Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop 26. 11. 2013, Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role odborné společnosti při sledování a zvyšování kvality
Advertisements

OP VVV a OP Z Ing, Jan ŠILD, partner HOPE GROUP s.r.o.
Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Nástroj změny v místním prostředí
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Koncepce péče o staré občany
tel: , Ministry of Labour and Social Affairs, Social Inclusion Policy Unit Obsah Evropský.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Účetní reforma v druhém roce
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
2. zasedání Rady vlády pro seniory a stárnutí populace, 13. března 2007 Příprava zprávy o plnění Regionální implementační strategie EHK pro stárnutí a.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Stárnutí a strategické dokumenty
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Realizace politiky přípravy na stárnutí Národní akční plán podporující pozitivní stárnutí pro období let 2013 až 2017 (Aktualizovaná verze k )
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
„Dočkáme se vládní strategie pro zdraví seniorů?“
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Nástroj změny v místním prostředí
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
Nástroj změny v místním prostředí
SmoČR a senioři v obcích
Obor zdravotních služeb MZ
Nástroj změny v místním prostředí
Realizace politiky přípravy na stárnutí
Nepříznivé sociální situace spojené se stárnutím senior v domácí péči
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Transkript prezentace:

Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce a sociálních věcí

NAP podporující pozitivní stárnutí 2013 – I Navazuje na Národní programu přípravy na stárnutí na období let 2008 až 2012 Komunitní přístup => do tvorby se aktivně zapojili: –zástupci neziskových organizací –podnikatelských subjektů –místních a krajských samospráv –dalších ministerstev –sociální partneři –odborníci z akademické sféry předložen vládě k projednání

NAP podporující pozitivní stárnutí 2013 – II Priority: 1.Zajištění a ochrana lidských práv starších osob 2.Celoživotní učení 3.Zaměstnávání starších pracovníků a seniorů ve vazbě na systém důchodového pojištění 4.Dobrovolnictví a mezigenerační spolupráce 5.Kvalitní prostředí pro život seniorů 6.Zdravé stárnutí 7.Péče o nejkřehčí seniory s omezenou soběstačností

NAP podporující pozitivní stárnutí 2013 – III Podkladová studie dokládá důležitost navržených opatření na základě: –statistických dat –mezinárodních výzkumů a trendů –aktuální situace v České republice –odborné literatury vytvoření měřitelných indikátorů k jednotlivým opatřením => každoroční monitorování přijatých závazků

Asistivní technologie – vliv na začleňování zvýšené požadavky na zdravotní a sociální péči => rostoucí tlak na veřejné finance asistivní technologie = –částečná kompenzace –možné zvýšení kvality života (nejen) seniorů –nezávislost –možnost zůstat aktivní v práci nebo v komunitě –možnost výrazného usnadnění péče pečujícím rodinám => možnost (seniora) setrvat v domácím prostředí

Kontakty

Děkuji Vám za pozornost