Zapojení místních částí do rozhodování města Bakalářská práce Richard Ocásek, DiS. Karviná 2008 Pamatuj, že i ta nejtěžší hodina ve tvém životě trvá jen.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Právní tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Podpora meziobecní spolupráce
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
Neziskové organizace a jejich financování
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
Problémy a řešení stranické struktury Kateřina Klasnová místopředsedkyně strany VV.
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Náročná nebo kritická událost profesní kariéry a její řešení Richard Ocásek, DiS. e-learning 2006/2007 Kariérové poradenství Pamatuj, že i ta nejtěžší.
Volby VY_32_INOVACE_29-12 volební systémy.
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
 Příspěvek ze státního rozpočtu ČR (na úhradu volební kampaně a na činnost strany)  Členské příspěvky  Dary a dědictví  Příjmy z pronájmů a prodeje.
Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II. Motto: Na ´družbu´ si již nehrajeme … Workshop IV.
Manažerské přístupy k informačnímu systému města
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Příprava projektu v praxi Shrnutí Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Brno 2009.
PŘI ZALOŽENÍ MAS MOST VYSOČINY, o.p.s.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Rozpočty územních samosprávných celků
P13 MARKETING MĚST A OBCÍ Demokratická společnost by měla dát lidem příležitost spolupodílet se na rozhodnutích týkajících se jejích obce, města, regionu.
 asi 60 km od Olomouce  Středisková obec  Necelé 2000 obyvatel  Středisková knihovna  Obsluhuje 12 knihoven  1 pracovník profesionální  úvazek na.
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
GENDEROVÉ ROZPOČTOVÁNÍ OBCÍ JAK ZAČÍT? Jana Žehrová, ČZU Praha.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Projekt bezpečný kraj Spálené Poříčí obsah prezentace: stručné představení mé maličkosti stručné představení projektu Bezpečný kraj informace.
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
"Principy a metody mezinárodní spolupráce měst" ve spolupráci Svazu měst a obcí ČR a Cités Unies France Zdeněk Slepička Statutární město.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Andrea Brožová Doubková
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Organizace, řízení a struktura města Mgr. František L U K L, MPA Předseda SMO ČR starosta města Kyjova.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Smart Prague Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM Místopředseda Výboru pro Smart Cities ZHMP Zástupce starost y MČ Praha 7.
ZLEPŠENÍ REALIZACE SPOJENÍ VEŘEJNOU DOPRAVOU V RELACI Č.KRUMLOV – Č.BUDĚJOVICE A ZPĚT PROSTŘEDNICTVÍM MATEMATICKÝCH METOD AUTOR PRÁCE: BC. MICHAELA PEKAŘOVÁ.
Nová koncepce systému odměňování za výkon funkce členů zastupitelstev ÚSC Ing. Tomáš Pösl Vedoucí oddělení kontroly Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly.
Motivace a stimulace pracovníků v podniku Terno České Budějovice
Odměňování členů zastupitelstev ÚSC
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Identifikační a lokalizační studie brownfieldů
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Strategie regionu, obce
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Moje práce na Broumovsku
Demografický vývoj v okolí Prahy, kapacita ZŠ, nedostatek pedagogů
Andrea Brožová Doubková
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Zapojení místních částí do rozhodování města Bakalářská práce Richard Ocásek, DiS. Karviná 2008 Pamatuj, že i ta nejtěžší hodina ve tvém životě trvá jen 60 minut. Sofoklés

Důvody výběru tématu Hlavní pracovní poměr LOGISTIK nezájem o další pracovní rozvoj ze strany zaměstnavatele uzavřená kancelář izolovanost, špatná komunikace nenalezení vhodného tématu neochota přístupu k materiálům Vedlejší pracovní poměr PŘEDSEDA OV nutnost neustálé se vzdělávat práce s lidmi a „pro lidi“, řešení aktuálních situací neustálá pozornost, ale zásah do soukromí málo investic a žádný rozvoj místních částí dostupnost k informacím I práce sama je rozkoší. M. Manilius

Cíl bakalářské práce nalezení způsobů jak lépe přispět k rozvoji místních částí nedostatečné investice v průběhu mnoha let nedostatečné investice v průběhu mnoha let rozvoj malých samostatných obcí v okolí rozvoj malých samostatných obcí v okolí konkrétní možnosti zapojení místních částí do rozhodování města změna přidělování finančních prostředků změna přidělování finančních prostředků změna volebních obvodů změna volebních obvodů komunikace a koordinace mezi zastupitelstvem a osadním výborem komunikace a koordinace mezi zastupitelstvem a osadním výborem osamostatnění místních částí osamostatnění místních částí Kdo dělá dlouhé kroky, nekráčí nejrychleji. Lao-c

Zvolené metody a postupy Rozdělená práce bude kratší. Martialis obecní zřízení v České republice zákon č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů zákon č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů konkrétní vymezení osadního výboru konkrétní vymezení osadního výboru politické uspořádání politické uspořádání volební systém (komunální volby) možnost využívání volebních obvodů možnost využívání volebních obvodů přepočítávání mandátů přepočítávání mandátů rozpočtová pravidla příjmy versus výdaje příjmy versus výdaje přidělování finančních prostředků z rozpočtu přidělování finančních prostředků z rozpočtu přepočet na konkrétní místní část Ohradu přepočet na konkrétní místní část Ohradu

Problémy při zpracování bakalářské práce přepočet rozpočtu na místní část nesouhlas představitelů města Bílovce nesouhlas představitelů města Bílovce spolupráce s tajemníkem města Bílovce spolupráce s tajemníkem města Bílovce zejména výdajová část (nemožnost konkrétních přepočtů) zejména výdajová část (nemožnost konkrétních přepočtů) problematika katastrálního území zjištění vlastnictví pozemků na území jednotlivých místních částech zjištění vlastnictví pozemků na území jednotlivých místních částech nakonec do bakalářské práce vůbec nezařazeno nakonec do bakalářské práce vůbec nezařazeno Když nás opouští naděje, držme se trpělivosti. Thomas Fuller

Východiska a závěry Nalezení možných východisek změna přidělování finančních prostředků z rozpočtu změna přidělování finančních prostředků z rozpočtu změna volebních obvodů, případně počtu zastupitelů změna volebních obvodů, případně počtu zastupitelů zlepšení komunikace mezi zastupiteli a členy osadních výborů zlepšení komunikace mezi zastupiteli a členy osadních výborů osamostatnění místních částí osamostatnění místních částí podmínky pro osamostatnění podmínky pro osamostatnění Přínos do budoucna vybrané řešení pro město Bílovec projednat: vybrané řešení pro město Bílovec projednat: ve všech osadních výborech ve všech osadních výborech v politických stranách v politických stranách zhodnocení stanovisek zainteresovaných a předložení na jednání zastupitelstva města Bílovce zhodnocení stanovisek zainteresovaných a předložení na jednání zastupitelstva města Bílovce Jen to je ztraceno, čeho se sami vzdáváme. E. G. Lessing

Život je otázkou priorit! Teď už záleží jen na vůli zastupitelů, jak se k problémům postaví. Děkuji Vám za pozornost. Zhodnocení nakonec