O co se jedná? Státu trvá 3 – 6 měsíce než DPH vrátí Často vrácení předchází finanční kontroly atd. Exportérům a firmám nárokujícím si velké odpočty DPH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zahraniční obchod Platební podmínky.
Advertisements

Dnes fiktivně, zítra reálně.
Zahraniční obchod Význam, formy a členění.
Nový koncept odpadového hospodářství moderních producentů odpadu (logistických areálů, průmyslových firem, obchodních center, apod.)
Účtování o závazcích a pohledávkách
Smlouvy kupní smlouva, smlouva o smlouvě budoucí, předkupní právo, smlouva o dílo, mandátní smlouva Mgr. Petra Malaníková.
EXPORTNÍ GARANČNÍ A POJIŠŤOVACÍ SPOLEČNOST, A.S. září 2011.
DPH Nepřímá daň Všeobecná daň ze spotřeby
Spotřebitelské smlouvy Základ soukromoprávní ochrany spotřebitele §(§51a) ObčZ Orgánem ochrany je soud Závazky vzniklé ze smluv Obecné typy smluv,
Název projektu: Moderní škola
Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň. Nepřímé daně jsou jednou z položek, které obecně přispívají do veřejných rozpočtů nejvýznamněji. EU harmonizuje sazby.
Daň z přidané hodnoty.
Daň z přidané hodnoty.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daňové doklady Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
Odvod DPH Příklad: Prodáme českému zákazníkovi naše zboží za Kč. Protože jsme plátci DPH, musíme tento obchod zdanit daní z přidané hodnoty, nejčastěji.
Účtování zásob „16“.
Daň z přidané hodnoty – úvodní informace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Účtování Daně z přidané hodnoty Označení.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Daň z přidané hodnoty a její účtování
AMSP ČR, Škola řízení pohledávek
Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jindra Germaničová. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava,
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Účtování materiálu - část 2 Označení materiálu:
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
1 Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_UCE_010 Název školy Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Jazyková.
Vkladové služby.
Platební systém eBanky 2 Co je to Platební systém eBanky? Po platbě dobírkou nejrozšířenější platební systém na českém internetu Doposud jej aktivovalo.
Zdaňovací období Novela DPH 2013
MAJETEK PODNIKU září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070106
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
9. tématický okruh: Zúčtovací vztahy
Zásoby Účtování o zboží
Zásoby Účtování výrobků
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Krátkodobý finanční majetek Bankovní účty Krátkodobé bankovní úvěry
XII. Celostátní finanční konference SMO ČR listopad 2009 daňová optimalizace obcí v oblasti DPH Olga Holubová, daňový poradce.
Vazby OTE na poskytovatele regulační energie a ČEPS. Role poskytnuté regulační energie při zúčtování odchylek. Operátor trhu s elektřinou a.s. AEM
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46 ZDPH (opravy), Daňové doklady nejčastěji.
Pharma Factoring Factoring České spořitelny, a.s.
Účtování zboží Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Účtování DPH účet 343.
Varianta č. 2 - Výrobci A, C - plátci DPH, B není plátce DPH A Vstupy PH % FinančníB úřad Vstupy 12.
DPH u vývozu zboží (z pohledu zák. č. 235/2004 Sb
Evropské daňové právo Podnikatelský plán Michal Radvan
IV. Dovoz zboží © Dashöfer Holding, Ltd. a Verlag Dashöfer, nakladatelství, spol. s r. o.
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46a a 49 – 50 ZDPH (opravy), Daňové.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_07.
Daňová evidence Daň z přidané hodnoty. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.12 Ročník3. ročník.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY 2. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
1 VÁCLAV TOMANDL FACTORING KB Factoring partnerem exportu Ostrava,
Prezentace produktů KB pro české exportéry do Ruské federace Business den Ruské federace Iveta Ocásková
Účtování DPH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Zahraniční obchod Význam, formy a členění. Obsah výkladu Význam zahraničního obchodu Formy zahraničního obchodu Členění zahraničního obchodu Otázky a.
Téma 8: Zdroje a formy krátkodobého financování. Platební styk 1. Strategie financování 2. Obchodní úvěr 3. Krátkodobé bankovní úvěry 4. Ostatní zdroje.
Zásoby Kateřina Pinkasová. Zásoby  jsou hospodářské prostředky, představují suroviny, materiály, součástky, polotovary, moduly, hotové výrobky  Jednorázově.
Krátkodobé financování podniku. Dlouhodobé financování podniku.
Téma 6: Zdroje a formy krátkodobého financování. Platební styk
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Účtování DPH účet 343.
Transkript prezentace:

O co se jedná? Státu trvá 3 – 6 měsíce než DPH vrátí Často vrácení předchází finanční kontroly atd. Exportérům a firmám nárokujícím si velké odpočty DPH tak chybí „cash flow“ neboli provozní financování Exportéři si rádi rozdělí svoji marži, pokud budou mít peníze z DPH okamžitě

Nabízíme služby pro: 1.Firmy, které mají zájem rozdělit se o svoji marži, oproti uhrazení – započtení DPH při vývozu jejich zboží či služeb do Evropské unie i mimo ní. X 2.Výrobce, dovozce či firmy, které mají naopak vysoké odvody na DPH a vstoupí do prodejního řetězce a za to obdrží až 8 % z marže dodavatele (exportéra).

Jak to funguje? 1/2 Exportér koupí výrobek v CZ za 826, 45 Kč bez DPH Tj Kč včetně DPH musí zaplatit dodavateli (826,45 Kč za výrobek + 173, 55 Kč DPH) Exportér má v tomto případě marži 21% (pro zjednodušení), jinak se marže pohybují od cca 15 – 25% Tj. prodejní cena je na CZ trhu Kč bez DPH

Jak to funguje? 2/2 Při exportu do zahraničí nelze účtovat cenu plus 21 % DPH Tj. exportér prodá za Kč (při marži 21%) Dodavateli (CZ) musel zaplatit také Kč (826, 45 Kč cena výrobku + 173, 55 Kč DPH) Zde si naopak nárokuje vrácení DPH ve výši 173, 55 Kč na které čeká od státu Exportérovi chybí cash flow – provozní finacování a musí úvěrovat Tj. přichází o okamžité inkaso své marže Zde nastává situace, kdy je ochoten se rozdělit o marži, aby dostal peníze ihned

Jak to funguje – vstup velkého plátce DPH 1/2 Zde nastává příležitost pro 3. subjekt – firmu, která vstoupí do obchodního řetězce Firma nevkládá žádné peníze, pouze dojde k exportu zboží přes tento 3. subjekt Finančně i logisticky řešeno přes exportéra a odběratele Vzniká smluvní nárok až při dodání a potvrzení převzetí zboží Vše zajištěno pomocí mandátních a rámcových smluv

Jak to funguje – vstup velkého plátce DPH 2/2 Jde pouze o získání „cash flow“ – provozního financování bez nutnosti úvěrového financování z titulu zajištění financí z prostředků původně určených pro odvod DPH 3. subjektu formou započtení daňové povinnosti a nadměrného odpočtu 21% DPH by měl standardně zaplatit státu z objemu svých obchodů zařazených do daňové povinnosti, ale zároveň si nárokuje vrácení daně z titulu exportu zboží do 3. země Jelikož se jedná se o stejné zdaňovací období, daňovou povinnost i daňový nárok si vzájemně započítává Případné reklamace či uplatnění záruky zahraničního odběratele vůči svému dodavateli (3. subjekt) smluvně přechází na exportéra

Jak to funguje - účetně Subjekt A – exportér, dodavatel Subjekt B – zahraniční odběratel Subjekt C – 3. subjekt, firma 1. fyzické dodání zboží A – B 2. postoupení zakázky A – C (mandátní smlouva) 3. Faktura vystavená A – C s marží A 13 – 16% + DPH, platba zápočtem + doplatek (marže), který jde z prostředků původně určených pro odvod DPH 4. faktura vystavená C- B s marží 5 – 8% bez DPH (prodej do zahraničí), platba za zboží B – A (zápočet viz bod 3) jde přímo + doplatek (marže) si nechává C z prostředků původně určených pro odvod DPH

Jak to funguje – grafická ukázka A Exportér B Zahraniční odběratel C 3. subjekt (hledaná firma) 1. Fyzické dodání zboží A - B 2.Postoupení zakázky na základě mandátní smlouvy A – C 3. Faktura vystavená A – C s marží A 13 – 16% plus DPH, platba zápočtem + doplatek (marže), který jde z prostředků původně určených pro odvod DPH 4. faktura vystavená C - B s marží 5 – 8% bez DPH (prodej do zahraničí), platba za zboží B – A (zápočet viz bod 3) jde přímo + doplatek (marže) si nechává C z prostředků původně určených pro odvod DPH 5. Platba za zboží B – A

Kontakt iCompanies, s. r. o. IČ: Adresa: Plzeňská 3217/16, Praha 5 – Smíchov, PSČ