Reflexe činnosti správních rad vysokých škol Vyhodnocení dotazníku pro rektory a předsedy správních rad Michaela Šmídová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zohlednění genderu jako dlouhodobého cíle projektu Prevence obchodování s dětmi v Etiopii a jejich rehabilitace Inka Píbilová.
Advertisements

Komise Hana Landová (SIC ČZU) Bibliotheca Academica 2012.
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP Olomouc, SDRUK, IT Zpřístupňování eVŠKP současný stav a záměry.
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Věcný záměr zákona v vysokých školách. Základní odlišnosti proti stávající právní úpravě.
Vlastní hodnocení Základní školy Chýnov, okres Tábor Zvolená oblast: Podpora školy žákům, spolupráce s rodiči, vliv vzájemných vztahů školy, žáků, rodičů.
Dlouhodobé záměry, výroční zprávy a hodnocení činnosti F. Ježek Komise pro strategie a rozvoj 15. června 2006.
Spolupráce veřejného výzkumu s podniky Současná situace a bariéry na straně výzkumné sféry Michal Pazour, Vladislav Čadil 20. dubna 2012.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
Společné projekty Asociace U3V. Společné projekty: 2004 : tis. Kč Podpora infrastruktury Univerzit třetího věku v České republice 2005 :
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Sněm RVŠ, květen 05Projekt "Hodnocení kvality vysokých škol" 1 Projekt „Hodnocení kvality vysokých škol“ Sněm RVŠ Praha, květen 2005.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vybrané výsledky výzkumu postojů akademických pracovníků veřejných vysokých škol Miroslav Pidra The Academic Career: Adapting to Change. úterý 23. září.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. zasedání předsednictva RVŠ, 19. června 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Jakub Fischer kandidát na předsedu RVŠ pro období
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1 Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Představení výzkumného projektu CZ / /0203 POSTAVENÍ.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Vlastní hodnocení školy
Kreditový systém Předsednictvo Rady vysokých škol 14. Zasedání – , Praha.
Informace o Sekci veřejné správy ČIIA Ing. Šárka Kavková.
Výzkum akademických pracovníků ČR Prezentace pro 7. zasedání sněmu Rady vysokých škol 17. února 2005 Návrh společného projektu Rady vysokých škol a Sociologického.
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
P RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen – listopad mimořádné a 3 řádná zasedání (17.5., 21.6., a )
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
Zpráva o činnosti předsednictva 9. zasedání předsednictva RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Zpráva o projektech FRVŠ podaných do výběrového řízení 2013 doc. PhDr. Petr Zemánek, CSc. Květen 2012.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Sociální podnikání jako způsob myšlení a tvořivosti požadované klíčové kompetence pro vedení sociálního podniku Ing. Vojtěch Miler PPSD Personální a poradenské.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 7. schůze P RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ondřej Haška.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 14. Předsednictvo RVŠ, 17. října 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Miroslav Jašurek.
Diskuse u kulatého stolu na téma Sociálně prostorová diferenciace obyvatelstva a její vliv na kvalitu života ve městech a obcích České republiky Univerzita.
Podnikatelský záměr: farmářský obchod Výsledky dotazování.
Novela VŠ zákona - jednání komisí RVŠ a MŠMT Pavel Popela, Marek Hodulík KpSaR a LK RVŠ 9. zasedání P RVŠ, 17. ledna 2013.
Univerzita Karlova, Praha Pedagogická fakulta Středisko vzdělávací politiky Myslíkova 7, Praha 1 Tel.:
Zpráva o projektech FRVŠ podaných do výběrového řízení 2010 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Květen 2009.
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Hodnocení kvality VŠ 15. seminář Podpora výuky a učení se na VŠ Jak podpořit kvalitní vysokoškolské.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Fórum pro žadatele Diskusní fórum určené žadatelům o dotace z ROP MS o dobré praxi a obtížích při přípravě projektů.
Název příspěvku: K pedagogické přípravě učitelů SOŠ z pohledu edukátora Karel OURODA, Ph.D., Mgr. et Mgr. novinář a odborný pedagog Workshop partnerství.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Individuální projekt OP VVV
Fond rozvoje sdružení CESNET
Společné setkání „minitýmů“
Měření rychlosti zvuku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Komplexní systém hodnocení
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
Institucionální akreditace
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
PS Vzdělávání NS MAS ČR pro IPo MAP
Transkript prezentace:

Reflexe činnosti správních rad vysokých škol Vyhodnocení dotazníku pro rektory a předsedy správních rad Michaela Šmídová

Seminář CSVŠ 5.květen 2009 Představení výzkumu I. Výzkum koncipován jako sonda Dotazník se týkal činnosti a působnosti správních rad VŠ (vzájemná) reflexe názorů rektorů a předsedů SR Soubor respondentů: oslovení rektoři a předsedové správních rad

Seminář CSVŠ 5.květen 2009 Představení výzkumu II. Oslovených škol bylo celkem 11 vysokých škol: VUT, TUL, UPa, VŠB, ZČU, UJEP, ČVUT, UTB, VŠCHT, MZLU, ČZU (z toho 7 úplných „dvojic“) Počet respondentů: 18 (10 rektorů a 8 předsedů SR) Zpracování: kombinace kvantitativní a kvalitativní analýzy

Seminář CSVŠ 5.květen 2009 Vliv správní rady na činnost VŠ rektořipředsedové SRcelkem Malý vliv112 Spíše malý325 Ani malý, ani velký347 Spíše velký134 Velký vliv000 Aritmetický průměr: rektoři – 2,9 × předsedové 2,5 Velký vliv – 0 Poznámky o funkci správní rady

Seminář CSVŠ 5.květen 2009 Zapojení správní rady do vnitřního hodnocení kvality VŠ rektořipředsedové SRcelkem ano538 ne5510 Diferencované názory: ano × ne Předsedové SR častěji – není takové zapojení ANO: projednávání dokumentů (výroční zprávy – o činnosti a hospodaření, dlouhodobý záměr rozvoje VŠ a jeho aktualizace

Seminář CSVŠ 5.květen 2009 Zapojení správní rady do vnitřního hodnocení kvality VŠ II. rektořipředsedovécelkem dostačující325 spíše dost.134 spíše nedostačující224 nedostačující314 Diferencované odpovědi: rektoři (krajní odpovědi) × předsedové SR („střední“ odpovědi) Slabě větší nespokojenost rektorů se (ne)zapojením SR

Seminář CSVŠ 5.květen 2009 Hodnocení vzájemné spolupráce SR a rektora rektořipředsedovécelkem Pozitivní8715 Spíše pozitivní112 Spíše negativně--- Negativně--- Rektoři: SR reprezentuje důležitý pohled zvenku na podobu a fungování VŠ  i když omezené pravomoci (!) Předsedové SR: dobrá komunikace s rektorem a podpora a příprava zasedání SR

Seminář CSVŠ 5.květen 2009 Rozšíření kompetencí SR ? rektořipředsedovécelkem Ano6410 Ne437 Pokud ano, do jaké oblasti: Rektoři – volba rektora (SR jako hlavní volitel nebo v kombinaci s akademickým senátem) + spolurozhodování o investicích Předsedové SR – při profilaci školy a jejím rozvoji (např. nové obory) + méně formální schvalování předkládaných dokumentů

Seminář CSVŠ 5.květen 2009 Příklady dobré spolupráce s členy SR Všichni respondenti takové příklady znají Oblasti spolupráce: s podnikatelskou sférou, místní i krajskou samosprávou, i na úrovni vládní Typy spolupráce: stipendia, praxe, podpora výzkumu a vědy, manažerské náměty pro chod školy nebo převody majetku „lobbing“ vysokých škol – spíše vysvětlování pozic: jako způsob ovlivnit dění i na nejvyšší úrovni Zkušenosti z neakademických sfér Chybí (v popisovaných příkladech): spolupráce na tvorbě nových studijních programů

Seminář CSVŠ 5.květen 2009 Závěry: spíše otázky do diskuse Kompetence jako klíčová otázka Co může znamenat změna nebo navýšení kompetencí správních rad VŠ ? Jaká má být funkce správních rad VŠ ?