Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a: Mgr. Jana Presová Ověřil/a: Mgr. Jana Presová

2 Název výukového materiálu: Vyváříme www stránky Vzdělávací obor: výpočetní technika Tematický okruh: tvorba jednoduché webové stránky Téma: I. Seznámení se základní strukturou Stručná anotace: Prezentace shrnující zásady při vytváření jednoduché webové stránky v poznámkovém bloku, seznamuje nás se základní strukturou stránky a jazykem html.

3 Co je to? je to soubor s příponou.htm nebo.html obsahuje kromě textu, který je vidět na stránce, i kódy v html jazyce tyto kódy se většinou uzavírají do ostrých závorek … Pozn.: v názvech souborů by se neměli používat mezery a diakritika, aby je daný webový prohlížeč správně zobrazil!

4 Základní příkazy … tagy celá stránka je umístěna mezi tagy … začátek … konec další dvě části jsou: hlavička … a … mezi těmito tagy je základní nastavení www stránky tělo … a … mezi tyto tagy se umístí veškerý text, který má být vidět na www stránce

5 Hlavička Obsahuje: –titulek stránky (text, který je vidět v titulní liště) –např.: nadpis stránky –mety – informace o dokumentu, klíčových slovech, kódování, … –styl – nastavení kaskádových stylů pro formátování jednotlivých prvků (barvy, fonty, velikost písma, tučné, kurzíva, …)

6 Speciální znaky @ levý Alt a 64 pravý Alt a V # levý Alt a 35 pravý Alt a X & levý Alt a 38 pravý Alt a C { levý Alt a 123 pravý Alt a B } levý Alt a 125 pravý Alt a N [ levý Alt a 91 pravý Alt a F ] levý Alt a 93 pravý Alt a G

7 Základní struktura: … obsah webové stránky (co se na ní objeví)


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:"

Podobné prezentace


Reklamy Google