Zajícovci Michaela Petříčková. L Foto: Michaela Petříčková. L

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZAJÍC POLNÍ (Lepus europaeus)‏
Advertisements

Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Savci - opakování.
Lasicovité šelmy.
SAVCI 3. A 4. TŘÍDA.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
Předmět a očekávaný výstup
Po stopách ohrožených zvířat
Tulák sob a jiné zajímavosti
Živočichové našich polí Savci 4. ročník
Dudek Chocholatý.
Zkvalitnění výuky přírodovědných předmětů s cílem zvyšování motivace
Králík domácí Vytvořil Martin Šturc.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.:
PAVOUCI.
Savci 4. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu procvičení předchozího.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
MAMUT Antonín Hejtmánek.
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Zajícovci (Lagomorpha)
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Sloni.
Víš o nás vše ?. Obecně Morče si bohužel nemůže vybírat,dojakých rukou se dostanou. Po celý život jsou odkázány na přízen člověka.
Psovité šelmy.
KROKODÝLI.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název projektu: Živá příroda ve škole
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: říjen 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_23.
Anotace Výukový program pro žáky 7. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma:Savci – zajícovci, hlodavci. Možnost využití: interaktivní tabule.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Domácí zvířata Pro 1.stupeň ZŠ. Máte doma nějaké domácí zvířátko? Jaké? Jak o něj pečujete?
HLODAVCI. HLODAVCI Nejpočetnější řád Nejpočetnější řád Charakteristický znak: 1 pár hlodavých zubů v každé čelisti. Tyto zuby stále rostou. Charakteristický.
SAVCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
© Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových Ostrava VY_32_INOVACE_BOHACOVA.BIOTER.03.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
ZAJÍCIZAJÍCIZAJÍCIZAJÍCI. Něco o nich Tvoří samostatnou skupinu savců Stavbou těla a způsobem života se podobají hlodavcům Zajíci, stejně jako hlodavci,
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_24.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 8 Autor: Mgr. Iveta Votápková Přehled hlavních skupin savců 2.část Pětilístek savci
Zoo Praha - Hadi
POUŠTĚ A POLOPOUŠTĚ.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
VŽDY KDYŽ CHCETE ZOBRAZIT OBRÁZKY KLIKNĚTE NA ŽLUTÝ RÁMEČEK
Třída: Savci Autor: Zuzana Veselíková Vytvořeno: červen 2011
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Pásovec devítipásý Vypracoval: Adam Čada
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Králík (beránek).
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
zpracovaný v rámci projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Třída: Savci řád: HLODAVCI
Přizpůsobivost živočichů
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
PLACENTÁLOVÉ ZAJÍCOVCI.
Chobotnatci a damani Martina Koubová 3.C.
VY_32_ INOVACE_ 11_ PŘÍRODOVĚDA 5
VOMBATI.
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
Řád: Hlodavci.
TANY CHUDOZUBÍ LUSKOUNI ZAJÍCOVCI
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Transkript prezentace:

Zajícovci Michaela Petříčková. L Foto: Michaela Petříčková. L

Zajícovci a Hlodavci Zajícovci bývají často mylně zařazováni do řádu hlodavců, kvůli podobnému životnímu stylu. Rozdíly: Zajícovci mají celé řezáky pokryty sklovinou. Za řezáky mají druhý menší pár zubů Mají dva druhy trusu Nemohou do předních tlapek uchopit potravu Společné znaky: Řezáky jim dorůstají po celý život

Čeleď pišťuchovité Pišťucha pika (Ochotona princeps) Čeleď zajícovité Králík bažinný (Sylvilagus palustris)

Zajícovití Foto: Michaela Petříčková. L Od pišťuchovitých se liší osrstěným ocasem a protaženými běhy a slechy Přirozeně se vyskytují po celém světě až na Austrálii, nejčastěji ho můžeme nalézt v teplých nížinných polohách se stepní krajinou Jsou to býložravci V přírodě žijÍ v koloniích Je možné chovat v zajetí domestikované králíky, ale většina druhů zajíců se dá ochočit velice těžko Domestikovali je Římané v 16. st. Jejich maso považovali za vybranou pochoutku. Největší rozvoj chovu byl v 17.st v Anglii hlavně kvůli kožešině.

Pišťuchovití Mají velice kráté uši a nemají ocas Někdy je možno si je zaměnit s morčaty Vyskytují se v Asii a Severní Americe v odlehlých stepích Dělají si zásoby ze sušených rostlin Obývají nory a jeskyně Stejně jako zajícovci mají svá teritoria, která si hájí Pohybují se ve skupinách, které jsou vzdáleny podle množství poteravy v daném revíru

Za pozornost děkuje: Michaela Petříčková. L A Sněženka ;-) www-lassie-mp.webnode.cz A Sněženka ;-) www-lassie-mp.webnode.cz