Daňové aktuality Daňové aktuality 14. října 2014 IFA Praha. náměstek ministra financí I. náměstek ministra financí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Razantní opatření proti daňovým únikům na trhu s pohonnými hmotami
Advertisements

Zákon roku 2013 Tomáš Babáček, Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR.
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Daňový systém – realita a vize konference vydavatelství EURONEWS Martin Novák – ředitel divize finance ČEZ, a. s.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Změny daňových zákonů Ing. Olga Hochmannová, říjen 2014.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
DPH v EU Růžena Hrůšová IFA
Změny v zákoně o DPH 2015 obsah a stav projednání
Zákonná opatření Senátu v daňové oblasti Rizika spojená se způsobem jejich přijetí 20. listopadu 2013.
Zákonná opatření Senátu v oblasti daňového práva
Generální finanční ředitelství
Vize daňové reformy doc. Ing. Alena Vančurová, Ph.D. Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta financí a účetnictví Katedra veřejných financí
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Řízení a kontrola hospodaření v ekonomických agendách
Zdaňování stálé provozovny - aktuální pohled Finanční správy ČR
Národní protikrizový plán vlády Miroslav Kalousek ministr financí.
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
ZÁKON O KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI účel zákona současný legislativní stav působnost orgánů veřejné správy základní pojmy prováděcí předpisy.
Aktuální vývoj v oblasti DPH Blanka Mattauschová
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Stabilizace a rozvoj účetnictví veřejného sektoru RNDr. Ladislav Minčič, CSc., MBA 1. náměstek ministra financí.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Připravované úpravy daňových zákonů ke snížení deficitu a jejich dopad na malé a střední podniky 1. prosince 2009 Ing. Eduard Janota.
Změny právních předpisů od
BOJ PROTI DAŇOVÝM ÚNIKŮM aktuální otázky, květen 2013
Daňová reforma 2010 Snížení administrativní zátěže pro poplatníky a státní správu MF ČR Peter Chrenko.
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Optimalizace daní a odvodů podniku Ing. Petr Ježek, Ph.D. VŠFS 2009
JUDr. Radim Boháč, Ph.D., Mgr. Lenka Geržová katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. října 2014.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daně – opakování II Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
DANĚ Seznámení se základními typy daní VY_32_INOVACE_7A18 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Karel Hübner.
Reforma daňového systému Cíle vlády Efektivní veřejná správa Přátelské veřejné služby.
D AŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY Změny od dle právního stavu k Ing. Jan Molín, Ph.D. daňový poradce katedra finančního účetnictví a auditingu.
Základy daní úvod do českého daňového systému
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května 2012 – IFA. 1. Úvod 2. Změny Protischodkový balíček 2013 Protischodkový balíček 2.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Stabilizace veřejných rozpočtů – novely daňových předpisů Michal Radvan Za využití Kalousek, M. Návrhy změn právních předpisů. Daňová reforma 2008 – 2010.
Finanční kontrola prováděcí vyhláška 416/2004Sb., aplikace v praxi Kurz právního minima Jihlava 26. – Ing. Libuše Nivnická.
ZDP - Zdanění právnických osob – veřejně prospěšných poplatníků (VPP) VPP = v souladu se statutem, stanovami apod. jako svou hlavní činnost vykonává činnost.
Boj proti daňovým únikům – iniciativy ČR v EU 10. března 2015, IFA Praha
DANĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
DANĚ Inovace profesního vzdělávání ve vazbě na potřeby Jihočeského regionu CZ.1.07/3.2.08/
DAŇOVÁ SOUSTAVA. Daňová soustava  Členění na přímé (z příjmu a majetkové) a nepřímé  Kdo je plátce a poplatník?  Daně přímé  Daň z příjmu FO a PO.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
1 Novela zákonného opatření Senátu o dani z nabytí nemovitých věcí října 2015 – IFA JUDr. Zdeňka Tesařová, LLM.
Právní rámec pro oceňování a zdanění nemovitostí Jane H. Malme.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 5. října 2015.
Osnova: 1.Význam daňové soustavy 2.Definice daně 3.Právní úprava daní 4.Rozdělení daní v ČR 5.Základní pojmy 6.Otázky k opakování s řešením 7.Zdroje Daňová.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Mezinárodní spolupráce při správě daní Mgr. Michal Tuláček 9. listopadu 2015.
Vysoká škola technická a ekonomická Bakalářská práce Daňové a odvodové zatížení podnikatelů ČR Autor: Radka Přibylová Vedoucí práce : Ing. Marta Hortová.
DAŇOVÁ SOUSTAVA.
Vodohospodářské aktuality
Mezinárodní spolupráce při správě daní
Vývoj předpisů týkajících se majetku podniku a změny účtování majetku
Obecná část daňového práva procesního I
Obecná část daňového práva procesního I
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 30. října 2017
Daň z přidané hodnoty 20. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Daň z příjmů fyzických osob
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2017
Daň z příjmů fyzických osob
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Daňové aktuality Daňové aktuality 14. října 2014 IFA Praha. náměstek ministra financí I. náměstek ministra financí

Nejbližší aktivity Aktuální novely Opatření proti daňovým únikům Druhá fáze revize daňových zákonů Implementace předpisů EU

Projednávané novely 2015 (1) Zákon o daních z příjmů (Senát, PSP tisk 252) Řešení nejasností z rekodifikace (bezúplatná plnění, svěřenské fondy, podnikání) Programové priority vlády (slevy na dani, paušály) Cílená řešení proti zneužívání výhod (investiční fondy, životní pojištění); první fáze prokazování původu příjmů/majetku (evidence osvobozených příjmů) Daňový řád (Senát, PSP tisk 252) Sankce, úrok z daňového odpočtu, individuální promíjení Lex FATCA (PSP tisk 330) Dohoda podepsána Zákon kopíruje dohodu Zákon o dani z nemovitých věcí (PSP tisk 292 a tisk 302) Odstranění nejasností, opožděné tvrzení Investiční pobídky Oceňovací vyhláška Účetní vyhlášky

Projednávané novely 2015 (2) Zákon o spotřebních daních Sazby daně z tabákových výrobků (zákon č. 201/2014 Sb.) Splnění požadavku Směrnice EU; inkorporována „zelená nafta“ Řádná novela (PSP tisk 290) Povolovací řízení, sledování minerálních olejů, kauce Vyhláška k ekonomické stabilitě Zákon o DPH (PSP tisky 251 a 291) Druhá snížená sazba 10 % Rozšíření rozsahu působnosti reverse-charge, mechanismus rychlé reakce – Nařízení vlády Kontrolní hlášení (2016) Řešení nejasností z rekodifikace (nemovité věci, stavební pozemek) Nespolehlivý plátce – změna parametrů (Informace GFŘ; 10/2014, 1/2015)

Opatření pro lepší výběr daní (2016) Elektronická evidence tržeb Kontrolní hlášení Centrální registr účtů Zdanění hazardu Průběžná nelegislativní opatření: zlepšení výkonu finanční a celní správy Elektronizace, analytická práce s daty, cílené kontroly Další fáze organizačních změn finanční správy, centralizace a specializace Řešení dílčích výkladových otázek: pracovní skupiny, workshopy Výplaty vlastního kapitálu, právo stavby

Novely 2016 Daň z příjmů Zdanění příjmů fyzických osob (dokončení programových priorit vlády - zrušení super hrubé mzdy; základ daně a daňová ztráta…) Zákon o veřejné prospěšnosti Spotřební daně Biopaliva – zvýhodnění na šest let ( ) Tabákové listy – reakce na úpravu Polska a Slovenska DPH Technická novela Majetkové daně Daň z nabytí nemovitých věcí - směna

Implementace Automatická výměna informací Globální standard Směrnice o administrativní spolupráci Zdanění úspor ECOFIN řeší obě otázky Zákon o účetnictví Transpozice směrnice 2013/34/EU (vnější připomínkové řízení) Reporting nefinančních informací Následně zahájení práce na novém zákonu o účetnictví, s předcházející širokou odbornou diskusí (koncepční změny)

Děkuji za pozornost. Otázky?