Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"— Transkript prezentace:

1 METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_ Jméno autora: Mgr. Helena Fribová Datum, období kdy byl vytvořen: Název práce: Savci Předmět, pro který je VM určen: Člověk a jeho svět Ročník, pro který je VM určen: 3. Časová dotace: 1 hodina Vzdělávací oblast, tematický okruh, téma: SAVCI Metodický list, anotace - výstižný popis způsobu použití VM ve výuce: prezentace Pomůcky: pc, interaktivní tabule

2 SAVCI Název dostali podle toho, že mláďata jsou krmena mateřským mlékem (sají). Většina je osrstěná. Jsou to teplokrevní živočichové (teplota těla se pohybuje mezi 36 – 40 stupni). Tato skupina dosáhla nejvyšší vývojové úrovně nervové soustavy. Osídlují téměř celý svět.

3 HLODAVCI Je nejpočetnější řád mezi savci.
Mají přední řezáky přeměněny v hlodáky. Hlodáním si zuby obrušují. Většinou jsou to býložravci. Zástupci: myš, krysa, veverka, hraboš, křeček, sysel, morče, nutrie

4 HMYZOŽRAVCI Jsou to většinou drobní živočichové.
Orientují se především pomocí čichu a hmatu, někteří mají výborný sluch. Vylézají a loví převážně v noci. U nás žijí: ježkovití, krtkovití a rejskovití.

5 CHOBOTNATCI Jsou to velcí býložraví savci.
Typický je pro ně dlouhý, pohyblivý chobot a řezáky přeměněné v kly. Žijící jsou pouze 3 druhy: slon africký, indický a pralesní

6 KYTOVCI Jsou teplokrevní. Rodí živá mláďata. Krmí je mateřským mlékem.
Dýchají plícemi. Zástupci: velryba, plejtvák, delfín, běluha, vorvaň, keporkak

7 ŠELMY Potravu téměř všech šelem tvoří maso, některé jsou všežravé a výjimku tvoří panda, která je býložravá. Udržují rovnováhu v přírodě. Některé se pohybují velmi rychle (nejrychleji na zemi).

8 Autor prohlašuje, že tento materiál je jeho prací, nebo je stažen z uvedených zdrojů.


Stáhnout ppt "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"

Podobné prezentace


Reklamy Google