MŠMT - Odbor 32 Financování výzkumu a vysokých škol Ing. Petr Valášek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabízené služby společnosti  Poskytování služby Excel24 ( outsourcingový způsob řešení úkolů a problémů s tabulkovým procesorem ) ; Ing. Roman Ševčík.
Advertisements

Možnosti financování dětského domova se školou Veselíčko
Prezentuje: Mgr. Barbora Čalkovská ULD, Brno
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
Vysoké školy v ČR a jejich veřejné finanční zdroje (s důrazem na kapitolu 333) a srovnání s regionálním školstvím v letech Adam KRČÁL samostatné.
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
Lucie Obrovská Kancelář veřejného ochránce práv
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Rozpočet 2008 Kolegium rektora Základní principy předpokládá se aplikování stávající metody 1) rozdělení výnosů –normativní přínos (příspěvek.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Předsednictvo RVŠ 17. ledna 2013 JUDr. Lenka Valová.
Ekonomické informace 8. zasedání Sněmu RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. schůze PRVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2007.
ZÁSADY A PRAVIDLA FINANCOVÁNÍ VEŘEJNÝCH VYSOKÝCH ŠKOL PRO ROK 2012 A DALŠÍ Seminář k výpočtům limitů přepočteného počtu studentů vstupujících do financování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
ZMĚNY VE FINANCOVÁNÍ PODPŮRNÝCH SLUŽEB PRO STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Kancelář pro studenty se speciálními potřebami IPC RUK Univerzita Karlova.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2009 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2008.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2010 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2009.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2012 Prezentace pro 9. zasedání sněmu RVŠ dne Doc. PhDr. Petr Zemánek, CSc. Listopad 2011.
Financování regionálního školství
Vzdělávání osob se zdravotním postižením na ZČU v Plzni - Ing. Petr Šika.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
ROZVOJ ICT V PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍCH KRAJE VYSOČINA Poskytování finančních prostředků.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
MS2014+ Modul CBA Ekonomika projektu
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
1 Kariérní systém a reforma financování Jaroslav Fidrmuc MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Příprava OP VVV – PO VŠ Adam KRČÁL Skupina pro výzkum a vysoké školství MŠMT 08/02/2013.
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
Indikátory naplňování Dlouhodobého záměru MŠMT na období 2011 – 2015 Praha, MŠMT, Brno, JAMU,
1 Projekty vytvářející příjmy.  Projekty zakládající veřejnou podporu  Projekty nezakládající veřejnou podporu = projekty vytvářející příjmy = projekty.
Zlín 14. září 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje FORMÁLNÍ DOPRACOVÁNÍ RÁMCE PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
Porada s řediteli škol a školských zařízení
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Normativní financování vztahy a souvislosti
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Nabízené služby společnosti
Nabízené služby společnosti
Institucionální program
Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19
Pracovní setkání středních škol
Rozpis rozpočtu a normativy
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

MŠMT - Odbor 32 Financování výzkumu a vysokých škol Ing. Petr Valášek Podpora financování zvýšených nákladů na studium studentů se specifickými potřebami MŠMT - Odbor 32 Financování výzkumu a vysokých škol Ing. Petr Valášek

Historie Do roku 2011 včetně, bylo financování této oblasti činnosti VVŠ zajišťováno zejména prostřednictvím rozvojových programů Od roku 2012 řešeno již mimo centralizované rozvojové programy, prostřednictvím ukazatele „F“. Způsob financování zakotven v Zásadách a pravidlech financování veřejných vysokých škol pro rok 2012 Rok 2013 řešen v Pravidlech pro poskytování příspěvku a dotací veřejným vysokým školám Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy Na webu MŠMT: Ekonomika školství»Vysoké školství» Financování vysokých škol» FINANCOVÁNÍ VYSOKÝCH ŠKOL - ROK 2013

Princip financování první část tvoří příspěvek stanovený standardní metodikou dle „Pravidel pro poskytování příspěvku a dotací veřejným vysokým školám Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy“, tj. normativ na studium * koeficient ekonomické náročnosti; druhou část představuje finanční podpora zohledňující u jednotlivých studentů specifické potřeby studia vzhledem k typu zdravotního postižení i zvolené oblasti studia. Tato podpora zahrnuje příspěvek škole na přímou podporu studenta (asistentství, individuální výuka, apod.) i na podpůrná opatření vzdělávání studentů (např. úprava a tvorba příslušných studijních opor, poradenské služby apod.).

Obsah metodiky Způsob zpracování a předkládání požadavku, na podporu SSP na jehož základě probíhá kvantifikace výše podpory pro jednotlivé VVŠ Způsob hodnocení a stanovení výše příspěvku Typologie postižení Kvantifikace nákladovosti pro jednotlivé typy postižení ve vazbě na studované obory studia Obecné podmínky studia studentů se SP a metodický standard jejich naplňování

Kvantifikace nákladovosti – ukázka části tabulky

Přehled prostředků na rok 2013

Záležitosti k řešení Uplatnění této metodiky v rámci připravovaného přechodu na kontraktové financování Využití SIMS pro evidenci studentů se SP a pro výpočet výše podpory Odstranění některých nejednoznačností v přiřazování koeficientů upravujících částky zvýšených nákladů v závislosti na studovaném oboru studia Kontrola

Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne