Metoda INSERT Udělejte fajfku na okraji textu, jestliže něco z toho, co čtete, potvrzuje, co jste si věděli nebo si mysleli, že to víte. + Udělejte plus,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NOVÁ MATURITA Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí
Advertisements

Informace o bakalářské SZZ – anglický jazyk  Státní závěrečná bakalářská zkouška má tři části:  jazyková zkouška – písemná a ústní (AJ6)  obhajoba bakalářské.
Jak psát tiskovou zprávu?
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním znalostí z osmého ročníku. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci procvičí znalosti ze.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Práce s textem v hodinách biologie - podpora čtenářské gramotnosti
ANTICKÝ ŘÍM. MODERÁTOR – ústřední postava; pomůže rozdělit role; řídit diskusi GEOGRAF = ODBORNÍK NA PRÁCI S MAPOU – vyhledává na mapě důležité informace;
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Strom přátelství Ročník: 3. ročník Autor: Kateřina Holaňová
MS WORD I. ZÁKLADNÍ EDITACE TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Jak vybírat povolání?. Jaká máme povolání?Víte, že…? Povolání nejsou stále stejná, vznikají, zanikají, mění se… Pro drtivou většinu povolání je nutné.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Dobytí Ameriky.
Jak vést diskuzi Zásady – rady - nebezpečí Výhody diskuze Společné dopracování se výsledku Společné dopracování se výsledku Odstranění pochybností a.
aneb výběr budoucího povolání zábavnou formou
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Název firmy/nápadu Jméno a příjmení všech spolumajitelů firmy/nápadu
Práce s textem – ŘÍM REPUBLIKOU
Název materiálu:VY_32_INOVACE_CJ2r0109 Název sady:Morfologie pro 2. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:Český jazyk a.
Metody rozvíjení čtenářských dovedností
Hrátky s češtinou.
Proč někteří lidé museli v historii nosit nějaké zvláštní označení na oděvu? Co může dělat člověk odlišného od jiných lidí?
Vyber si některý z obrázků Přemýšlej pomocí obrázku, o čem by mohla být dnešní hodina, co tě k obrázku napadá? Zapiš si své nápady do sešitu + Zkus svůj.
Důsledky železnice Autor: Mr Huggins Úpravy a překlad: Vít Zahradníček.
Geografie dopravy Práce s literaturou Mgr. Filip Chvátal Prezentace vznikla v rámci projektu OP VK Inovace výuky geografických studijních oborů" (reg.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Marie Terezie Vláda
TYPOGRAFICKÉ PRAVIDLA
2. seminární úkol - projekt PSY117. Týmový projekt  Záměrem tohoto úkolu je vyzkoušet si realizaci jednoduchého výběrového šetření.  Pětičlenné týmy.
Maturita 2010 Společná část –2 zkoušky Profilová část –3 zkoušky.
Střední zdravotnická škola Beroun Jméno autora: Název práce: Třída: Školní rok:
Střední škola obchodu, služeb a řemesel a jazyková škola s právem SJZ Tábor Projekt OP VK Studijní a informační centrum školy PhDr. Daniela Novotná, SŠ.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Návrh.  BRDY  Za účelem pomoc s akcemi našeho střediska  Jay, karl a guma- zakladatelé.
Řešitel: Jméno Příjmení Spoluřešitel: Jméno Příjmení.
AKTIVIZAČNÍ METODY VE VÝUCE PŘÍRODOPISU
Databázové systémy 2 Cvičení č. 5 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/6.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Židovské Velikonoce neboli Pesach
 Jak je mo ž né, ž e husité tak dlouho vyhrávali?
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Porovnej si svou definici se sousedem. 1) Zásadní změna, základní převrat, svržení starého a nastolení nového politického režimu, často násilnými prostředky.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Maturita 2011 Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Název a číslo učebního materiálu: VY_52_INOVACE_36_CASTI_MOZKU
Práce s textem vikba30 Jaro 2013.
Jsem občanem Evropské unie
PREZENTACE PRO STUDENTY TŘETÍCH ROČNÍKŮ STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA EMILA KOLBENA V RAKOVNÍKU Ročníkové práce.
Psaná publicistika. Psaní článku Vyberte si jeden z následujících titulků a napište k němu článek Kámoši se soudí Vánoce na blátě? Pětice školáků vyhrožovala.
PREZENTACE PRO STUDENTY TŘETÍCH ROČNÍKŮ STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA EMILA KOLBENA V RAKOVNÍKU Ročníkové práce.
VRAŽDA V DOMĚ Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Množina bodů dané vlastnosti
KALIGRAMY Tematická oblast
Zaměstnání členů rodiny
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
RISKUJ!.
Autor: Mgr. Irena Nádvorníková
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Školení IS - 7 Rozvrh, Záložky.
Název školicí prezentace
Návod na tvorbu vzoru 1. Gramatika..
Početní výkony s celými čísly: dělení
Jednočleny a mnohočleny Sčítání a odčítání

Transkript prezentace:

metoda INSERT Udělejte fajfku na okraji textu, jestliže něco z toho, co čtete, potvrzuje, co jste si věděli nebo si mysleli, že to víte. + Udělejte plus, pakliže informace, kterou se dozvíte, je pro Vás nová a zároveň důvěryhodná. - Udělejte mínus, je-li informace, kterou čtete, v rozporu s tím, co víte nebo co jste slyšeli. Tímto znakem můžete označit také nějaký rozpor uvnitř textu. ? Udělejte otazník, objeví-li se informace, které nerozumíte, jež Vás mate nebo o níž byste se chtěli dozvědět více.

Čtení s otázkami rozdělení do dvojic ve dvojicích čtou text postupně po odstavcích po každém odstavci provedou krátkou diskusi Jeden z dvojice stručně shrne pointu odstavce (aneb o čem to bylo); druhý vymyslí dvě otázky, které ho k odstavci napadají. Při dalším odstavci si role prohodí.

Literární kroužky rozdělení do pětic každý si vybere/dostane přidělenou jednu z těchto rolí: ilustrátor, tazatel, hledač klíčových slov, mistr pasáží, spojovatel. prezentace výsledků četby jednotlivých členů skupiny společná diskuse všech skupin