Člen Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Reálný stav výběrových řízení SBS – ukázka praxe… Mgr.Radek Zapletal tajemník Security Club – sdružení zaměstnavatelů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Město Týniště nad Orlicí pro občany SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO VAŠE DOMÁCNOSTI, FIRMY, OBČANSKÁ SDRUŽENÍ A BYTOVÁ DRUŽSTVA.
Advertisements

Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Legislativní změny v oblasti zaměstnávání OZP
Pracovní rehabilitace Projekt: Rehabilitace – Aktivace - Práce
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity Aktivita VI/2 - Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Petr NEČAS ministr práce a sociálních věcí 9. dubna 2008 Bilance dopadů sociálních reforem za rok 2008.
Kárná odpovědnost advokátů a advokátních koncipientů
„NEJLEPŠÍ KVALITA ZA NEJLEPŠÍ CENU“ 25. ledna 2007, Praha TRH SBS v ČR SITUACE, TRENDY, VLIVY… Radek Zapletal, tajemník, Unie soukromých bezpečnostních.
Nepojistné sociální dávky STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORA
Poradní sbor 28. května 2014.
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Terénní sociální práce
Hospodářská politika státu
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Sociální pojištění Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
P RACOVNĚPRÁVNÍ VZTAHY ÚŘEDNÍKŮ ÚSC Prameny právní úpravy.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Studijní obor: Sociální činnost
3. přednáška, Informační systémy veřejné správy (ISVS) Situace v ČR Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Aktuální judikatura a rozhodovací praxe ve veřejných zakázkách
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Odměňování práce J.Kožiak.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Systémy odměňování a hodnocení. K čemu slouží odměňování?
Výukový program: Ekonomické lyceum Název programu: Hospodářská politika státu Vypracoval: Ing. Lenka Gabrielová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Ekonomická část (oddělení financování nepřímých nákladů)
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Odměňování pracovníků ve veřejné správě a veřejných službách
STRUKTURA MZDY.
Odměňování pedagogických pracovníků
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2015.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Mzda. právní předpisy zákoník práce zákoník práce nařízení vlády o minimální mzdě nařízení vlády o minimální mzdě nařízení vlády o nejnižších úrovních.
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) VY_32_INOVACE_11_1_5 ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Česká národní banka.
Nemocenské a další sociální dávky v ČR
Správa sociálního zabezpečení
Metodický pokyn k § 23a vodního zákona
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Zadávání veřejných zakázek na pomezí práva soukromého a veřejného
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Problematika MHD v městech SR Bojnice 30. září 2010
Valorizace pracovních odměn odsouzených
Transkript prezentace:

člen Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Reálný stav výběrových řízení SBS – ukázka praxe… Mgr.Radek Zapletal tajemník Security Club – sdružení zaměstnavatelů Žitná 52/ Praha 2 Tel.:

člen Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR ÚVOD Legislativní rámec: Zadávání zakázek a pravidla veřejných výběrových řízení: -zákon o zadávání veřejných zakázek č.40/2004 Sb. účinný do zákon o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb. účinný od Další legislativa důležitá pro veřejné výběrové řízení: -zákoník práce č.65/1965 Sb. – účinnost do zákoník práce 262/2006 Sb. – účinnost od a související předpisy, hlavně nařízení vlády stanovující výši minimálních mzdových tarifů, dnes minimálních zaručených mezd… Mzdové náklady tvoří kolem 85-87% ceny

člen Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR PRŮZKUM CEN VEŘEJNÉHO SEKTORU DUBEN – KVĚTEN 2006 Minimální mzdový náklad: ,- Kč ,30,- Kč od ,90.- Kč

člen Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Výběrové řízení na „zajištění fyzické ostrahy vybraných objektů“ Česká národní banka, oznámení o přidělení zakázky Agentura, které byla zakázka přidělena, nabídla cenu81,- Kč/hod. Cena předpokládaná ze strany ČNB87,- Kč/hod. z Podle článku 98 Ústavy ČR a zákona č.6/1993 Sb., o ČNB, ve znění pozdějších předpisů je hlavním cílem její činnosti péče o cenovou stabilitu. Dosažení a udržení cenové stability, tj. vytváření nízkoinflačního prostředí v ekonomice, je trvalým příspěvkem centrální banky k vytváření podmínek pro udržitelný hospodářský růst.

člen Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Způsob stanovení předpokládané ceny ze strany ČNB: a) Zařazení pracovní činnosti do 1 minimálního tarifního stupně s odůvodněním, že většinou se jedná o činností, které lze zařadit do tohoto tarifního stupně, ačkoli ostraha má vykonávat obchůzkovou činnost a činnost preventivní požární hlídky… sazba při přepočtu na 37,5 hodinový týden51,31 Kč ZPŮSOB URČENÍ PŘEDPOKLÁDANÉ CENY b) Odhadem stanovená noční sazba, odvody na sociální a zdravotní pojištění, rezervu na svátek a dovolenou včetně materiálového vybavení na 60% I. mzdového tarifu, tj. 30,78 Kč c) Přiměřený zisk k základními tarifu za 1 hodinu práce 10%, tj.5,13 Kč d) Výsledná předpokládaná cena 87, 22 Kč zaokrouhleno 87,- Kč

člen Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR SROVNÁNÍ RELEVANTNÍCH VÝPOČTŮ MZDOVÝCH NÁKLADŮ

člen Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR DOPLNĚNÍ K VÝBĚROVÉMU ŘÍZENÍ ČNB Nejen že ČNB provedla čistě „spekulativní“ výpočet tak, aby se dostala do předpokládaných nákladů, ale dokonce zavázala v podmínkách výběrového řízení zájemce k tomu, že o zvýšení ceny může požádat nejprve k 1.dubnu 2008 a to ještě pouze o index spotřebitelských cen, ačkoli ji musí být známo, že mzdové náklady rostou mnohem rychleji než tyto indexy… Na upozornění Security Clubu ze dne na skutečnost, že vybrala ČNB dodavatele s mimořádně nízkou cenou, odpověděla, že s názorem nesouhlasí, neboť rozdíl mezi prvním až šestým uchazečem je pouze 7,3%…. Z uvedeného je vidět, že ČNB neposuzovala „mimořádně nízkou cenu“ s ohledem na ZAKÁZKU, ale jako srovnání mezi jednotlivými uchazeči….pro porovnání viz.§61 odst.1 zákona č.40/2004 Sb. a nově srovnej zákon č.137/2006 Sb. ustanovení §77 odst. 1 a 2 písm. d)…

člen Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR ORGÁN DOZORU - UOHS Security Club upozornil na problematiku veřejných výběrových řízeních ÚOHS v létě 2006…. ÚOHS usoudil, že problém je v podezření z porušování zákona ze strany uchazečů a případ postoupil SUIP… – Security Club upozornil ÚOHS na znění ustanovení zákona č.273/1996 Sb. §2 písm. b) „Úřad vykonává dohled při zadávání veřejných zakázek.“ ÚHOS oznamuje, že se případy bude zabývat… ÚHOS oznamuje, že si vyžádal dokumentaci k výběrovému řízení ČNB ÚHOS oznamuje, že neshledal ve výše uvedeném postupu ze strany ČNB pochybení a že zařazování zaměstnanců do tarifních stupňů přísluší OIP a ÚP Security Club podává odpor proti usnesení a upozorňuje ÚHOS na povinnost vyplývající ze správního řádu – vyžádat si potřebné podklady od ostatních úřadů; posílá rozklad postupu ČNB … CAUSA POKRAČUJE…

člen Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR ZÁVĚR Stav veřejných výběrových zakázek v oblasti SBS je tristní; veřejný sektor se chová jako nákupčí pirátského software nebo pašovaného zboží. Celá situace je komplikována nemožností domoci se právní ochrany při veřejných výběrových řízení, orgán dozoru ÚOHS neplní v této oblasti svou úlohu…. DŮSLEDEK Mnoho SBS se již veřejných výběrových řízení neúčastní, což vede ke snížení nabídky pro veřejnou sféru… Vzhledem k vybraným společnostem je otázka jejich schopnosti řešit případné krizové situace …. Roste bezpečnostní riziko…(Nejsou-li peníze na mzdy, jak asi probíhá školení, výcvik atd.?) Ztráty na zdravotním a sociálním pojištění, ztráty při výplatách sociálních dávek…. Verifikace cen pro soukromý sektor, hrubé narušení hospodářské soutěže…

člen Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Děkuji za pozornost……