Interaktivní výuka přírodovědných předmětů na ZŠ CZ.1.07/1.1.04/02.0114 ZŠ a MŠ Olomouc, Gorkého 39.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E XKURZE NA SPŠ V T ÁBOŘE. Dne jsme my,9.A -navštívili Střední průmyslovou školu v Táboře. Hned po příchodu nás přivítal pan ředitel Marcel.
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_07.
Noc s Andersenem 2014 ZŠ Mikulášovice za podpory města Mikulášovice.
Co všechno jste chtěli vědět o půdě, ale báli jste se zeptat T-report Barbora Čechová.
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
Zájmena přivlastňovací a ukazovací
Dejme šanci přírodě. Výsledek projektu na naší škole: vybavení školy výpočetní technikou; 8 proškolených pedagogů; 28 vytvořených interaktivních materiálů.
Seminář o mořských rybách Dne jsme navštívili restauraci Na hradbách, kde byl pro nás připraven seminář o pokrmech z mořských ryb. Tato akce.
Setkávání žáků s SPU Setkávání žáků s SPU Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Fyzikální projekt První soukromá základní škola v Hradci Králové, s. r
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
SUŠMÁNIE aneb všechny barvy SUŠ. SUŠMÁNIE Poděkování:
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Řemesla 7.B Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku.
Prezentace školy. (Lucie Antošová). Historie školy Na dnešním Václavském náměstí (dříve nazývaném Otakarovo) byl postaven na poč. 15. st. gotický kostel.
České peníze 1 Finanční gramotnost I. stupeň Jaroslava Pavlatová, , Finanční gramotnost I. stupeň, České peníze 1.
. Vítejte přátelé u nás s našimi vzpomínkami na zájezd do Maďarska. Co dodat ? Vzpomínky jsou velké, auta byla malá. Takže jen 16 lidí mohlo zažít nevídané.
Orlík. Příjezd  Dnes jsme se vydali na exkurzy do vodní elektrárny Orlík.  Moc hezky nás přivítal bývalý zaměstnanec, který provází návštěvy.
Hlasovací systém SMART Response
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Podmínky života na Zemi 5.ročník
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
VODA – ZÁKLADNÍ PODMÍNKA ŽIVOTA
Školní vzdělávací program,,Přírodou ke vzdělávání‘‘
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Střední průmyslová škola v Písku
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
SČÍTÁNÍ DO 100 S PŘECHODEM DESÍTKY
PREZENTACE O čtyřech letech učení fyziky na této škole očima Karla Kratochvíla & Martina Hortvíka.
Místo konání:  BSZ Bautzen SRN  Königswartha – odloučené pracoviště pro obor Rybářství, chov ryb.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
EXKURZE DO SPŠ TÁBOR TECHNIKA OČIMA DĚTÍ. V pátek šli žáci 9. třídy ZŠ Bernarda Bolzana na Exkurzi do Střední Průmyslové školy v Táboře.
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
Český jazyk – 7. ročník. Vypracovala: Mgr. Věra Sýkorová Použitá literatura: E. Hošnová a kol.: ČESKÝ JAZYK pro základní školy 7, SPN, Praha E.
DINOPARK OSTRAVA DNE SE I. A II. TŘÍDA ZÚČASTNILA ŠKOLNÍ EXKURZE DO DINOPARKU OSTRAVA. POČASÍ NÁM PŘÁLO, A TAK SI DĚTI MOHLY VYCHUTNAT PROHLÍDKU.
M. Danihlíková E. Martinková. 1. třída Do první třídy jsme přišli jako malé, roztomilé a hlavně natěšené dětičky. Jenže jsme ještě netušili co nás čeká.
TVARY I. VY_32_INOVACE_5C_01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Analýza naší školy. VODA + plusy- mínusy + Všude jsou nainstalované pákové kohoutky, teplotu vody nastavíme jedním pohybem. - Spotřeba vody se zvyšuje.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková POPIS ? ? ČELIST ? ? LOKET ?
Název projektu: Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Projekt 3D planetárium, Techmania Plzeň.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.2 Živá a neživá příroda Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Martina Dostálová
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Pokusy – neživá příroda
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Štěpánka Vaňková Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_II.JZ_ČTENÍHŠ_HLÁSKY.
Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník)
Autor: Mgr. Marcela Holubová
Co se dělo v I. A v zimním období?
Homonyma VY_32_INOVACE_1
AUTOR: Martina Dostálová
Žáci se seznamují s rozdělením přírodnin na živé, neživé a na výrobky.
Odborná praxe v Německu 2014
Neživá příroda ve výuce přírodopisu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_06_Školní místnosti
PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Název školy Autor: Název: Téma: Číslo projektu: ZŠ a MŠ Březno
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_18_Hodiny 2
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Transkript prezentace:

Interaktivní výuka přírodovědných předmětů na ZŠ CZ.1.07/1.1.04/ ZŠ a MŠ Olomouc, Gorkého 39

 Naše škola vstoupila do projektu v březnu 2010  Dostali jsme novou učebnu s notebooky, interaktivní tabulí, datovým projektorem a hlasovacím zařízením  V rámci projektu se některé třídy zúčastnily exkurzí a pracovaly s novými výukovými programy  O naše dojmy a zkušenosti se s Vámi teď podělíme

Naše dojmy jsme popsali ve slohové práci

Co nás zaujalo:  Nejprve jsme procházeli velkými dveřmi  V místnosti bylo plátno a veliký stůl  Na druhé straně byla místa pro poslance, tentokrát i pro nás  Zasedli jsme tedy  Náš spolužák Dan měl půjčený ovladač  Ovladačem ovládal světlo, žaluzie, mikrofony, v podstatě téměř všechno

Tak si pamatujeme zasedací místnost

5.třída se učí o obilninách aneb

rozhodujeme se obilniny ano - ne Kačce i Martince to s tabulí slušelo

Když se řekne hlína…

Dozvěděli jsme se  jak vzniká hlína  na modelu jsme pozorovali půdní horizonty  pamatujeme si,že půda a hornina není totéž  podle data narození jsme si vyhledali znamení a přiřadili k němu minerál  vše jsme si mohli ohmatat, vyzkoušet, některé věci pro nás byly překvapivé

Ještě nevíme, co nás čeká. složení půdy jsme zkoumali pokusy ve sklenici s vodou a zahříváním ve zkumavce

…třídili jsme minerály a nerosty výsledky pozorování jsme doplňovali do pracovních listů

Ryby,… rybky,… rybičky

Hledáme… Je to vůbec ryba? A víš to jistě?

 Návštěva proběhla za chladného a větrného dne, což do značné míry ovlivnilo naše dojmy  Přivítala nás vedoucí odboru školství PhDr. Fantová, která nám rozdala upomínkové předměty

 Obdivovali jsme prostředí, ve kterém se čistička nachází  Některé procesy, které zde probíhají, nejsou příjemné lidskému oku a hlavně čichu  Dostali jsme flešky  Pršelo a byla zima  Viděli jsme hodně nádrží  Někdy jsme se i báli

 Martina SÝKOROVÁ, 5.tř.  Filip VEČEŘA, 6.tř.  Andrea VAŇKOVÁ, 7.tř.  Kateřina BLÁHOVÁ, 8.tř. ZŠ a MŠ Olomouc, Gorkého 39