Podporované zaměstnávání - metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením III reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/96.00141 Projekt je financován.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
EURES Evropské služby zaměstnanosti
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Prezentace k projektu REPRO CV
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Základní informace o Tranzitní službě Přechod ze Školy do Práce.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
PRACOVNÍ REHABILITACE Osob se zdravotním postižením (§69 násl. Zák.č.435/2004 Sb.)
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
ADAPTA Vzděláváním k vyšší adaptabilitě zaměstnanců ohrožených restrukturalizací v Libereckém kraji CZ.1.04/1.2.05/ MUSÍTE DÁT VÝPOVĚĎ – POMŮŽEME.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Organizace sociální správy
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
ohroženým domácím násilím
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
CESTA KE ZMĚNĚ CZ / /0012 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Když potřebujete pomoc při hledání místa... Tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
S handicapem zpět do zaměstnání
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
Sociální podnikání v Praze
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/16_053/
Prezentace pro účely informační schůzky s cílovou skupinou
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ II
Transkript prezentace:

Podporované zaměstnávání - metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením III reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního Programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky

I nformace o projektu Doba realizace projektu: 24 měsíců Začátek projektu: Ukončení projektu: Realizátor: MESADA, občanské sdružení

Komu je projekt určen Osoby se zdravotním postižením osoby, které jsou orgánem sociálního zabezpečení uznány invalidními ve třetím, druhém nebo prvním stupni osoby, které mají platné rozhodnutí úřadu práce o zdravotním znevýhodnění osoby, kterým byla odebrána invalidita prvního nebo druhého stupně méně než 12 měsíců před vstupem do projektu

Cíl projektu Zvýšit zaměstnanost a zaměstnatelnost účastníků projektu z řad sociálně vyloučených nebo sociálním vyloučením ohrožených, konkrétně osob se zdravotním postižením. Aktivizovat a motivovat cílovou skupinu k vyhledání, získání, udržení pracovního místa.

Aktivity projektu Dojednání spolupráce s účastníkem Vstup do projektu může být na základě: doporučení místně příslušného kontaktního pracoviště Úřadu práce ČR, doporučení lékaře, informací z tisku, letáku, doporučení druhé osoby apod. Před vstupem do projektu proběhnou cca 2 informační schůzky s pracovním konzultantem → podpis Dohody o vstup do projektu. Zájemci mohou do projektu vstupovat průběžně po celou dobu jeho trvání, pokud to dovolí personální kapacita realizátora.

Aktivity projektu Plánování kariéry Individuální konzultace 1x týdně: vytváření osobního profilu účastníka projektu, získání informací o potřebách trhu práce, vytváření představy vhodného pracovního místa, plánování cesty k získání vhodného pracovního místa, vytvoření prvního individuálního plánu účastníka projektu.

Aktivity projektu Zprostředkování vhodného pracovního místa a trénink dovedností potřebných k získání a udržení vhodného pracovního místa. Individuální konzultace 1x týdně: trénink dovedností, provázení účastníka při vyhledávání vhodného pracovního místa, vyhledávání pracovního místa, vyjednání podmínek a uzavření pracovněprávního vztahu. Job klub 1x za 2 měsíce: procvičování získaných aktivit ve skupině.

Aktivity projektu Výcvik sociálních dovedností: třídenní výcvik pro 12 účastníků projektu ve školícím zařízení, procvičování dovednosti potřebné k hledání a udržení zaměstnání, spojeno s exkurzemi do vybraných firem, účastníkům poskytnut příspěvek na cestovné, stravné a ubytování. Systemické poradenství: určen pro účastníky, kteří potřebují z důvodu dlouhodobého sociálního vyloučení další metody pro ujasnění svých představ o práci i životě, zahrnuje práci specialisty, aktivitou lze procházet krátkodobě, dlouhodobě, průběžně či nárazově dle domluvy.

Aktivity projektu Podpora účastníka po uzavření pracovněprávního vztahu Poskytování podpory ve formě konzultace (min 2x, dle domluvy) → cílem je udržení pracovního místa. V některých případech lze využít pracovní asistenci přímo na pracovišti. Účastník může dále navštěvovat Job klub.

Aktivity projektu Práce se zaměstnavateli Intenzivní spolupráce se zaměstnavateli v daném regionu. Poradenství, jehož cílem je vytvoření stabilního vztahu mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem.

Aktivity projektu Přímá podpora Možnost získání mzdového příspěvku (po dobu 6 měsíců) Příspěvky na výcvik sociálních dovedností (doprava, strava, ubytování) Příspěvek na veřejnou dopravu (pouze do určité výše, po splnění daných podmínek)

Aktivity projektu Ukončení účasti v projektu Účastník projektu je zaměstnán a jeho situace na pracovišti je stabilní. Došlo ke zvýšení úrovně dovedností účastníka. Dlouhodobě se nedaří nalézt pro účastníka pracovní uplatnění a setrvání v projektu by mu nepřineslo další rozvoj. Účastník nedodržuje podmínky účasti v projektu. Po ukončení účasti může být zájemci nabídnuta další spolupráce.

Práva a povinnosti účastníka projektu Doložit doklad o zdravotním postižení. Docházet na naplánované schůzky. Plnit úkoly zadané pracovním konzultantem. Podávat pravdivé informace a údaje. Do 8 kalendářních dnů informovat realizátora o překážkách, které mu brání v účasti v projektu.

Práva a povinnosti účastníka projektu Včas omlouvat svoji nepřítomnost na aktivitách projektu. Při nástupu do zaměstnání poskytnout kopii pracovní smlouvy, okamžitě oznámit změny týkající se zaměstnání a pracovního vztahu. Do doby nástupu do zaměstnání plnit povinnosti vůči místně příslušnému kontaktnímu pracovišti Úřadu práce ČR. Účastník projektu má nárok na vyjádření a uplatnění svého názoru.

Zavazuje se poskytnout účastníkovi služby a aktivity, které jsou součástí projektu. Iniciuje vznik příslušných dokumentů, hodnocení, individuálního plánu apod. Poskytuje účastníkovi projektu podporu v dosahování cíle dle individuálního plánu. Podporuje a respektuje rozhodnutí účastníka. Práva a povinnosti příjemce

Poskytuje informace o účastníkovi a jedná v zastoupení pouze s jeho souhlasem. Po dobu účasti v projektu pravidelně konzultuje se zaměstnavatelem průběh zaměstnání účastníka. Jedná s rodinou a ostatními formálními a neformálními zdroji účastníka se souhlasem účastníka. Přistupuje ke všem účastníkům stejně bez ohledu na pohlaví, věk, příslušnost k etnické skupině nebo politické příslušnosti. Práva a povinnosti příjemce

Co projekt nabízí Spolupráci s pracovním konzultantem. Individuální podporu zaměřenou na potřeby konkrétního účastníka. Rozhled, orientaci a znalost trhu práce. Možnost využití pracovní asistence na pracovišti. Mzdové příspěvky pro zaměstnavatele. Příspěvky na cestovné.

Co lze účastí v projektu získat Poradce, prostředníka, lektora. Zvýšení úrovně dovedností, samostatnost a zvýšení sebevědomí. Informace o regionálním trhu práce. Silnější pozici na otevřeném trhu práce. Možnost čerpání příspěvku na Vaši mzdu. Kontakt s novými lidmi.

Veškeré vzdělávací, poradenské a jiné aktivity projektu jsou všem účastníkům poskytovány ZDARMA.

Další informace MESADA, občanské sdružení centrála Písek pobočka Jindřichův Hradec pobočka Vimperk

Děkujeme za pozornost