Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:"— Transkript prezentace:

1 Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby: A : pomocí menu 1.Tabulka \ vložit \ tabulka 2.Objeví se dialogové okno, ve které si zvolíme počet řádků a sloupců, dále si mohu nastavit vlastnosti automatického nastavení a nebo si mohu vybrat z již hotových automaticky zformátovaných tabulek – na konec potvrdím ( náhled)náhled

2 Mgr. Karel FischerTabulky2 B : pomocí panelu nástrojů 1.Kliknu v panelu nástrojů na ikonu VLOŽIT TABULKUVLOŽIT TABULKU 2.Objeví se okno, kde stiskem levého tlačítka si označuji počet řádků ( svisle dolů) a počet sloupců (vodorovně doprava) a 1xL obrázekobrázek V tabulce se mezi buňkami pohybuji pomocí šipek nebo pomocí kláves TAB nebo SHIFT TAB. Tabulku mohu též přesunout v textu, zkopírovat nebo vyjmout.

3 Mgr. Karel FischerTabulky3 Pokud chci vytvořit speciální tvar tabulky, použiji tento způsob : 1.Tabulka \ nakreslit tabulku 2.Objeví se dialogové okno a kreslící nástroj tužka 3.Vykreslím si potřebnou tabulku (obrázek)obrázek

4 Mgr. Karel FischerTabulky4

5 Mgr. Karel FischerTabulky5

6 Mgr. Karel FischerTabulky6

7 Mgr. Karel FischerTabulky7


Stáhnout ppt "Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:"

Podobné prezentace


Reklamy Google