Reálné možnosti financování státní správy Ministerstvo financí ČR listopad 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Advertisements

Novela zákona č. 218/2000 Sb. – povinnost zřídit účty u ČNB
Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy.
Koncepce dokončení reformy veřejné správy
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
Výhled Ministerstva vnitra – kvalita ve veřejné správě odbor veřejné správy a eGovernmentu Ministerstvo vnitra.
Institut veřejné služby
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Podnikatelské setkání 2013 Hotel ALLVET Ing. Jan Marek ředitel KOP ÚP ČR Vyškov.
Středočeský kraj Česká republika
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Financování výkonu státní správy územních samosprávných celků
SENÁT PČR 11. ZÁŘÍ 2012 STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA.
Příprava nového zákona o rozpočtovém určení daní.
Budoucnost národních dotací Ministerstvo financí ČR Praha prosinec 2010 Jan Zikl XIII. celostátní finanční konference "Obce a vláda na prahu nového partnerství"
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
Účetní reforma v druhém roce
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Novela RUD účinná k Novela RUD účinná k Hospodaření ÚSC Jan Zikl Ředitel odboru financování územních rozpočtů a prog. financování Ministerstvo.
„Dopady spuštění základních registrů na subjekty veřejné správy“
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Správní dozor Kontrolní činnosti spojené s veřejnou správou:
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Finanční a rozpočtové právo
Ing. Marcela Strakošová
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Standard ISVS a weby KrÚ a MěÚ Jaroslav Svoboda Ministerstvo vnitra ČR.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Financování kapitol státního rozpočtu II
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Poslanecká sněmovna PČR Praha Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Výsledky benchmarkingových analýz v rámci zakázky „Zpracování strategie a funkčních strategií úřadu města“ v rámci projektu „MÚ Nový Bydžov – úřad pro.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Obsah veřejných rozpočtů III
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Normativní financování vztahy a souvislosti
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011)
STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA SMS ČR SENÁT PČR.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

Reálné možnosti financování státní správy Ministerstvo financí ČR listopad 2013

FINANČNÍ VZTAHY STÁTNÍHO ROZPOČTU K ROZPOČTŮM KRAJŮ

FINANČNÍ VZTAHY STÁTNÍHO ROZPOČTU K ROZPOČTŮM OBCÍ V ÚHRNECH PO JEDNOTLIVÝCH KRAJÍCH

Snaha Ministerstva financí a Ministerstva vnitra Jasně vymezit odpovědnosti jednotlivých ministerstev (resortů) za jednotlivé oblasti výkonu přenesené působnosti Nastavit vazby mezi odpovědností resortů za poskytované finanční prostředky a pravomocemi ovlivnit rozsah vykonávaných agend, na které jsou směřovány Zjistit náročnost výkonu agend v přenesené působnosti dle jednotlivých rezortů z hlediska potřebného počtu pracovních sil, zajistit potřebná data pro zefektivnění rozdělení

Zdroj: Dotazníkové šetření počtu pracovních úvazků k Celkový podíl pracovních úvazků na výkon státní správy v přenesené působnosti u krajských úřadů dle jednotlivých resortů

Resort podíl (v %) příspěvek (v tis. Kč) MPSV8, MZ3, MD9, MV8, MMR10, MŽP14, MZE3, MPO2, MŠMT13, MK2, MO0, MF10, obslužné činnosti12, celkem Rozdělení příspěvku na výkon státní správy v přenesené působnosti u krajských úřadů dle jednotlivých resortů Zdroj: Dotazníkové šetření počtu pracovních úvazků k a státní rozpočet na rok 2012

Podíl pracovních úvazků na výkonu státní správy v přenesené působnosti u ORP dle jednotlivých resortů Zdroj: Dotazníkové šetření počtu pracovních úvazků k  hodnoceno 187 ORP = 91,2 %

Rozdělení příspěvku na výkon státní správy v přenesené působnosti u ORP dle jednotlivých resortů Zdroj: Dotazníkové šetření počtu pracovních úvazků k a státní rozpočet na rok 2011 resort podíl (v %) podíl na obslužných činnostech (v tis. Kč) příspěvek (v tis. Kč) celkový příspěvek (v tis. Kč) MPSV24, MZ0, MD17, MV19, MMR15, MŽP7, MZE3, MPO8, MŠMT1, MK1, celkem100,

Dotazníkové šetření počtu pracovních úvazků vykonávajících státní správu v přenesené působnosti na ORP k Závěry šetření a další postup:  data vykazují značnou variabilitu – nelze zodpovědně rozdělit příspěvek do rozpočtových kapitol dotčených rezortů  ve spolupráci se zástupci krajů a ORP připravit nové šetření, které poskytne přesnější data  na základě těchto dat navrhnou rozdělení příspěvku na výkon státní správy do rozpočtu jednotlivých rozpočtových kapitol  na jednotlivých rozpočtových kapitolách vymezit odpovědnost odborných útvarů za výkon státní správy v přenesené působnosti

Děkuji Vám za pozornost Jan Zikl Ministerstvo financí ředitel odboru financování územních rozpočtů a programové financování tel.: