Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CLIL Content and Language Integrated Learning
Advertisements

Základní škola a mateřská škola Bečov nad Teplou
E-learningové kurzy BC Primary Essentials TKT Essentials Learning Technologies for the Classroom CLIL Essentials.
V RÁMCI ZKVALITNĚNÍ A USNADNĚNÍ STUDIA JAZYKŮ NA SU OPF VÁM KATEDRA CIZÍCH JAZYKŮ A KOMUNIKACE NABÍZÍ V ZS 2011/2012 MOŽNOST ABSOLVOVÁNÍ TĚCHTO JAZYKOVÝCH.
Výuka angličtiny na naší škole
 Vyučující  Prostory na výuku  Učební pomůcky  Počty vyučovaných hodin  Zájezdy do zahraničí  Anglický kurz.
Výuka anglického jazyka
Výuka českého jazyka na naší škole.
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Český jazyk a literatura
Čeština pro cizince a azylanty – B1 (učebnice, cvičebnice, metodika)
MATEMATIKA a příbuzné disciplíny Gymnázium U Balvanu
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Porada řešitelů projektu ORBIS PICTUS 21. STOLETÍ
m Kde všude se mluví španělsky.
1. června června 2004 Fórum vysokoškolských učitelůFórum vysokoškolských učitelů1 Fórum vysokoškolských učitelů: vzdělávání pro udržitelnou budoucnost.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Centrum sdílených služeb GTS Brno cerven 2014 Roman Tesař.
Vyšší odborná škola Jana Ámose Komenského Nádražní 120, Ostrava.
NewTime Languages Karolína Soukupová. O nás  zaměstnáváme zkušené lektory a několik rodilých mluvčích,  lekce jsou cenově přijatelné,  v učebnách se.
Komunikační techniky užívané v komunikaci sluchově postižených studentů s vyučujícími na vysoké škole Lenka Doležalová Brno, 2007.
EU peníze středním školám
Vzdělávání dospělých - kategorie 50+. UNIV2 kurs 50+ Historie Založena roku 1994 Do výuky v České republice zavedla nové obory: ― Výpočetní techniku ―
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Gymnázium a Jazyková škola Zlín
Výuka ekonomických předmětů VOŠ a SPŠ Šumperk. Výuka ekonomických předmětů SPECIFIKUM NAŠÍ ŠKOLY: – řada studijních oborů denního studia na SPŠ rozdílná.
MěVG Klobouky u Brna.
Mgr. Eva Komínková Využití digitálních učebních materiálů z oblasti elektrotechniky a ICT v anglickém jazyce JAZ.
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY PdF UP
Seminární práce Mgr. Bc. Radka Burketová N_TiM/pMPH
Gymnázium Horní Počenice
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Masarykovo Gymnázium Vsetín
Od Lucie Zíbové z 9.A. Autorské právo Autorské právo je právo autora k dílu. Autorské právo vzniká hned po zveřejnění díla. Autorské právo se značí ©(C.
Využití počítače ve výuce zeměpisu Školení SIPVZ – úroveň S Školitel: Antonín Jalovec.
Příprava na výkon povolání
SEVERNÍ AMERIKA - SÍDLA
Prima A setkání s rodiči 18.června 2007 aula školy.
Portugalsko III2-Z7-III-04
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Využívání.
Vzdělávání zaměstnanců v Národním ústavu pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků EVROPSKÝ.
ŠPANĚLŠTINA (español) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Evropské jazykové gymnázium s.r.o.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
„Je to hezký umět česky!“ Čeština v německých projektech
Výuka českého jazyka pro cizince na Vysoké škole hotelové v Praze 8
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol
SLŮNĚ – SVĚT JAZYKŮ MANUÁL ZAHRANIČNÍ JAZYKOVÉ KURZY.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
La section franco-tchèque de SGO ČESKO-FRANCOUZSKÁ SEKCE SGO.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
elektrotechnických měření
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Rozvoj výuky cizích jazyků
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová NÁZEV: VY_32_13_01 Co je přírodopis?
CLIL v ČR a v zahraničí Content and Language Integrated Learning
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště
Odborník ve školní praxi
Školní vzdělávací program
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
MATURITNÍ ZKOUŠKA SPOLEČNÁ ČÁST 2018 JARO DIDAKTICKÉ TESTY ČJL, AJ, MA
Transkript prezentace:

 Patří k nejrozšířenějším světovým jazykům  Spadá do kategorie románských jazykůrománských jazyků  Po mandarínské čínštině je španělština druhá na světě v počtu lidí, kteří ji mají jako mateřštinu  Počet rodilých mluvčích se pohybuje okolo 400 miliónů  Španělština je také druhý nejvíce studovaný jazyk ve světě (hned po angličtině)

 Španělský jazyk patří mezi cizí jazyky, které nabízíme jako povinně volitelný předmět  Metodologické postupy při výuce se zaměřují na komunikační dovednosti studentů, gramatický systém je osvojován ve smyslu rozvoje těchto dovedností  Požadavky na vzdělávání ve španělském jazyce na našem gymnáziu směřují k dosažení úrovně B1 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky

Vyučující: Mgr. Blanka Vacková a Bc. Jana Nováková  Studium druhého jazyka začíná v tercii. Hodinová dotace je po celou dobu studia 3 hodiny týdně  Při výuce cizího jazyka jsou studenti děleni do skupin. Většina hodin probíhá v jazykových učebnách vybavených audiovizuální technikou  V současné době využíváme pro výuku učebnice Nuevo VEN I., II.,(vyd. Edelsa) a Aventura 1 (vyd. Klett) K doplnění učiva dále pracujeme s učebnicemi Chicos chicas (vyd. Edelsa), Espaňol en marcha (vyd. SGEL) a dalšími materiály  V posledních ročnících si studenti mohou zvolit seminář jazyka jako jeden z povinně volitelných předmětů

„Confía en el tiempo, que suele dar dulces salidas a muchas amargas dificultades“…. Miguel de Cervantes Saavedra (1547 – 1616) K výše uvedenému citátu se vztahuje i jedna z našich aktivit, kterou je pořádání poznávacích zájezdů do Španělska. Poslední poznávací zájezd se uskutečnil v roce Studenti navštívili jednu z krásných oblastí Pyrenejského poloostrova, kterou je bezpochyby oblast Valencie. Internetové odkazy: Noviny: : Vídeo: