Základní p ř edpisy o BOZP Osobní ochranné pracovní prost ř edky Organizace pracovišt ě, prevence rizik a úraz ů a nemocí z povolání Bezpečnost a ochrana.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

Vliv hluku na lidské zdraví
Bezpečnost při práci s elektřinou
Digitální učební materiál
Kvalifikace v praxi Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
Péče o pracovníky.
Dokumentace k zajištění BOZP
Ochrana před úrazem elektrickým proudem
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
Úvod do předmětu Technologie
PODPORA VÝCHOVY ŽÁKŮ K OCHRANĚ PŘED RIZIKY A K BEZPEČNÉMU CHOVÁNÍ Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 28. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
PROTIVÝBUCHOVÁ PREVENCE NV č. 406/2004 Sb.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
2. Právní předpisy k zajištění BOZP
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
Inženýring část 2 Likvidace azbestové zátěže
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Bezpečnost a ochrana zdraví při práci
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
PŘI PRÁCI VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s.
VÝUKOVÝ MATERIÁL VYTVOŘENÝ V RÁMCI PROJEKTU „EU PENÍZE ŠKOLÁM“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Žilová, Stoklasová, Pavlíková 3.O
PŘI PRÁCI VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s.
MUDr. Helena Šebáková RNDr. Pavel Jiříček , Na Bělidle 7, Moravská Ostrava,
Dokumentace k zajištění BOZP
PÉČE O PRACOVNÍKY.
POSUZOVÁNÍ ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOSTI K PRÁCI V RIZIKU VIBRACÍ
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Vznik a odstranění únavy
Prevence v právu životního prostředí Jana Dudová.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Výchova k občanství TEMA: Bezpečnostní předpisy.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI VE SKLADECH.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Dozorová činnost jako nástroj prevence poškození zdraví z práce MUDr. Anežka Sixtová, MZ ČR.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELI-1.1 BEZPEČNOST Obor:Elektrikář.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bezpečnosti práce při bourání.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Atmosféra.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Bezpečnost elektrických zařízení.
BOZP 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
VNĚJŠÍ VLIVY NA ELEKTRICKÉ ZAŘÍZENÍ
„DESATERO “ ZÁSAD BEZPEČNÉ PRÁCE V POTRAVINÁŘSTVÍ I.
Bozp, první pomoc při úrazu elektrickým proudem
VY_32_INOVACE_Sikorova_
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Pracovní prostředí, pracovní místo
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Závodní preventivní péče
Důlní elektrické přístroje
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
ZÁKLADY BIOLOGIE Zdraví, nemoc.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
PRACOVNĚ LÉKAŘSKÁ PÉČE
VY_32_INOVACE_Sikorová_
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Vliv rizika práce na pracovní úrazovost a na celkový stav pracovníků v zemědělství z pohledu BOZP Ing. Jaroslav Hotový, Praha 2019.
Principy ochrany a podpory zdraví. Determinanty zdraví
Povolení pro práce se zvýšeným rizikem
Transkript prezentace:

Základní p ř edpisy o BOZP Osobní ochranné pracovní prost ř edky Organizace pracovišt ě, prevence rizik a úraz ů a nemocí z povolání Bezpečnost a ochrana zdraví při práci

Základním předpisem BOZP je Zákoník práce. K základním bezpečnostním normám patří: - rezortní prováděcí předpisy. Nejčastější příčinou úrazů při stavebních tesařských pracích je: - používání nebezpečných a nesprávných pracovních postupů - nedokonalého a nedostatečně spolehlivého bezpečnostního zařízení!!!

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci Při práci ve výškách je nečastější příčinou: chybějící zábradlí nebo ochranné hrazení nepoužívání osobních ochranných pásů nedostatečné upevnění materiálů a předmětů při dopravě do výšky Při práci s dřevoobráběcími stroji zachycení nekrytými nebo nedostatečně zakrytými pohyblivými částmi strojů zásah elektrickým proudem vinou špatné elektrické instalace.

Význam a úlohy hygieny práce a vliv pracovního prostředí na zdraví pracujících Pod pojmem hygiena práce rozumíme ovlivňování pracovního procesu a pracovního prostředí, vytvářením hygienických pracovních podmínek. Jejich zabezpečení odstraňuje příčiny ohrožující zdraví a životy pracujících, a to zejména chorobami z povolání. Mezi negativní vlivy působící na zdraví pracujících patří nevyhovující osvětlení, hluk, příliš vysoká nebo nízká teplota, nevhodné složení vzduchu a škodlivý účinek chemických látek v ovzduší. Vlivy které mohou nepříznivě ovlivňovat nervovou soustavu a duševní život lidí jsou jednotvárnost a monotónnost pracovního prostředí a pracovních procesů, ale i postavení a úloha pracovníka v kolektivu