Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a: Mgr. Jana Presová Ověřil/a: Mgr. Jana Presová

2 Název výukového materiálu: Vyváříme www stránky Vzdělávací obor: výpočetní technika Tematický okruh: tvorba jednoduché webové stránky Téma: II. Procvičování – vytváření nadpisů a odstavců Stručná anotace: Prezentace sloužící k zopakování základních tagů při formátování jednoduché webové stránky v poznámkovém bloku, procvičujeme s ní základní strukturu webové stránky a správný zápis textu do odstavců a procvičuje vytváření nadpisů.

3 V poznámkovém bloku si vytvoř následující www stránku (ulož jako ukol2.htm): nadpisy a odstavce

4 do (to co je vidět na stránce) připiš : libovolných pět zvířat a udělej z nich nadpisy různých úrovní libovolných pět vět nebo souvětí a udělej z nich odstavce v posledním odstavci umísti jednotlivá slova na nové řádky (za každé slovo musíš připsat nějaký tag)

5 Takto může vypadat váš výsledek.

6 V poznámkovém bloku si otevři www stránku ukol2.htm, ulož ji jako ukol2_2.htm a proveď v ní následující změny: Za poslední odstavec připiš nový odstavec a v něm bude věta: Co když bude nadpis uvnitř odstavce? A z libovolného slova uvnitř této věty udělej nadpis 2 úrovně. Po uložení se podívej na výsledek. V čem je rozdíl? Napiš to vlastními slovy jako nový odstavec na této webové stránce. Nezapomeň to znovu uložit a odevzdat.


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:"

Podobné prezentace


Reklamy Google