Jednotný programový dokument pro Cíl 2 Praha 11. Zasedání Monitorovacího výboru Jednotného programového dokumentu Cíl 2 Praha www.strukturalni-fondy.cz/jpd2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Monitorovací výbor Rámce podpory Společenství RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
14. jednání Monitorovacího výboru pro Operační program Průmysl a podnikání hotel Yasmin Praha 20. listopadu 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Deváté jednání Monitorovacího výboru pro Operační program Průmysl a podnikání hotel Yasmin Praha 4. června 2007 hotel Jalta.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Martin Škréta Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Certifikace součást procesu ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Tereza Hudcová.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Zhodnocení ROP Střední Morava Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Ú řad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
12. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU SROP
Individuální projekt OP VVV
Evropský sociální fond
Interní postupy MAS Brdy
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Jednotný programový dokument pro Cíl 2 Praha 11. Zasedání Monitorovacího výboru Jednotného programového dokumentu Cíl 2 Praha

11. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU JPD 2 Ing. Lumíra Kafková Úvodní slovo místopředsedkyně MV JPD 2

11. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU JPD 2 Ondřej Pravda Úvodní slovo zástupce Evropské komise

11. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU JPD 2 Ing. Lumíra Kafková Projednání programu 11. zasedání MV JPD 2

PROGRAM 11. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU JPD 2  Schválení zápisu z 10. zasedání Monitorovacího výboru JPD 2  Průběžná zpráva JPD 2 za období 1.1. –  Informace o plnění Komunikačního akčního plánu JPD 2 v roce 2008  Harmonogram ukončování programu JPD 2  Různé  Prohlídka úspěšného projektu JPD 2 – prohlídka prostor s výkladem

Ing. Lumíra Kafková Schválení zápisu z 10. zasedání MV JPD 2

 10. zasedání MV JPD 2 se konalo dne v hotelu Ambassador  návrh zápisu ze zasedání byl členům MV JPD 2 zaslán dne  nyní je předkládána finální verze zápisu ke schválení Schválení zápisu z 10. zasedání MV JPD 2

Ing. Lumíra Kafková Průběžná zpráva JPD 2 za období 1.1. –

 vydána Metodická pomůcka RPS pro ukončování programů SF 2004 – 2006  2 organizační změny Řídícího orgánu: vznik nového Odboru SROP, JPD 2 a FS a vznik nového Odboru řízení operačních programů  2 certifikace výdajů – 8. certifikace k a 9. certifikace k  květen aktualizace Metodiky finančních toků a kontroly strukturálních fondů a Fondu soudržnosti pro programové období 2004 – 2006  červen odeslání Výroční zprávy JPD 2 za rok 2007 do Evropské komise k posouzení přijatelnosti, dopis z Evropské komise o potvrzení přijatelnosti VZ JPD obdržen v červenci 2008 Důležité mezníky programu JPD 2

8. certifikace výdajů ( )  zahrnuto celkem 46 žádostí o platbu  celkový objem ,92 EUR 9. certifikace výdajů ( )  zahrnuto celkem 30 žádostí o platbu  celkový objem ,74 EUR) Certifikace výdajů programu JPD 2

V současné době se zaměření kontrol projektů přesouvá z kontroly realizace projektů na kontrolu udržitelnosti projektů, tzv. ex-post kontroly. V období 1.1. – bylo provedeno celkem 199 kontrol:  CRR provedlo 134 kontrol individuálních projektů  nositel GS (Magistrát hl.m.Prahy) provedl kontrolu 65 akcí Mezi nejčastější nálezy patřilo:  nesoulad postupu při provádění výběrových řízení s programovou dokumentací  neudržení výsledků projektů zejména z důvodu převodu k jejich vlastnictví  nenaplnění nebo následný pokles monitorovacích ukazatelů Kontrolní činnost, audit

 Za sledované období bylo na národní úrovni nahlášeny pouze 2 podezření na nesrovnalost u IP v opatření 2.1 (z důvodu nenaplnění monitorovacích ukazatelů nebo zahrnutí nezpůsobilých výdajů).  8.1. – proběhla na ŘO JPD 2 kontrola ze strany NKÚ  provedena kontrola Ministerstvem financí (Národním fondem) Kontrolní činnost, audit

Opatření 1.1 – Dopravní systémy podporující přeměnu městského prostředí Celková alokace – EUR

Opatření 1.1 – Dopravní systémy podporující přeměnu městského prostředí Výběr monitorovacích indikátorů k Cílová hodnota Hodnota všech projektů v pozitivních stavech Hodnota zrealizovaných projektů Počet projektů výstavby nebo zlepšení městské dopravy Délka místních komunikací (v km) 0,5 - 2,54,823,89

Opatření 1.2 – Regenerace poškozených a nevhodně využívaných ploch Celková alokace – EUR

Opatření 1.2 – Regenerace poškozených a nevhodně využívaných ploch Výběr monitorovacích indikátorů k Cílová hodnota Hodnota všech projektů v pozitivních stavech Hodnota zrealizovaných projektů Počet projektů regenerace městských území Výměra regenerované plochy (km2) 0,5 –1,00,70,67

Opatření 1.3 – Veřejná infrastruktura zlepšující kvalitu života zejména na sídlištích Celková alokace – EUR

Opatření 1.3 – Veřejná infrastruktura zlepšující kvalitu života zejména na sídlištích Výběr monitorovacích indikátorů k Cílová hodnota Hodnota všech projektů v pozitivních stavech Hodnota zrealizovaných projektů Počet projektů nových prvků technické infrastruktury 415 Počet uživatelů připojených na nové prvky technické infrastruktury Počet zařízení veřejné vybavenosti (kulturně – společenská, zájmová a sportovní centra) 712

JAHODA – Centrum komunitních aktivit Žadatel: JAHODA – občanské sdružení Náklady projektu: ,- Kč Příspěvek EU: ,- Kč Příklad úspěšného projektu Opatření 1.3 – Veřejná infrastruktura zlepšující kvalitu života zejména na sídlištích

Opatření 2.1 – Zvýšení kvality partnerství veřejného a soukromého, neziskového sektoru, vědy a výzkumu Celková alokace – EUR

Opatření 2.1 – Zvýšení kvality partnerství veřejného a soukromého, neziskového sektoru, vědy a výzkumu Výběr monitorovacích indikátorů k Cílová hodnota Hodnota všech projektů v pozitivních stavech Hodnota zrealizovaných projektů Počet nových/modernizovaných kapacit pro výzkum a vývoj (vědeckotechnické parky, inkubátory, atd Počet nových hrubých pracovních míst

Opatření 2.2 – Podpora malého a středního podnikání; příznivé podnikatelské prostředí (IP a 2 GS) Celková alokace – EUR

Opatření 2.2 – Podpora malého a středního podnikání; příznivé podnikatelské prostředí (IP a 2 GS) Výběr monitorovacích indikátorů k Cílová hodnota Hodnota všech projektů v pozitivních stavech Hodnota zrealizovaných projektů Počet podporovaných MSP 7065 Plocha nových podnikatelských objektů/center (m2) ,7 Počet nových hrubých pracovních míst

Opatření 2.3 – Rozvoj strategických služeb na podporu informační společnosti v Praze Celková alokace – EUR

Opatření 2.3 – Rozvoj strategických služeb na podporu informační společnosti v Praze Výběr monitorovacích indikátorů k Cílová hodnota Hodnota všech projektů v pozitivních stavech Hodnota zrealizovaných projektů Počet projektů vývoje a aplikace informačních technologií 1588 Počet konzultací firem poskytujících poradenství v oblasti transferu IT

Barrande – Vědecko- výzkumné centrum kulturního dědictví ČR Žadatel: Národní muzeum hl. m. Prahy Náklady projektu: ,- Kč Příspěvek EU: ,- Kč Příklad úspěšného projektu Opatření 2.1 – Zvýšení kvality partnerství veřejného a soukromého, neziskového sektoru, vědy a výzkumu

Opatření 3.1 – Technická pomoc I – výdaje na přímé řízení programu Celková alokace – EUR

Opatření 3.1 – Technická pomoc I – výdaje na přímé řízení programu Výběr monitorovacích indikátorů k Hodnota všech projektů v pozitivních stavech Hodnota zrealizovaných projektů Počet vypracovaných expertních posudků Počet vypracovaných analýz a studií 4039 Počet nakoupených technických zařízení (vč. HW a SW) 9383

Opatření 3.2 – Technická pomoc II – výdaje na technickou podporu Celková alokace – EUR

Opatření 3.2 – Technická pomoc II – výdaje na technickou podporu Výběr monitorovacích indikátorů k Hodnota všech projektů v pozitivních stavech Hodnota zrealizovaných projektů Počet uskutečněných školení 29 Počet článků, tiskových zpráv, inzerátů 132 Počet vydaných/vyrobených propagačních předmětů

Děkuji za pozornost. Ing. Lumíra Kafková ŘO JPD 2

Komunikační akční plán JPD 2 Ing. Rostislav Mazal

Publicita programu JPD 2 v roce 2008 Interaktivní webové stránky:  sekce „Projekty“ - prezentace úspěšných projektů JPD 2 (zatím vloženo 16 projektů) Tisk  tiskové zprávy  články – spolupráce s odborným tiskem (např. časopis Dotace – červen 2008 – „Program JPD 2 Praze prospěl“ - zhodnocení programu a jeho naplnění) Školení  školení pro konečné příjemce „Jak si udržet získanou dotaci“ – listopad 2008

Publicita programu JPD 2 v roce 2008 Publikace  ŘO JPD 2 vydal výroční zprávu za rok 2007 ve formě publikace pro veřejnost

Publicita programu JPD 2 v roce 2008 Projekt fotodokumentace úspěšných projektů JPD 2  ukončení projektu – konec listopadu 2008  nafoceno bude vybraných 20 úspěšných projektů ze všech opatření  určeno pro další publicitu a propagaci programu

Rekonstrukce Fürstenberské zahrady (opatření 1.2) Žadatel: Hl. m. Praha Náklady projektu: ,- Kč (příspěvek EU: ,- Kč)

Rekonstrukce podzemních prostor bývalého klubu Bílý koníček (dílčí opatření 2.2.1) Žadatel: United Hotel Investments Bohemia, s.r.o Náklady projektu: ,- Kč (příspěvek EU: ,- Kč)

Revitalizace památkově chráněného objektu v areálu zámku Ctěnice na gastronomickou a ubytovací kapacitu (dílčí opatření 2.2.2) Žadatel: Pražská informační služba Náklady projektu: ,- Kč (příspěvek EU: ,- Kč)

Multimediální prezentační, školící a kulturně-společenské centrum v MČ – Klánovice (opatření 2.3) Žadatel: Městská část Praha - Klánovice Náklady projektu: ,- Kč (příspěvek EU: ,- Kč)

Ukončování programu JPD 2 Ing. Rostislav Mazal

ÚkolKompetenceKonečný termín Ukončení realizace projektů/způsobilost výdajůŘO JPD Uzavření /vypořádání nesrovnalostí Neuzavřené nesrovnalosti budou po jednotlivě projednány s AFCOS (IA MMR), CHJ a PCO ŘO JPD 2 (IA, CHJ, PCO) Uzavření/vypořádání auditních nálezů/zjištění EK, NKÚ, NF, CHJ Neuzavřené auditní nálezy budou po jednotlivě projednávány s IA MMR, CHJ a PCO ŘO JPD 2 (IA, CHJ, PCO) Rozhodnutí o vyřazení nebo zachování v programu nedokončených (nefungujících) projektů ŘO JPD 2leden 2009 Proplacení všech způsobilých výdajů projektů a grantových schémat ŘO JPD

Souhrnná žádost o platbu (refundace) proplacených výdajů do max. 95 % celkových prostředků SF programu předána PCO ŘO JPD Výzva řídícímu orgánu k předložení podkladů pro závěrečnou certifikaci PCOduben 2009 Aktualizace zprávy podle čl. 5 nařízení Komise (ES) č. 438/2001 ŘO JPD Roční kontrolní zpráva podle čl. 13 nařízení Komise (ES) č. 438/2001 CHJ Vypracování závěrečné zprávy a její předložení MV JPD 2 ke schválení (závěrečná zpráva bude obsahovat výroční zprávu za rok 2008) ŘO/ZSpro jednání MV JPD 2 v květnu - červnu 2009 Projednání a schválení závěrečné zprávy s možností nutných úprav na základě závěrečné certifikace MV JPD Předložení podkladů pro závěrečnou certifikaciŘO (podklady CRR

Závěrečná certifikace a zpracování závěrečného výkazu výdajů, certifikátu a žádosti o závěrečnou platbu PCOčerven 2009 Výzva CHJ k provedení winding-up, předání schválené závěrečné zprávy ŘO JPD EK zasílá s podrobnými požadavky na ukončování EKzáří 2009 Návštěva EK (2-3 dobré projekty, nabídka pomoci) EK, ŘOzáří 2009 – březen 2010 Oficiální dopis EK, které dokumenty je potřeba předložit EKleden 2010 Předložení prohlášení při ukončení pomoci PCOÚtvar pro winding-up před Předložení závěrečné zprávy spolu se závěrečným výkazem výdajů, certifikátem, žádostí o závěrečnou platbu a prohlášením o ukončení programu (winding- up) Evropské komisi PCO

Informace, zda EK považuje závěrečnou zprávu za uspokojivou případně zahájí dialog s cílem zlepšit kvalitu závěrečné zprávy EKdo 5 měsíců od zaslání Konečná platba od EK Oficiální dopis EK o zaplacení finální částky EKdo následujících 2 měsíců Reakce členského státu, pokud je konečná platba nižší než požadovaná částka do 2 měsíců

Děkuji za pozornost. Ing. Rostislav Mazal ŘO JPD 2