Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Advertisements

Uzavírání veřejnoprávních smluv
Zákon o veřejných zakázkách: problémové okruhy
Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
Seminář k Individuálnímu projektu. "Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji - 2. etapa " Dne: od 9.00 hod. Kde: Budova KÚPK, 1. patro, č.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Liberec, 19. května 2008.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
1. Poskytování informací komunikace mezi uchazečem a zadavatelem Dobrá praxe = Otevřenost 2 kvalita & množství forma a způsob uveřejňování a poskytování.
Veřejné zakázky Zákon o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Informační schůzka k připravovanému projektu „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji – 3. etapa“ Dne: Kde: Budova Krajského úřadu Plzeňského.
Pravidla výběru dodavatelů při pořizování zboží a služeb z prostředků finanční podpory OP VK Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem.
Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele.
Podmínky pro zadávání VŘ/ZŘ ve vztahu k elektronickým učebnicím Mgr. Monika Málková.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
A UDIT VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY
Novela zákona o veřejných zakázkách Porada s ekonomy neškolských příspěvkových organizací Jihomoravského kraje Mgr. Michal Lipovský.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Výběr dodavatele, veřejné zakázky. Legislativa, informace Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Důležité.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Veřejné zakázky vybrané kapitoly
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky Robert Páleník
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe)
Transkript prezentace:

Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby

stručný návod

 Informace k zákonu č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách  Kvalifikační předpoklady  Výpočet celkové nabídkové ceny  Návrh smlouvy  Prohlášení o vázanosti nabídkou

 Možnost využití subdodavatelů  Informace k samotnému podání nabídky

 Zákon upravuje postupy zadávání veřejných zakázek v ČR a stanovuje jejich zásady (transparentnost, rovné zacházení, zákaz diskriminace)  Obsahuje úpravu procesu zadávání pro zadavatele i podmínky, kterými se musí řídit dodavatelé (např. kvalifikační předpoklady) a dohled nad dodržováním zákona  Rozděluje veřejné zakázky podle předmětu (na dodávky, na služby, na stavební práce) a

podle předpokládané hodnoty (zakázky malého rozsahu – neřídí se zákonem, jen zásadami; podlimitní a nadlimitní) – limity stanoveny v nařízení vlády č. 77/2008 Sb.  Určuje lhůty, kterými se musí zadavatel i dodavatelé řídit, případně možnost jejich zkracování

Kvalifikační předpoklady dělíme na:  kvalifikace = způsobilost dodavatele pro plnění veřejné zakázky ◦ Základní kvalifikační předpoklady podle § 53 (ZKP) ◦ Profesní kvalifikační předpoklady podle § 54 (PKP) ◦ Technické kvalifikační předpoklady podle § 56 (TKP)

 Základní kvalifikační předpoklady prokazujeme předložením:  a) výpisu z evidence Rejstříku trestů  b) výpisu z evidence Rejstříku trestů  c) – e) prohlášení uchazeče  f) potvrzení finančního úřadu + prohlášení uchazeče  h) potvrzení ČSSZ  g), i) prohlášení uchazeče

 Profesní kvalifikační předpoklady prokazujeme předložením: ◦ Výpisu z obchodního rejstříku (pokud je v něm zapsán, či výpis z jiné obdobné evidence, pokud je v ní zapsán) případně předložením úředně ověřené kopie stanov, pokud není zapsán v OR ◦ Dokladů osvědčujících odbornou způsobilost dodavatele (rozhodnutí o registraci sociální služby vydané v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů)

 Technické kvalifikační předpoklady prokazujeme předložením: ◦ Seznamu významných obdobných zakázek realizovaných dodavatelem v posledních 3 letech + osvědčení ◦ Seznam musí obsahovat:  Název sociální služby  Druh sociální služby  Rozsahu služeb (finanční objem)  Doba poskytování služeb

 Celkovou nabídkovou cenu dodavatel stanoví součtem hodnot včetně DPH za jednotlivé roky, kdy bude plnění probíhat, tedy 2010 až 2013, součástí ZD bude struktura nabídkové ceny.  Celkovou nabídkovou cenu uvádíme na krycí list nabídky podepsaný v souladu s výpisem z obchodního rejstříku (či jiným dokumentem upravujícím podpisové právo), v případě podepisování na základě plné moci je třeba předložit originál či úředně ověřenou kopii plné moci.

 Návrh smlouvy bude součástí zadávací dokumentace – dodavatel vyplní označené části  Součástí nabídky musí být návrh smlouvy dodavatele podepsaný v souladu s výpisem z obchodního rejstříku (případně na zákl. plné moci + plná moc)

 Nabídka musí obsahovat prohlášení o vázanosti nabídkou (vázanost nabídkou po celou dobu běhu zadávací lhůty) podepsané v souladu s výpisem z obchodního rejstříku, v případě podepisování na základě plné moci je třeba předložit originál či úředně ověřenou kopii plné moci  zadávací lhůta – od doručení nabídky do podpisu smlouvy

 Pokud není dodavatel schopen prokázat splnění určité části kvalifikace v plném rozsahu, je oprávněn splnění kvalifikace v chybějícím rozsahu prokázat prostřednictvím subdodavatele (s výjimkou základních kvalifikačních předpokladů podle § 53 a výpisu z obchodního rejstříku)  Hodlá-li uchazeč zabezpečit určitou část požadovaných služeb subdodavatelem, musí ve své nabídce dále doložit písemnou smlouvu s příslušnými subdodavateli. Uchazeč specifikuje dle § 44 odst. 6 zákona činnosti částí veřejné zakázky, které má v úmyslu zadat subdodavatelům.

 Nabídka pro každou z x částí se podává v 1 originálu a 1 kopii, vždy v českém jazyce  Nabídka musí být zabezpečena proti manipulaci, stránky by měly být očíslovány a jako poslední list bude nabídka obsahovat podepsané prohlášení o počtu stran  Označení obálky: NEOTEVÍRAT!!!

 Nejčastější důvody vyřazení nabídky? – O: chybí podpisy na smlouvě, prohlášení o vázanosti nabídkou, smlouva se subdodavatelem  Celková nabídková cena, možnost změny v průběhu plnění? – O: v průběhu plnění není možné nabídkovou cenu zvyšovat, lze ji pouze snížit  Kdo podává výpis z Rejstříku trestů? – O: statutární orgán či jeho všichni členové statutárního orgánu

 Děkuji Vám tímto za pozornost a těšíme se na naše případné budoucí setkání.