Www.bohatstvizeme.cz Ekonomicko-společenská část soutěže POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
F INANČNÍ PLÁNOVÁNÍ Jakub Novotný 3. září 2009 Hranická rozvojová agentura, z.s.
Advertisements

Náklady VY_32_INOVACE_ při výrobě, obchodování, dopravě apod. dochází k spotřebě či opotřebení výrobních faktorů - pokud tuto spotřebu či opotřebení.
VEŘEJNÁ EKONOMIE JAKO VĚDA. SEZNAM LITERATURY.
STUDIE PROVEDITELNOSTI
Přehlídka nejlepších podnikatelských záměrů. Druh a předmět činnosti Průzkum trhu a marketingový plán Obchodní strategie Finanční plán Přehlídka nejlepších.
OPERATIVNÍ CONTROLLING PERMANENTNÍ ZAJIŠTĚNÍ likvidity rentability tržní hodnoty firmy.
EKONOMICKÉ STUDIE A STRUKTURÁLNÍ FONDY EU Ing. Patrik Sieber KPE VŠE Praha
VÝNOSY, NÁKLADY, VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ
Oceňování majetku a závazků
ROZHODOVACÍ ÚLOHY.
Přednáška byla zpracována za podpory grantového projektu financovaného z Fondu rozvoje vysokých škol (FRVŠ) č. 2005/2009 „Inovace předmětu Financování.
Ekonomika investic.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE: n maximalizace tržní hodnoty firmy a n udržování platební schopnosti.
Název prezentace v zápatí1 Program workshopu „Bohatství Země“ ESF MU, Lipová 41a, Brno Učebna P101 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH.
Matematická část1 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR Význam podnikatelského záměru:  Podnikatel si ujasní: v čem bude podnikat kolik finančních prostředků bude potřebovat kde získá potřebné.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo n áměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_JAK.
Název organizace Podnikatelský plán (bližší specifikace aktivity) Vaše logo.
Měření a řízení výkonnosti podniku, faktory vývoje
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Cíle přednášky Vymezení trhu z pohledu zákazníků a jejich poptávky
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Podnikatelský plán struktura plánu.
Název prezentace v zápatí1 Environmentální a sociálně- ekonomické aspekty těžby 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM.
Cena má vliv na zisk, CF, konkurenceschopnost výrobce.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
 Kapitál je proti jiným výrobním faktorům považován za faktor již vyrobený. Kapitál se skládá z takových vyrobených statků dlouhodobé spotřeby, které.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Pojetí nákladů a výnosů v účetnictví. Základní otázky podnikatelského procesu Je výše oběti racionální (odpovídající) získanému prospěchu? Podnikatelský.
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Strategický marketingový proces: plánovací etapa
8. přednáška Value Based Management (řízení hodnoty) – propojení cílů akcionářů s cíli managementu pro maximalizaci tvorby hodnoty pro vlastníky (shareholder.
Náklady, příjmy, ekonomický zisk
Eva Dufková, Jan Matyáš VSRR, 3.ročník
ŘÍZENÍ RIZIK I Finanční rizika Tržní riziko je pravděpodobnost změny hodnoty podniku, způsobené změnou tržní hodnoty rizikového faktoru. Kreditní riziko.
Náklady, výnosy, hospodářský výsledek
Úvod do financí Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
Nauka o podniku Bod zvratu.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Evropské daňové právo Podnikatelský plán Michal Radvan
V.PŘ. FINANCOVÁNÍ PODNIKU A CASH FLOW 1.Financování podniku 2.Cash flow 3.Finanční analýza.
ÚVOD Účetnictví je chápáno jako stavová či výsledková karta podnikání.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Veřejné finance Veřejný sektor, veřejné statky
Ing. František Řezáč, Ph.D. Mgr. Silvie Kafková Masarykova univerzita Správa aktiv pojišťovny, investiční činnost.
Ekonomie 1 Magistři Třetí přednáška Produkce v čase
FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd © Oldřich Starý, 2012 Finanční management Základní pojmy Je NPV důležité? Základy úrokového.
Základy firemních financí (teze seminářů - platí pro seminární skupiny 1,4,10,11) Ing. František Řezáč, Ph.D. Katedra financí ESF MU.
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Přednáška č. 5 Identifikace klíčových faktorů ovlivňujících výkonnost podniku.
Téma 2: Časová hodnota peněz a riziko ve finančním rozhodování 1. Časová hodnota peněz ve finančním rozhodování podniku 2. Riziko ve finančním rozhodování.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Ekonomika Tematický.
KEM / PEPL2 Finanční plán Jan Cedl Finanční plánování Finanční plánování je „formalizované rozhodování o způsobu financování (získávání kapitálu),
TEZE KOREFERÁTU NA ZÁVĚREČNÉ KONFERENCI PROJEKTU V.I.P. INOVACE – ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Realizátor projektu: BIC Brno,s.r.o. Vedoucí týmu vědecko- pedagogických.
Změny devizového kurzu ČNB a vývoj mezd doc. Ing. Jaruše Krauseová, CSc.
Návrh podnikatelského plánu založení minipivovaru s vlastní pivnicí
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
s přípravou a realizací projektů úspor energie
Šance pro každého žáka Základní škola a Praktická škola U Trojice
Cenné papíry VY_32_INOVACE_44_892
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
FINANČNÍ TRHY Úvod, současné trendy.
MARKETING Přednáška P
Transkript prezentace:

Ekonomicko-společenská část soutěže POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU

Tržní analýza, finanční a ekonomické aspekty projektu Vymezení trhu Analýza trhu Finanční náročnost projektu Analýza rizika Zhodnocení efektivity podnikatelského záměru

Tržní analýza, finanční a ekonomické aspekty projektu Vymezení trhu Analýza trhu Finanční náročnost projektu Analýza rizika Zhodnocení efektivity podnikatelského záměru Přehledná sumarizace SWOT

Vymezení trhu

Vymezení trhu

Vymezení trhu Co je předmětem obchodování Reálná komodita (fyzické dodání) Finanční instrumenty (investování, zajištění, …settlement) Přesná specifikace

Vymezení trhu Co je předmětem obchodování Reálná komodita (fyzické dodání) Finanční instrumenty (investování, zajištění, …settlement) Přesná specifikace Příklad: PŠENICE

Vymezení trhu Co je předmětem obchodování Reálná komodita (fyzické dodání) Finanční instrumenty (investování, zajištění, …settlement) Přesná specifikace Příklad: PŠENICE Regionální zařazení

Analýza trhu Cena Jak se vyvíjí Determinační faktory (zásoby, spotřeba,…, na čem závisí?)

Analýza trhu Cena Jak se vyvíjí Determinační faktory (zásoby, spotřeba,…, na čem závisí?)

Analýza trhu Cena Jak se vyvíjí Determinační faktory (zásoby, spotřeba,…, na čem závisí?) Příklad:

Analýza trhu Cena Jak se vyvíjí Determinační faktory (zásoby, spotřeba,…, na čem závisí?) Příklad: EBOLA

Analýza trhu Cena Jak se vyvíjí Determinační faktory (zásoby, spotřeba,…, na čem závisí?) Příklad: EBOLA PRODUCENTI KAKAA

Analýza trhu Cena Jak se vyvíjí Determinační faktory (zásoby, spotřeba,…, na čem závisí?) Příklad: EBOLA PRODUCENTI KAKAA CENA

Analýza trhu Cena Jak se vyvíjí Determinační faktory (zásoby, spotřeba,…, na čem závisí?) Příklad: EBOLA PRODUCENTI KAKAA CENA

Analýza trhu Cena Jak se vyvíjí Determinační faktory (zásoby, spotřeba,…, na čem závisí?) Příklad: EBOLA PRODUCENTI KAKAA CENA Odhad budoucí ceny!

Analýza trhu Cena Jak se vyvíjí Determinační faktory (zásoby, spotřeba,…, na čem závisí?) Příklad: EBOLA PRODUCENTI KAKAA CENA Odhad budoucí ceny! Množství

Analýza trhu Cena Jak se vyvíjí Determinační faktory (zásoby, spotřeba,…, na čem závisí?) Příklad: EBOLA PRODUCENTI KAKAA CENA Odhad budoucí ceny! Množství

Analýza trhu Cena Jak se vyvíjí Determinační faktory (zásoby, spotřeba,…, na čem závisí?) Příklad: EBOLA PRODUCENTI KAKAA CENA Odhad budoucí ceny! Množství Kolik činí objem prodané komodity

Analýza trhu Cena Jak se vyvíjí Determinační faktory (zásoby, spotřeba,…, na čem závisí?) Příklad: EBOLA PRODUCENTI KAKAA CENA Odhad budoucí ceny! Množství Kolik činí objem prodané komodity Jaký je odhad v budoucnu?

Finanční náročnost podnikatelského záměru Vyjádření celkových požadovaných prostředků Jakým způsobem bude projekt financován

Analýza rizika … co je to riziko?

Analýza rizika … co je to riziko?

Analýza rizika … co je to riziko? Tržní riziko Cena (vývoj v budoucnu, zajištění) Prodané množství

Analýza rizika … co je to riziko? Tržní riziko Cena (vývoj v budoucnu, zajištění) Prodané množství Přírodní živly

Analýza rizika … co je to riziko? Tržní riziko Cena (vývoj v budoucnu, zajištění) Prodané množství Přírodní živly Náklady na provoz

Analýza rizika … co je to riziko? Tržní riziko Cena (vývoj v budoucnu, zajištění) Prodané množství Přírodní živly Náklady na provoz …

Zhodnocení efektivity podnikatelského záměru

Zhodnocení efektivity podnikatelského záměru

Zhodnocení efektivity podnikatelského záměru Bude náš projekt ziskový?

Zhodnocení efektivity podnikatelského záměru Bude náš projekt ziskový? Bude náš projekt konkurenceschopný?

Zhodnocení efektivity podnikatelského záměru Bude náš projekt ziskový? Bude náš projekt konkurenceschopný? Vyplatí se investovat do našeho záměru?

Zhodnocení efektivity podnikatelského záměru Bude náš projekt ziskový? Bude náš projekt konkurenceschopný? Vyplatí se investovat do našeho záměru? Kolik na tom vlastně vyděláme/proděláme?

Sumarizace dosažených výsledků

Sumarizace dosažených výsledků

Název prezentace v zápatí36 Děkujeme za Vaši pozornost