Připravil : Petr Najman Hosté: Blanka Frejlachová – ředitelka SKM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

2. INFOSCHŮZKA s 1. ročníky akademický rok 2009/2010.
Přijímací řízení.
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 4 Vytvořila: Mgr. Martina Bašová VY_32_Inovace/1_028.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
1 Zpracování dat o odpadech za rok 2011 Seminář pro ohlašovatele.
Práva a povinnosti studentů. 2 Co je upravuje Zákon o vysokých školách §§ 62 a 63 Studijní program a studijní plán oboru Vnitřní předpisy univerzity a.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Informace pro studenty kombinovaneho studia - AJ
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Informace pro studenty
Studentů prvních ročníků FPE. SKVAIPSK AS FPE Magda Alča.
Program Leonardo da Vinci Projekt IN-CO PLUS Projekt IN-CO GRAD 2007.
Dlouhodobé záměry, výroční zprávy a hodnocení činnosti F. Ježek Komise pro strategie a rozvoj 15. června 2006.
Univerzita Karlova v Praze KOLEJE A MENZY
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
1. Ročníkový pohovor Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Valné shromáždění Asociace U3V červen 2006, Zlín - Kostelec.
Volba rektora Statut Čl. 11 Rektor 1.Volbu kandidáta na funkci rektora vyhlašuje senát tak, aby se konala nejméně 90 dní před uplynutím funkčního.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 20. zasedání předsednictva RVŠ, 30. října 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Jak se cítím… A –hurá už jsem tady B – já to zvládnu C – proč zrovna já jsem vyvolený.
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Osmileté studium.
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Orlík
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Zpráva o činnosti SK RVŠ 16. Předsednictvo RVŠ, 20. března 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Jan Kozubík, Martin Petrus.
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
Připravil : Martin Pelikán
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. zasedání předsednictva RVŠ, 19. června 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Přijímací řízení pro školní rok 2015/16 Čtyřleté studium.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
PREZENTACE PRO SCHŮZKU RODIČŮ ZŠ A MŠ.  PŘIHLAŠOVÁNÍ A ODHLAŠOVÁNÍ STRAVY LZE PROVÁDĚT DEN PŘEDEM A TO NEJPOZDĚJI DO 13,30 HOD. NÁSLEDOVNĚ:  em:
Nejprve provedeme výpočet v závorce
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.
Připravil(a): Host:. Obsah přednášky Základní informace o studiu na FPR – I.část  Struktura studia  Semináře a cvičení  Zápočty a zkoušky  Vnitřní.
2. infoschůzka.
KOORDINÁTOŘI NA FAKULTĚ PRÁVNICKÉ ZČU
3. infoschůzka.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
ÚVODNÍ SHROMÁŽDĚNÍ STUDENTŮ PRVNÍCH ROČNÍKŮ FPE. VÍTEJTE NA FPE.
UNIVERZITNÍ KNIHOVNA ZČU
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Legislativa..(zákon o vysokých školách, školský zákon), vnitřní.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
KOORDINÁTOŘI FAKULTy PRÁVNICKÉ ZČU
Terciárne vzdelávanie 8. listopadu 2004 KVE Prednáška č. 6.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Nezapomeňte si do zažádat o ubytovací stipendium!  Při podávání žádosti je nutné.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ KOLEJE A MENZY Základní informace pro studenty Anetta Rysová KOLEJE A MENZY Univerzita Karlova v Praze Voršilská.
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Ročníkový pohovor
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Transkript prezentace:

Připravil : Petr Najman Hosté: Blanka Frejlachová – ředitelka SKM KOORDINÁTOŘI FAKULTy PRÁVNICKÉ ZČU 7. 10. 2009 Připravil : Petr Najman Hosté: Blanka Frejlachová – ředitelka SKM

AKTUÁLNĚ – STUD. a ZKUŠ. ŘÁD Zítra, tj. ve čtvrtek 8. října od 14:45 v PC408 proběhne veřejné setkání týkající se kreditního systému a aplikace Studijního a zkušebního řádu u nás na fakultě Vystoupí: JUDr. Pospíšil, pověřený vedením FPR PhDr. Pasáčková, prorektorka pro studijní a pedagogickou činnost Pedagogové z naší fakulty, kteří se zabývají metodikou vysvětlující celý postup kreditního systému a SaZŘ ZČU na naší fakultě

AKTUÁLNĚ – VOLBY do AS ZČU Do pátku 9. října 2009 lze podávat kandidátky do Akademického senátu ZČU FPR má v tomto senátu 2 studentské zástupce Funkční období 1. 1. 2010 - 31. 12. 2011 Jak kandidovat? Každého kandidáta musí navrhnout člen akademické obce a kandidát musí s volbou souhlasit. Písemný návrh na kandidáta se podává ke členům volební komise (student Petr Skála, JUDr. Psutka – lze nechat i sekretářce na katedře občanského práva)

PRAVOMOCI AS ZČU Podstatně ovlivňuje složení ostatních orgánů univerzity: podává návrhy na jmenování a odvolání rektora, schvaluje členy vědecké rady i disciplinární komise. Schvaluje vnitřní předpisy, které regulují každodenní život na univerzitě, jako je studijní a stipendijní řad, disciplinární řád, statut. Schvaluje i dlouhodobý záměr, a tak se podílí i na strategii rozvoje univerzity. Má silné kontrolní pravomoci v ekonomické oblasti: schvaluje rozpočet a výroční zprávu o hospodaření. Rozhoduje o zřízení i zániku součástí univerzity (fakult, ústavů...).

Volby do AS ZČU jsou v životě univerzity důležitým okamžikem a osobnosti, které se stanou senátory, mohou podstatně ovlivnit chod univerzity v dalších letech. Pokud máte chuť spolurozhodovat o tom, jaká naše univerzita bude, kandidujte do AS ZČU! V listopadu se pak nezapomeňte dostavit k volbám, univerzitní samospráva je tím demokratičtější a smysluplnější, čím silnější má mandát od akademické obce - od Vás!

PROGRAM – koleje a menzy Možnosti ubytování v Plzni Menzy a bufety ZČU Studentská samospráva Systém ISKam Soutěžní otázka

1. MOŽNOSTI UBYTOVÁNÍ Koleje ZČU Soukromé koleje (kvazikoleje) Privát Tylova 26 – 72 míst Žižkova 66 – 70 míst Na obou těchto kvazikolejích stále probíhají podpisy smluv, takže je možné se nastěhovat Nejlevnější pokoj je za 2 500Kč (3lůžkový) Více na http://www.kvazikoleje.cz/ Privát Inzeráty například na stránkách Stavovské unie studentů ZČU - www.sus.zcu.cz

KOLEJE ZČU B1 Máchova 14-16 B2 Máchova 20 A1-3 Borská 53 2 čtyřpatrové domy, 379 lůžek ve 2lůžkových chodbových pokojích B2 Máchova 20 Sedmipatrový dům s 503 lůžky A1-3 Borská 53 3 panelové domy s 574 lůžky ve 2 a 3lůžkových pokojích L1-2 Bolevecká 30 2 devítipatrové panelové domy s 714 lůžky ve 2 nebo 4 lůžkových pokojích K1 Klatovská Dvoupatrový dům se 155 lůžky

WEBOVÉ STRÁNKY JEDN. KOLEJÍ ZČU B1 Máchova 14-16 www.mk.zcu.cz B2 Máchova 20 A1-3 Borská 53 www.bk.zcu.cz L1-2 Bolevecká 30 www.lk.zcu.cz

Co na kolejích? Hospody Hřiště Studovny Hudební zkušebna A1(Borská) – Bastila L1-2(Bolevecká) - Ucho Hřiště Máchova 16 Bolevecká 30-32 Studovny Na všech kolejích Hudební zkušebna Máchova 14 Informace podají na vrátnicích jednotlivých kolejí

PLATBA KOLEJNÉHO Platbu kolejného je nejlepší vyřešit TRVALÝM PŘÍKAZEM Z ÚČTU, a to vždy do 15. dne v měsíci(v tento den musí být platba připsána na účet ZČU) Platit kolejné lze i v kancelářích jednotlivých kolejí pomocí platebních terminálů – pokud si student vloží na konto větší obnos, než je aktuální výše kolejného, může vložené peníze využít při platbě v menze Pokuta ve výši 0,5% denně, nejvýše však 10% z dlužné částky

STUDENTSKÁ SAMOSPRÁVA Jde o společenství studentů, kteří bydlí na dané koleji Za každou kolej jsou voleni max. 3 členové vždy na 12 měsíců Co dělají členové samosprávy? podporují soustavné zkvalitňování ubytovacích služeb Poskytují podporu při řešení problémových situací kontrolují dodržování Kolejního řádu a prováděcích vnitřních norem Více na www.skm.zcu.cz

VOLBY do STUDENTSKÉ SAMOSPRÁVY Představitel studentské samosprávy: je volen studenty ubytovanými v příslušné koleji jedná jménem samosprávy ve vztahu k orgánům ZČU shromažďuje návrhy, připomínky a podněty Informuje o své činnosti členy samosprávy Návrh posílejte na e-mail monikabu@students.zcu.cz nejpozději do 12. 10. 2009. Návrh kandidáta musí obsahovat jméno, příjmení, osobní číslo, fakultu, e-mail a kolej, za kterou navrhovaná osoba kandiduje. (může obsahovat i přezdívku, pod kterou ho lidé na koleji znají) Volby proběhnou ve dnech 19. – 23. 10. 2009 a volit se bude oproti podpisu do schránek umístěných na vrátnici příslušné koleje.

PŘEDPISY TÝKAJÍCÍ SE KOLEJÍ Kolejní řád Zásady ubytování studentů a provozní a ubytovací řád (směrnice rektora č.35R/2006) Celé znění najdete na www.skm.zcu.cz

MENZY Každý student má nárok na 2 dotovaná jídla denně, tj. 60 jídel za měsíc Jídlo se platí u pokladny přes konto na JIS kartě (min. vklad na kartu je 200 Kč) Výběr minimálně ze 6 jídel, vč. vegetariánského a sladkého jídla VŠ MENZA 1 v Kollárově ul. - 10.30-14.30, večeře ve formě balíčků u oběda) VŠ MENZA 4 na Borech – 10.30-15.00, večeře 16.30-18.30

Dnešní jídelníček Drobenkový koláč s meruňkami 9,- Fazolové lusky na smetaně s koprem,2 vejce 13,- Henri vejce obložené zeleninou 22,- Hovězí pečeně na slanině, dušená rýže 22,- Krůtí plátek na žampionech,brambory Rybí filé s pórkem, bramborová kaše,ozdoba 27,- Vepřová pečeně,kedlubnové zelí,bramb. knedlík 22,-

BUFETY ZČU disponujete těmito bufety: Bufet FPE Po – Čt 9.00 - 16.30  Pá        9.00 - 15.00 Výdej hotových jídel - Po - Pá od 10.00 Bufet Univerzitní Po - Čt 9.00 - 16.30 Pá 9.00 - 15.00 Výdej hotových jídel - Po - Pá  od 10.30 Bufet kolej Bolevecká  Po – Čt 7.00 - 17.00  Pá        7.00 - 16.00 Výdej hotových jídel - Po - Pá od 11.30 Jídlo se platí u pokladny přes konto na JIS kartě Výběr minimálně ze 6 jídel, vč. vegetariánského a sladkého jídla VŠ MENZA 1 v Kollárově ul. - 10.30-14.30, večeře ve formě balíčků u oběda) VŠ MENZA 4 na Borech – 10.30-15.00, večeře 16.30-18.30

Systém ISKam Najdete ho na adrese http://webskm.zcu.cz/ Po přihlášení pomocí ORION konta můžete v tomto systému zjistit například to, kolik jste utratili v menze nebo jestli něco dlužíte SKM

Co se dá ještě najít na webu? Na www.skm.zcu.cz najdete : Jídelníček v obou menzách na každý pracovní den Webkamery z jednotlivých menz

SOUTĚŽNÍ OTÁZKA Otázka: Jaký je minimální vklad na konto v menze? Správnou odpověď zašlete na e-mail koordinatori@email.cz Vyhraje ten, kdo odpoví na nejvíce otázek správně (celkem bude 7 otázek, na každé přednášce bude položena jedna otázka) Pokud bude mít více soutěžících stejný počet správných odpovědí, rozhoduje los

PŘÍŠTĚ Příští přednáška bude za týden, tj. ve středu 14. října 2009 od 11. 10 opět v této místnosti Dozvíte se něco o Portálu, e-mailu, webových stránkách (přihlašování na zkoušky, univerzitní e-mail a další) průvodcem bude Ondřej Říha, který bude mít jako hosta zástupce CIV.

WAYBOOK - spolucestování Jsi řidič? Jízda v poloprázdném autě je nevýhodná. Domluv si snadno kamarády do auta a pokryj náklady na provoz. Chceš svézt? Ušetři za cestu vlakem nebo autobusem. Svez se s někým v autě. Jednoduše vyhledej řidiče, který jede Tvým směrem a připoj se k němu. Nemusíš se bát s kým pojedeš, každý řidič je hodnocen a můžeš se s ním domluvit na detailech jízdy ještě před cestou. www.waybook.cz

DĚKUJEME VÁM ZA POZORNOST A PŘEJEME HODNĚ ŠTĚSTÍ VE STUDIU V případě jakýchkoli dotazů pište na koordinatori@email.cz Jsme také na Facebooku, hledejte Koordinátoři Fakulty právnické ZČU A nezapomeňte navštívit naše webové stránky www.koordinatori.webnode.cz