Světový pochod za mír a nenásilí www.SvetovyPochod.cz / www.TheWorldMarch.org Světový pochod za mír a nenásilí První pochod kolem světa, požadující ukončení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

aneb KORFBALOVÉ ŠÍLENSTVÍ
Nabídka pro partnery. Nabídka pro partnery Co jsou světové gymnaestrády Světové gymnaestrády pořádá Mezinárodní gymnastická federace (FIG) jedenkrát.
1 PUBLIC RELATIONS 1 Případové studie UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ.
Komunikace s veřejností Presentace Města Hlučína pro workshop na téma zapojování veřejnosti Praha Americké centrum 24.ledna 2012.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Podmínky účasti Zaslat alespoň dvě čísla časopisu Časpis musí tvořit především děti a studenti Zvláštní kategorie „Článek měsíce”
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
SRDCE NA DLANI 2005 Řada charitativních koncertů na pomoc Fondu Ohrožených Dětí.
Sue Ryder Charity Cup ročník benefičního fotbalového turnaje na podporu Domova Sue Ryder.
Dívčí Akademie ragby 2013 Nabídka pro partnery | Praha.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Sue Ryder Charity Cup ročník benefičního fotbalového turnaje na podporu Domova Sue Ryder.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Mezinárodní den lidských práv – 10. prosince. Deklarace lidských práv  Příští rok uplyne 60 let od sepsání Všeobecné deklarace lidských práv (* ).
Světový pochod za mír a nenásilí / Světový pochod za mír a nenásilí První pochod kolem světa, požadující ukončení.
Dobrý den, jsem Mgr. Zdeněk Šafář * (Trutnov) Kontakt:
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Osobnosti Charty 77 Václav Havel Petr Uhl Jiří Dientsbier Jiří Hájek.
Národní týden manželství „Šťastně až do smrti? Není to jen pohádka? Jak mít vztah, který vydrží...“ únor, 2015.
Ohlédnutí za ročníkem 2007 Pořadatel: SIA – Rada výstavby Garanti: SPS ČR, ČKAIT.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
EVROPSKá UNIE.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
DIDO (Online informační portál pro hendikepované) Projekt DIDO, Posilování civilní společnosti v předvstupním procesu: Grantová podpora neziskových organizací.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem
21. – LÁZEŇSKÉ DIVADLO LUHAČOVICE. DIVADELNÍ LUHAČOVICE kulturně-vzdělávací akce na konci léta pod záštitou hejtmana Zlínského kraje pořadatel.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s
Extraliga juniorů a juniorek Co je cílem ? Extraliga juniorů a juniorek – kvalitativně a prezentačně druhé nejlepší soutěže po Extraligách mužů.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
STÁTNÍ SVÁTEK 17. listopadu
Dana Zadražilová Fakulta mezinárodních vztahů VŠE v Praze Vzdělávání k udržitelnosti czech bcsd.
210 mm Národní technická knihovna podporuje.... OPEN ACCESS WEEK
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Současný stav organizace sympozia BOBCATSSS 2007 Linda Skolková Ústav informačních studií a knihovnictví FF UK Kontakt:
Vzdělávání, výzkum a praxe územního rozvoje K možnostem vzájemné spolupráce.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2010 pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky předsedy Senátu Parlamentu České republiky a senátora za Liberecko.
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
Národní týden manželství (NTM) únor, 2007.
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Přehled reklamní kampaně letiště Chotěboř pro Otevřené Mistrovství ČR v letecké akrobacii 2017 a Mistrovství Evropy v letecké akrobacii kategorie Advanced.
Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Mezinárodní organizace
POŘADATEL 2018 PODMÍNKY SPOLUPRÁCE.
Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (anglicky United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO) je jedna ze 14 mezistátních.
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
Krajský Fotbalový Svaz Vysočina
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
OHNISKA NEKLIDU V SOUČASNÉM SVĚTĚ
Transkript prezentace:

Světový pochod za mír a nenásilí / Světový pochod za mír a nenásilí První pochod kolem světa, požadující ukončení válek, odstranění jaderných zbraní a násilí všech forem. 2. listopadu 2009 v ČR

Světový pochod za mír a nenásilí / Co je cílem Světového pochodu Globální jaderné odzbrojení. Okamžité stažení vojsk z okupačních území. Postupné a proporční snížení počtu konvenčních zbraní. Podepsání mezinárodních smluv o neútočení. Aby se vlády států zřekly války jako způsobu řešení konfliktů. Uznat a oslavit to nejlepší ze všech rozmanitých kultur a národů na Zemi. Vytvořit globální vědomí, které všeobecně odmítne násilí.

Světový pochod za mír a nenásilí / Kdy a kudy projde Světový pochod Šňůra akcí za mír a nenásilí, které budou během tří měsíců postupně probíhat ve více než 90 zemích světa. Start: Nový Zéland, 2. října 2009 –v den výročí narození Mahatmy Gándhího, v den, který OSN vyhlásila “Mezinárodním dnem nenásilí”. Cíl: Argentina, 2. ledna 2010 –v místě zvaném Punta de Vacas, na úpatí hory Aconcagua v Andách. 90 dnů. 6 kontinentů. 100 zemí. desítky kultur. stovky organizací. tisíce akcí. miliony lidí.

Světový pochod za mír a nenásilí / Světový pochod za mír a nenásilí Trasa pochodu

Světový pochod za mír a nenásilí / Organizátoři pochodu Pochod iniciovala mezinárodní organizace Svět bez válek. V České republice se na přípravě podílejí organizace: –ADRA, AFS Mezikulturní programy, Česko proti chudobě, Český helsinský výbor, EDUCON, Gender Studies, Greenpeace, Humanistické hnutí, Neziskovky.cz, OS Maryška, OPIM, ORPA, Poradna pro uprchlíky Je otevřený všem organizacím, institucím a jednotlivcům, kteří odmítají násilí a války.

Světový pochod za mír a nenásilí / Co plánujeme v České republice Do září 2009: Akce upozorňující na nadcházející pochod Od 2. října: Pochod po České republice –Paralelně se světovým pochodem projde pochod Českou republikou. –Šňůra akcí v nejrůznějších městech a regionech. 2. listopadu: Světový pochod dorazí do ČR Mezinárodní konference na téma ukončení válek a zbrojení. Slavnostní přijetí účastníků pochodu českými osobnostmi. Multikulturní průvod jako síla různorodosti – zástupci různých kultur, organizací, škol či regionů v průvodu alegorických vozů. Koncert hvězd přenášený živě v TV. a další akce podle vaší iniciativy :)

Světový pochod za mír a nenásilí / Jak se zapojit?

Světový pochod za mír a nenásilí / Jak se zapojit… jako organizace Podpořte oficiálně Světový pochod –Vyjádření vaší podpory vyvěsíme na webu. Uspořádejte svou již naplánovanou akci v rámci pochodu –Akci bude zařazena do oficiálního kalendáře, pomůžeme s propagací. –Může jít o jakýkoliv typ akce, např. konference, sportovní turnaj, kulturní akce… Staňte se spoluorganizátorem pochodu v ČR –Zapojte se do některého z organizačních týmů. Připojit se můžou všechny organizace, které uznávají myšlenku míru a nenásilí.

Světový pochod za mír a nenásilí / Jak se zapojit… jako škola, instituce Jste škola, školka, univerzita, vědecký ústav…? Podpořte oficiálně Světový pochod –Vyjádření vaší podpory uveřejníme na webu. –Vyvěste v budově vlajku Světového pochodu. –Zřiďte nástěnku s informacemi o pochodu - materiály dodáme. Zapojte svoje studenty do pochodu –Reprezentujte svou instituci na akcích pochodu, např. informační stánek, vlastní alegorický vůz v multikulturním průvodu –Zorganizuje vlastní akci v rámci pochodu.

Světový pochod za mír a nenásilí / Jak se zapojit… jako veřejně známá osobnost Podpořte oficiálně Světový pochod –Vyjádření vaší podpory uveřejníme na webu. Propagujte –Máte-li přístup do médií, pomozte šířit myšlenku pochodu. –Vyvěste logo pochodu na svých vystoupeních, na webu… Podpořte pochod osobní účastí na tiskové konferenci, koncertě… –Zúčastněte se slavnostního přijetí účastníků pochodu na rautu Oslovte další osobnosti ve svém okolí Stovky světových osobností již podpořily tuto krásnou myšlenku, přidejte se :)

Světový pochod za mír a nenásilí / Jak se zapojit… jako jednotlivec Šiřte informace o pochodu – em, roznášením letáčků, vyvěšením plakátů (dodáme)… Přidejte se k některému z týmů –Skupiny, do nichž se můžete zapojit „na dálku“ z domova: propagace, mediální tým, překladatelé, grafici, programátoři, oslovování osobností, sponzorů… Využijte své kontakty –oslovte školy ve vašem okolí, osobnosti, na něž máte vazby, organizace ve vašem městě… Přidejte se k existující místní skupině nebo založte vlastní tým ve vašem regionu. –Kontakt na regionální koordinátory najdete na webu. –Vaší nové skupině pomůžeme s rozjezdem, dodáme potřebné materiály a know-how.

Světový pochod za mír a nenásilí / Jak se zapojit… jako sponzor Mediální partnerství –Noviny, časopisy, televize, rádia, internetové portály… –Publikujte článek, pozvěte zástupce Světového pochodu do vysílání, odvysílejte pozvánku na akci pochodu, otiskněte reklamu, vyvěste banner… Poskytnutí služeb –Tiskárny, copy-centra, reklamní agentury… –Poskytněte přípravu či tisk materiálů – letáčky, brožurky, trička… Finanční pomoc –Příspěvky na náklady spojené s pořádáním akcí. –Finanční příspěvek, který si můžete odepsat z daní, můžete zaslat na náš transparentní účet

Světový pochod za mír a nenásilí / Světový pochod podporují…

Světový pochod za mír a nenásilí / Držitelé Nobelových cen Desmod Tutu Jihoafrická republika José Saramago Portugalsko Dalajláma Tibet / Indie José Ramon Horta Východní Timor Adolfo Pérez Esquivel Argentina

Světový pochod za mír a nenásilí / Světoví umělci Ornette Coleman jazzový hudebník USA Yoko Ono umělkyně USA / Japonsko Penelope Cruz herečka Španělsko Lou Reed rockový hudebník USA Viggo Peter Mortensen herec, USA … a další

Světový pochod za mír a nenásilí / Sportovci FC Barcelona fotbalový klub, vítěz letošní Ligy mistrů Španělsko Iván Córdoba a FC Inter Milan fotbalista a fotbalový klub Samuel Sánchez cyklista, zlatý olympijský medailista, Španělsko David Nalbandián tenista, Argentina Gianluca Pessotto bývalý fotbalista a současný team manažer prestižního klubu Juventus Turín, Itálie … a další

Světový pochod za mír a nenásilí / Státníci a politici Michelle Bachelet prezidentka Chile Rania Jordánská královna Jimmy Carter Bývalý prezident USA, nositel NC míru Stjepan Mesic prezident Chorvatska Evo Moráles Prezident Bolívie

Světový pochod za mír a nenásilí / Státníci a politici Cristina Fernandez Kirschner prezidentka Argentiny Samuel Moreno Gustavo Rojas Prezident Bogoty, hlavního města Kolumbie Luisa Morgantini místopředsedkyně Evropského parlamentu Rafael Correa prezident Ekvádoru Mary Robinson Bývalá prezidentka Irska … a další

Světový pochod za mír a nenásilí / Státní instituce Guatemala Jihoamerická republika Rosario Argentinské město Apulie Italský kraj Lazio Italský kraj Italská ambasáda V Makedonii … a další

Světový pochod za mír a nenásilí / Vzdělávací instituce Janáčkova akademie múzických umění Brno Fakulta Zdravotně sociální Jihočeské univerzity České Budějovice VŠ Polytechnická Jihlava Universita Mariano Galvez Guatemala Pedagogická fakulta Univerzity Málaga Španělsko … a další

Světový pochod za mír a nenásilí / České osobnosti Radka Kocurová modelka a moderátorka Milan Šteindler a David Vávra komici Helena Třeštíková režisérka Jan Budař herec David Koller hudebník

Světový pochod za mír a nenásilí / České osobnosti Rudolf Hrušínský herec Lejla Abbasová tanečnice, moderátorka a mluvčí ministra pro národnostní menšiny a lidská práva Jana Švandová herečka Lucie Váchová Miss ČR 2003, modelka a moderátorka … a další Zdeněk Troška režisér

Světový pochod za mír a nenásilí / Vypuštění vlajky pochodu se vzkazy studentů sedmi pražských základních a středních škol při příležitosti oficiálního zahájení akcí Světového pochodu v ČR Podpora škol

Světový pochod za mír a nenásilí / Fotky z akcí Světového pochodu Prsa za mír Paraguay

Světový pochod za mír a nenásilí / Fotky z akcí Světového pochodu Živý symbol míru Atény, Řecko

Světový pochod za mír a nenásilí / Fotky z akcí Světového pochodu Prezentace Světového pochodu na půdě OSN

Světový pochod za mír a nenásilí / Fotky z akcí Světového pochodu BED-IN 40. Výročí protestu Johna Lennona a Yoko Ono Praha

Světový pochod za mír a nenásilí / Fotky z akcí Světového pochodu Ples AFRIKA „za svět bez válek a chudoby“ Lucerna, Praha

Světový pochod za mír a nenásilí / Fotky z akcí Světového pochodu Světový pochod na rallye Paris-Dakar Symbol nenásilí před fotbalovým zápasem v Chile

Světový pochod za mír a nenásilí / Světový pochod za mír a nenásilí Aktualizováno: