Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha 7

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Programy na podporu zaměstnanosti podporované strukturálními fondy EU.
Legislativní změny v oblasti zaměstnávání OZP
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR Europass: Novinky ve struktuře dokumentů.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Představení Fondu dalšího vzdělávání
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí stáž 23. dubna 2013.
Aktuální uplatnění praktických zkušeností na trhu práce z pohledu FDV
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Konference „Cílené další profesní vzdělávání: konkrétní cíl - konkrétní výsledky“ Brno, FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
Kulatý stůl k individuálnímu projektu národnímu Stáže ve firmách - vzdělávání praxí „Praxe je nejlepší učitelka“ Marcus Tullius Cicero Stáže.
Ing. Stanislava Správková
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Projekty realizované Úřadem práce ČR, Krajskou pobočkou v Olomouci
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
„Vzdělávejte se pro růst
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Projekt „Vzdělávejte se!“
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE (CZ.1.04/2.1.00/ ) Informační seminář pro poskytovatele sociálních.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR S Europassem se neztratíte.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Cesta k uplatnění na trhu práce
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Ing. Stanislava Správková
Cesta k uplatnění na trhu práce
Transkript prezentace:

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Základní informace o projektu Realizátor projektu: Fond dalšího vzdělávání (FDV) Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ), prioritní osa Aktivní politika trhu práce Období realizace: 9/2012 – 8/2015 (36 měsíců) Rozpočet projektu: Kč Počet podpořených osob: 840 žáků a studentů

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Cíle projektu hlavním cílem je přispět ke zvýšení zaměstnanosti a konkurenceschopnosti budoucích absolventů na trhu práce a podpoření jejich individuálního rozvoje usnadnit navázání kontaktů mezi zaměstnavateli a potenciálními zaměstnanci umožnit žákům a studentům získat prostřednictvím stáže pracovní návyky a praktické zkušenosti ze svého oboru

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Cílová skupina žáci posledního ročníku středních škol (stáž mohou absolvovat i během letních prázdnin před nástupem do posledního ročníku) studenti posledních dvou semestrů vyšších odborných škol a vysokých škol ( stáž mohou absolvovat i během letních prázdnin před nástupem do předposledního semestru, s předpokládaným koncem studia do 12 měsíců)

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Poskytovatel stáže Kdo může být poskytovatelem? Firmy, které realizující svojí podnikatelskou činnost na území České republiky a jsou zapsány: v obchodním rejstříku (s.r.o., a.s., k. s., v.o.s.) nebo v živnostenském rejstříku Poskytovatelem nemůže být subjekt veřejného sektoru.

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Poskytovatel stáže Podmínky poskytování stáže: poskytovatel musí mít možnost fakturovat náklady na další vzdělávání (volná živnost obor č. 72, týkající se mimoškolní výchovy), FDV uhradí poskytovateli náklady spojené s realizací stáže podmínkou pro realizaci stáže je zajištění kvalitního mentora pro stážistu z řad zkušených zaměstnanců a vytvoření odpovídajících podmínek průběhu stáže

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Poskytovatel stáže Proč poskytovat stáž? možnost zaměstnat mladé zájemce o zaměstnání na dobu 1 – 3 měsíců v rozsahu 50 až 300 hodin příležitost „odzkoušet“ možného budoucího pracovníka a zavázat si ho případně k další spolupráci obsazení dočasně volných pracovních míst prezentace Vaší společnosti v databázi poskytovatelů stáží

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Finanční podpora poskytovatelům stáží refundace mzdy mentora ( vychází z průměrné mzdy dle oborů/odvětví v jednotlivých krajích, procentuální podíl k počtu odpracovaných hodin stážisty) mzda stážisty (60 Kč/hod, formou DPP) náklady na mzdu mentora a proplacení mzdy stážisty budou poskytovateli stáže uhrazeny ex post (po ukončení stáže) náklady budou hrazeny v režimu de minimis – jedná se o druh podpory, která nesmí spolu s ostatními podporami „de minimis“ poskytnutými jednomu příjemci za dobu předchozích tří let přesáhnout výši EUR.

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Finanční podpora poskytovatelům stáží Příklad: Stážista odpracoval u poskytovatele ve 2 měsících 200 hodin. Průměrná stanovená mzda mentora je Kč (vychází z ISPV). Mzda pro stážistu: 200 x 60 = Kč Refundace mzdy pro mentora: Kč 200/336 = 59,52% (336 hod. – běžný pracovní fond za 2 měsíce) 59,52 x Kč = Kč

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Další informace o projektu doplňující informace o projektu naleznete na webových stránkách Fondu dalšího vzdělávání fdv.mpsv.cz nebo je získáte na ové adrese webové stránky projektu budou spuštěny v průběhu prosince