INFORMATIKA 9. ročník. 3.hodina Navigace – tlačítko ZPĚT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
Advertisements

Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Prostředí tabulkového kalkulátoru, základní operace Vypracoval : Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.0 (Sestavení vlastní prezentace)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/ -jeden.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích - / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/
Hromadná korespondence
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Grafická úprava seminární práce
IT začátečníci - Word Modul 3.
Zde se naučíme jak měnit pozadí snímků 1/ U jednotlivého snímku zvlášť 2/ U všech snímků zaráz.
Hromadná korespondence
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
Tabulkový procesor Open Office VLOŽENÍ GRAFU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, vložení grafu, typ grafu, rozsah.
Dnes učím já....
postup tvorby prezentace
INFORMATIKA 9. ročník.
FORMÁT PÍSMA V MS Word 2010.
Styly v programu MS word Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf05 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek.
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Žákovská knížka Základní škola Osečná.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Webnode Webové stránky zdarma
INFORMATIKA 9. ročník.
Mgr. Karel FischerZáhlaví a zápatí1 Dokument ve Wordu si můžeme zobrazit ve dvou základních zobrazeních : a) Zobrazení NORMÁLNĚ b) Zobrazení ROZVRŽENÍ.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ V PowerPointu Jak vložit obrázek? Klikni na kartu Vložení Poté klikni na položku Obrázek.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Úprava formátu čísel Formát čísel určuje způsob zobrazení čísel v buňkách. Nemá však vliv na jejich hodnotu. Procentní podíly zadáváme pomocí ikony Procenta.
VKLÁDÁNÍ HUDBY V PowerPointu 2010.
1/ Na liště Formát 2/ Rozvržení snímku 3/ Zvolím rozvržení a potvrdím OK 4/ Nebo zvolíme rozložení textu a obrazu.
Jméno autora Zdeňka Sudová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2 Inovace.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
Školní y v Office 365 Nastavení Outlooku Pavel Broža, srpen 2015 © ZŠ Mánesova Otrokovice.
Databáze MS ACCESS 2010.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Číselné formáty.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Bakaláři Návod na obsluhu. Přihlášení – přes webové stránky školy
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 7– KLIPART V PREZENTACI. Název školy:
WORDPAD Textový dokument.
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
VY_32_INOVACE_19_7_MS Excel-práce se souborem
INFORMATIKA 9. ročník.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_15_20 Vložení III.   Najdi záložku „vložení“. Vlož tabulku – 3 sloupce, 4 řádky. První řádek označ modrou barvou. Vlož.
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 15– EFEKTY V PREZENTACI. Název školy:
2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
PRÁCE SE SLOŽKOU VY_32_INOVACE_09
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_17_7_MS Excel-vytvoření mapy
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
INFORMATIKA 9. ročník.
Transkript prezentace:

INFORMATIKA 9. ročník

3.hodina Navigace – tlačítko ZPĚT

3.hodina Za napsaný článek vlož 3 prázdné řádky (3xenter) Za napsaný článek vlož 3 prázdné řádky (3xenter) Napiš slovo zpět a vycentruj Napiš slovo zpět a vycentruj LT označ slovo zpět LT označ slovo zpět Pod oknem článku klikni na vložit odkaz ze systému Pod oknem článku klikni na vložit odkaz ze systému Vyber zobrazit Rubriky Vyber zobrazit Rubriky

3.hodina Ve výpisu rubrik zvol rubriku žákovský web (výpis může být na více listech – projít!) Ve výpisu rubrik zvol rubriku žákovský web (výpis může být na více listech – projít!) Objeví se dialog Odkaz vložen do editační části – potvrď OK Objeví se dialog Odkaz vložen do editační části – potvrď OK V pravém dolním rohu klikni na tlačítko Vložit odkaz V pravém dolním rohu klikni na tlačítko Vložit odkaz Objeví se dialog Odkaz bude přiřazen vybranému textu – potvrď OK Objeví se dialog Odkaz bude přiřazen vybranému textu – potvrď OK

3.hodina Objeví se okno s článkem a nastaveným odkazem Objeví se okno s článkem a nastaveným odkazem Tlačítko uložit Tlačítko uložit Zkontroluj v uživatelském zobrazení, zda tlačítko zpět funguje Zkontroluj v uživatelském zobrazení, zda tlačítko zpět funguje

Děkuji za pozornost Radovan Roubalík, vyučující informatiky 9.ročníku