Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PAVOUCI.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PAVOUCI."— Transkript prezentace:

1 PAVOUCI

2 Pavouci Pavouci,podobně jako hmyz,mají článkované nohy a těla,která jsou utvořena z několika částí.Ale na rozdíl od hmyzu se jejich těla neskládají ze tří,ale ze dvou částí a nemají šest končetin,ale osm. Pavouci také nemohou létat,i když se mláďata a někteří dospělí mohou vznášet na dlouhých a hedvábných vláknech. Všichni pavouci mohou vytvářet hedvábí.Vytlačují ho ze zvláštních orgánů,zvaných snovací bradavky,které mají pavouci na zadečku. Hedvábí se tvoří jako tekutina,ale na vzduchu okamžitě tuhne.V hedvábí schovávají pavouci svá vajíčka a balí do něho svou kořist.

3 Samička sklípkana mexického. Někteří slíďáci jsou jedovatí,ale Ne tak nebezpeční, Jak si lidé myslí.

4 Pavučiny Kruhová pavučina Nálevkovitá Houpací síť Propletená
Pavouk se ukrývá pavučina Pavouk čeká pod sítí na pavučina poblíž pavučiny,z jejíhož Pavouk sedí na hmyz,který se zamotá Pavouk se ukrývá středu vychází signalizační konci dlouhé do podpěrných nití V duté části blízko vlákno nálevky středu.

5 Pavouci mají většinou velmi malé oči a jsou krátkozrací,ale skákavky mají dvě velké oči směřující dopředu a menší oči směřující do stran a do zadu. Pohybují se jako kočka plížící se za ptákem,pak skočí své kořisti na záda a kousnou je svými jedovými zuby. Největší pavouk Víc než 10cm dlouhý(rozpětí nohou může být dvakrát větší) Nejmenší pavouk Méně než 1mm dlouhý Délka života Některé velké druhy pavouků se dožily v zajetí 15ti let.Většina jich pravděpodobně žije kratší dobu Největší pavučina Některé kruhovité pavučiny měřily na obvodu 5-7 cm

6 Hlava pavouka čeledi Oxyopidae (paslíďakovití),13krát zvětšená.má osm očí, kterými výborně vidí.


Stáhnout ppt "PAVOUCI."

Podobné prezentace


Reklamy Google