Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gymnázium Horní Počenice

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gymnázium Horní Počenice"— Transkript prezentace:

1 Gymnázium Horní Počenice

2 Vítejte u elektronické prezentace našeho gymnázia!
Naše gymnázium je osmileté a studium je ukončeno maturitní zkouškou. Gymnázium se Nachází v Chodovické ulici v Praze-Horních Počernicích ve školním areálu, o který se dělí s místní základní školou.

3 Jazyková výuka Naše gymnázium klade důraz na povinné
maturitní předměty, jazyky a informatiku. V rámci rozšířené výuky cizích jazyků projevuje škola velkou aktivitu v organizování poznávacích zahraničních zájezdů a výměnných pobytů. V uplynulém roce šlo o poznávací zájezd do Vídně, Weidenu, Švýcarska a Paříže. Jazykové kurzy a zájezdy jsou spojeny se samostatnou prací studentů, kteří v rámci připravených projektů zpracovávají informace o historii, architektuře, fauně, flóře, dopravě a životním stylu v dané oblasti. Na škole také trvale působí dva američtí lektoři. Na základě zájmu studentů byl otevřen klub francouzkého jazyka, španělského jazyka a ruského jazyka.

4 Informační technologie
Jak již bylo uvedeno, naše škola věnuje značnou pozornost využití moderních informačních technologií. Ve škole je počítačová učebna, která je vibavena 16 novými počítači s operačním systémem Windows xp. Síť počítačů ovládá vyučující prostřednictvím programu Master Eye, který umožňuje moderní a efektivní metody výuky informatiky. Studentům i vyučujícím je bezplatně k dispozici internet, a to nejen v počítačové učebně, ale také ve školní knihovně.

5 Školní divadlo Na škole působí školní divadlo, které každý rok nacvičuje novou hru. Divadlo pravidelně vystupuje v Selesiánském divadle v Kobylisích a v Divadle Pohoda v Horních Počernicích. Vystoupení divadla provází vždy velký ohlas.

6 Škola se stále potýká s nedostatkem učeben. Kmenových učeben je pouze
11, tříd 16. Učebny a kabinety jazyků a výtvarné výchovy se nacházejí v bývalých prostorách školní družiny. Některé učebny a kanceláře jsou zhotoveny z kabinetů vložením sádrokartonových příček. Škola se tuto situaci snaží řešit s Místním úřadem městské části Praha 20-Horní Počenice, který je zřizovatelem školy. MÚ však tento problém neřeší.

7 Umístění v rámci Prahy 9

8 Vedení školy Ředitel : PhDr. Jan Podešva
Zástupci ředitele: Mgr. Marie Štěpánková PhDr. Dana Snopková Ekonom: Ing. Eva Městková Sekretariát: Eva Macnerová Autor prezentace: Jan Kotouč


Stáhnout ppt "Gymnázium Horní Počenice"

Podobné prezentace


Reklamy Google