Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MS WORD I. ZÁKLADNÍ EDITACE TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MS WORD I. ZÁKLADNÍ EDITACE TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1 MS WORD I. ZÁKLADNÍ EDITACE TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977. o Textový editor určený k psaní, editaci a grafické úpravě textu

2 P ÁR PRAVIDEL NA ÚVOD Není dovoleno psát více mezer za sebou. Nikdy mezerou neodsazujte a necentrujte text. Tečku nebo čárku pište ihned za slovem, teprve potom je na řadě mezera. Uvozovky a závorky „přilepte“ ihned k uzavíranému textu. Na konci řádku se nepoužívá klávesa ENTER, program si konec řádku urovná sám. Pouze konec odstavce ukončujte klávesou ENTER. Ať píšete jakýkoliv dokument, vždy je lepší nejprve text napsat a teprve potom jej upravovat.

3 N EŽ ZAČNU PSÁT Je dobré nastavit ROZVRŽENÍ PŘI TISKU a nastavit si lupu (např. 100%). Pokud chci měnit okraje nebo papír „na šířku“ vyberu SOUBOR – VZHLED STRÁNKY. Je dobré vědět, jak si zobrazím NEVIDITELNÉ ZNAKY – tlačítkem π v panelu nástrojů.

4 Ú PRAVA DOKUMENTU Část textu, který budeme upravovat, musíme označit. Označený text „zčerná“. Pokud něco provedu špatně, je k dispozici tlačítko pro návrat akce (Úpravy – zpět). OZNAČENÍ ŘÁDEK - klik na levém okraji ODSTAVEC - dvojklik na levém okraji SLOVO - dvojklik na slově KOUSEK TEXTU - klik a potažení myší (SHIFT + šipka)

5 Z DROJE :


Stáhnout ppt "MS WORD I. ZÁKLADNÍ EDITACE TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google