leaderu víc? Potřebujete konzultaci ke Vašemu projektovému záměru? Máte nějaké dotazy ke svému projektu? Domluvte si s námi schůzku !!!!

Kontakty pro bližší informace a bezplatné konzultace: Ing. Lada Nevečeřalová, MBA Manažerka MAS pro Leader Tel. 725/ Dagmar Peterková Administrativní pracovnice MAS pro Leader Tel Kancelář Království - Jestřebí hory o.p.s.: ZŠ Úpice-Lány Palackého Úpice boční vchod pravého křídla budovy